Nazwisko: Kulesza

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Marzanka

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Marzanka »

Przodkowie mojego męża pochodzą z Kuleszek - parafia Andrzejewo. Najstarszy odnaleziony przodek: Grzegorz Kulesza (Kuleszka zwany Furmanik) urodził się około 1650 roku. Moi Kulesze zamieszkiwali też z parafię: Zaręby Kościelne i Zuzela.
pozdrawiam
Marzanka
Awatar użytkownika
starzec

Sympatyk

Post autor: starzec »

Witam
Mój dziadek (ojciec mamy) to Józef Kulesza urodził się w 1903 w Skarżynie Starym (parafia Rosochate Kościelne).
Jego rodzice Wincenty (1858-1938) i Ludwika z d. Skarzyńska, w Rosochatem wzięli ślub w 1884 roku.
Dziadek miał 4 rodzeństwa :
- Kazimierza (1887-1948),
- Tomasza (1891-1971?),
- Helenę (1893-?) po ślubie Bielina,
- Zygmunta (1898-?).
pozdrawiam
Przemysław Chełstowski

poszukuję śladów Antosiewiczów, Chełstowskich, Chojnowskich, Funków, Klimeckich, Kuleszów, Lutrzykowskich, Nasiadko, Skarżyńskich
Katarzyna_Błaszczyńska

Post autor: Katarzyna_Błaszczyńska »

witam wszystkich serdecznie, szukam informacji na temat mojej krewnej, WANDA ZALEWSKA z d KULESZA, wiem tylko, że zmarła bardzo młodo w roku 1896 krótko po porodzie swojego pierworodnego, była matką mojego pradziadka, wyszła za mąż za Antoniego Zalewskiego, nie mam zadnych informacji odnośnie gdzie się urodziła, mieszkała
e_emyli

Sympatyk
Ekspert

Post autor: e_emyli »

Tu ma pani akt ślubu Wandy i Antoniego. Akt nr 46.

http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =1&x=0&y=0
Ostatnio zmieniony pt 08 wrz 2017, 01:21 przez e_emyli, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukam:
Piętków, Sienickich, Godlewskich, Tymińskich i Krystosiaków z okolic Czyżewa i Godlewa Wlk.; Karczów i Połogów z ok. Sokołowa Podl.; Kacprzewskich, Szymańskich z ok. Ceranowa
Pozdrawiam, Emilia Borowicz
DorotaK

Sympatyk
Mistrz

Post autor: DorotaK »

Moi Kuleszowie wywodzą się z Warszawy a dokładnie z Pragi, ale również Kruszyny, Radomia, Iłży.
Mój pradziadek Władysław był aptekarzem. Seweryn Kulesza olimpijczyk z Berlina był jego bratankiem.
Ja poszukuję metryki ślubu Michała Kuleszy i Katarzyny ślub Warszawa, Praga lub okolice przed 1758.

Dorota
Gałczyński

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Gałczyński »

Poszukuję informacji o mężu Heleny Leokadii z domu Kulesza, córce Aleksandra Kasjana Kuleszy. Związanych z majątkiem Zieluminek w okolicach Glinojecka.
Pozdrawiam
Andrzej
Bernadetta

Sympatyk

Kulesza

Post autor: Bernadetta »

Dzień dobry,
poszukuję informacji na temat Walentyny Kuleszy z d. Komorowska h. Ciołek.
Miejsce pochodzenia Podole, ur. ok. 1844 r.
Może ktoś z Państwa dysponuje informacjami?

Dziękuję i pozdrawiam

Bernadetta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”