Pozdrawiam,
Piotr
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

a kiedy konto wolontariusza zmienia się z zwykłego na "niezwykłe" ?jarumasta pisze:(...) dla użytkowników ze zwykłymi kontami(..)

Trudno jest powiedzieć co zmienia,nie znając tego co widzi zwykły użytkownik.Ja mam dostęp (jako premier-member) do całego Opola,Katowic i już z innej bajki do Lublinaradicalman pisze:Nie wiem jednak czy w chwili obecnej status ten cokolwiek zmienia w dostępie do metryk z terenu Polski.
Radoisław Zań
Tak jak pisałem,mam tylko dostęp do tych j/w.Jednak z komunikatów jakie dostaję,update kolejnych będzie sukcesywny.Na dzień dzisiejszy ostatni jest z 22 marca br.Wiele zależy od umów jakie sporządzili członkowie kościoła z np. diecezją jako właścicielem metryk i to będzie właściwą wykładnią dla udostępniania w/w ksiąg.Członkowie kościoła "widzą" wszystko musisz wejść w komitywę z członkiem Kościoła Jezusa Chrystusa Świętych w Dniach Ostatnich.jarumasta pisze:Jacku, moze w wolnej chwili moglbys sprawdzic dostepnosc np. Parafii Reczno w lodzkim? To by wyjasnilo troche poruszane kwestie uprawnien. Dzieki, pozdrawiam Jarek
Batch oznacza "paczkę" ze stronami z ksiąg metrykalnych,w projektach PL zawiera 3 x po 3 strony , pojedyncze lub podwójne w zależności od tego czy są to akta metrykalne - śmierci,urodzeń czy akta ślubu.Trudno jest okreslić ile to aktów,raz trafia mi się w batchu 15 zapisów metrykalnych innym razem 12 a jeszcze innym 24. pomnóż przez 10 będziesz miała wynik.kasiek pisze:Jacek,
10 batches...ile to aktow, nie wiesz?
dziekuje z gory za odpowiedz...

Dostęp to ma każdy, tylko nie każdy widzi skanyJado pisze:Trudno jest powiedzieć co zmienia,nie znając tego co widzi zwykły użytkownik.Ja mam dostęp (jako premier-member) do całego Opola,Katowic i już z innej bajki do Lublinaradicalman pisze:Nie wiem jednak czy w chwili obecnej status ten cokolwiek zmienia w dostępie do metryk z terenu Polski.
Radoisław Zań
Jacek