Małopolska Genealogia
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Bednarek_Tomasz
Witam, Iron
Mam nadzieję, że jeszcze zaglądasz na tę stronę, bo Twoj post zaciekawił mnie na tyle, że założyłem tu konto. Z podanej przez Ciebie listy do moich przodków należą: Izdebscy z Koniuszek i Chomy z Chłopczyc. Moja prababcia Zofia z domu Choma wyszła za mąż za Mikołaja Izdebskiego. Jeśli jeszcze zaglądasz na forum to daj znać, skąd masz te nazwiska. Jakby co, to mam więcej informacji i zdjęcia.
Pozdrawiam.
Mam nadzieję, że jeszcze zaglądasz na tę stronę, bo Twoj post zaciekawił mnie na tyle, że założyłem tu konto. Z podanej przez Ciebie listy do moich przodków należą: Izdebscy z Koniuszek i Chomy z Chłopczyc. Moja prababcia Zofia z domu Choma wyszła za mąż za Mikołaja Izdebskiego. Jeśli jeszcze zaglądasz na forum to daj znać, skąd masz te nazwiska. Jakby co, to mam więcej informacji i zdjęcia.
Pozdrawiam.
-
Krzysieksaf

-
justyna2628
Witam. Szukam informacji na temat moich przodków, a mianowicie o nazwiska: Szkoła, Buryło, Kiper. Pochodzę z Jodłówki koło Pruchnika. Moją babcią była Stanisława Buryło z domu Szkoła, a prababcia z domu Pieszko. Proszę o wszelkie inforacje na temat tych nazwisk, gdyż poszukuję moich korzeni rodowych.
-
bskowronek
-
Synowiec_Ela
-
Smoktadeusz

-
bskowronek
- Krystyna.waw

Widzę, że interesują cię Broczkowcy z okolic Krakowa.
Odezwij się w tym wątku, może uda się uzupełnić dane
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 862#334862
Mam Józefa Broczkowskiego przeprowadzającego się z Nawojowej do Szczurowej, potem Nowy Żmigród (dziś nowosądeckie, brzeskie i jasielskie)
Szukam jego potomków (znam tylko czwórkę) i przodków.
Odezwij się w tym wątku, może uda się uzupełnić dane
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 862#334862
Mam Józefa Broczkowskiego przeprowadzającego się z Nawojowej do Szczurowej, potem Nowy Żmigród (dziś nowosądeckie, brzeskie i jasielskie)
Szukam jego potomków (znam tylko czwórkę) i przodków.
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Witam,
Moją prababką była Bronisława KAsperkiewicz z Rybnej zmarła w 1948 w Krakowie, żona Piotra Hanka. Pozdrawiam.
Moją prababką była Bronisława KAsperkiewicz z Rybnej zmarła w 1948 w Krakowie, żona Piotra Hanka. Pozdrawiam.
Pozdrawiam,
Mariusz Pabijan
Nazwiska: Pabijan, Czerw, Kaczmarczyk, Hanek, Mucha, Chwastek
Moje parafie: Porąbka Uszewska, Gdów, Rybna, Wysocice, Sieciechowice, Miechów, Czaple Wielkie, Skała, Minoga, Smardzowice, Iwanowice
Mariusz Pabijan
Nazwiska: Pabijan, Czerw, Kaczmarczyk, Hanek, Mucha, Chwastek
Moje parafie: Porąbka Uszewska, Gdów, Rybna, Wysocice, Sieciechowice, Miechów, Czaple Wielkie, Skała, Minoga, Smardzowice, Iwanowice
- Krystyna.waw

"Broczkowski - Kraków i okolice"
Trochę wiem. Co konkretnie cię interesuje - jakie lata, imiona?
Możemy tu kontynuować:
http://genealodzy.pl/Nazwiska-index-nid-28880.phtml
Trochę wiem. Co konkretnie cię interesuje - jakie lata, imiona?
Możemy tu kontynuować:
http://genealodzy.pl/Nazwiska-index-nid-28880.phtml
Krystyna
-
Joa_Pawlik
Moi przodkowie pochodzą z Jodłówki, Jan Buryło ur.1891 syn Walentego i Marii z d.Brzuchacz ( chyba) i jego żona Barbara Buryło z d. Przepłata ur.1902r. córka Józefa Przepłata i Marii Przepłata ( Maria wychodziła chyba 3 razy za mąż i miała dzieci o różnych nazwiskach). Jan miał rodzeństwo: Antoniego, Katzrzynę, Paulinę, ze spisów na genetece wynika, ze chyba jeszcze Władysłąwa i Annę.justyna2628 pisze:Witam. Szukam informacji na temat moich przodków, a mianowicie o nazwiska: Szkoła, Buryło, Kiper. Pochodzę z Jodłówki koło Pruchnika. Moją babcią była Stanisława Buryło z domu Szkoła, a prababcia z domu Pieszko. Proszę o wszelkie inforacje na temat tych nazwisk, gdyż poszukuję moich korzeni rodowych.
- Mateusz_Grojec

Dzień dobry
Czy ma może ktoś dostęp do ksiąg metrykalnych dla Nowego Sącza. Poszukuje aktu urodzenia Stanisława Klimka, który urodził się w 22 listopada 1922 roku w Nowym Sączu. Czy może ktoś ma wymienioną osobę w swoich drzewie? Czy pozostaje mi jedynie kontakt z parafią lub z USC, by ustalić więcej informacji na temat tej osoby?
Pozdrawiam serdecznie
Mateusz
Czy ma może ktoś dostęp do ksiąg metrykalnych dla Nowego Sącza. Poszukuje aktu urodzenia Stanisława Klimka, który urodził się w 22 listopada 1922 roku w Nowym Sączu. Czy może ktoś ma wymienioną osobę w swoich drzewie? Czy pozostaje mi jedynie kontakt z parafią lub z USC, by ustalić więcej informacji na temat tej osoby?
Pozdrawiam serdecznie
Mateusz