Szlachta Oszmiańskiego powiatu -Lista Ole-Ż
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Jursza_Wasil

- Kontakt:
-
annamaria-dm
-
Jursza_Wasil

- Kontakt:
-
annamaria-dm
-
Jursza_Wasil

- Kontakt:
-
Jursza_Wasil

- Kontakt:
- Michał_Zieliński

Witam Panie Wasylu,
Tym razem szukam informacji o rodzinie Szyłejko herbu Kalinowa. Mieli majątek Jukiszki w powiecie oszmiańskim.
Pod tym linkiem zamieściłem wywód ich szlachectwa:
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 125#128125
Pozdrawiam,
MIchał Zieliński
Tym razem szukam informacji o rodzinie Szyłejko herbu Kalinowa. Mieli majątek Jukiszki w powiecie oszmiańskim.
Pod tym linkiem zamieściłem wywód ich szlachectwa:
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 125#128125
Pozdrawiam,
MIchał Zieliński
Witam!
Bardzo proszę o pomoc w odszukaniu mojego prapra.. dziadka, który prawdopodobnie urodził się w pow. oszmiańskim:
Zalewski Michał ur. ok. 1796r.( Zaleski) zmarł przed 1841r. Jego żona to Marianna. Z tych rejonów przenieśli się do miejscowości Podgórze w Królestwie Prus, ponieważ w 1816 r. tam urodził się im syn Marian Zalewski.
Mile pozdrawiam
Anna
Bardzo proszę o pomoc w odszukaniu mojego prapra.. dziadka, który prawdopodobnie urodził się w pow. oszmiańskim:
Zalewski Michał ur. ok. 1796r.( Zaleski) zmarł przed 1841r. Jego żona to Marianna. Z tych rejonów przenieśli się do miejscowości Podgórze w Królestwie Prus, ponieważ w 1816 r. tam urodził się im syn Marian Zalewski.
Mile pozdrawiam
Anna
-
Jursza_Wasil

- Kontakt:
Witam Pani Anna!
Zalewskich (tak, po moich dannych też to est to samo co Zaleskich) na Oszmiańszczyznie w latach 1798-1900 mnie wiadomo więcej jak 100 osob.
Z tego co jak by pasuje w temat Pani znam na Oszmiańszczyznie tylko Michała Zaleskiego (ur. 27/08/1801 r. w Sokocieniętach (parafia Holszany). Jego ojcowie - Ioachim Z. i Józefata Abramowicz. Los tego Michała mnie niewiadomy, żony jego nie znam. Est pare metryk w temat tej linii po braciach-siostrach i tylko. Ale napewno żona "mójego" Michała nie mogła urodzić w 1816 syna Mariana.
Tych dannych co Pani powiedziała niedostatecznie dla powiazannia pra...dziadkow Pani z Oszmiańszczyznej.
Pozdrawiam serdecznie
Wasili Jursza
Zalewskich (tak, po moich dannych też to est to samo co Zaleskich) na Oszmiańszczyznie w latach 1798-1900 mnie wiadomo więcej jak 100 osob.
Z tego co jak by pasuje w temat Pani znam na Oszmiańszczyznie tylko Michała Zaleskiego (ur. 27/08/1801 r. w Sokocieniętach (parafia Holszany). Jego ojcowie - Ioachim Z. i Józefata Abramowicz. Los tego Michała mnie niewiadomy, żony jego nie znam. Est pare metryk w temat tej linii po braciach-siostrach i tylko. Ale napewno żona "mójego" Michała nie mogła urodzić w 1816 syna Mariana.
Tych dannych co Pani powiedziała niedostatecznie dla powiazannia pra...dziadkow Pani z Oszmiańszczyznej.
Pozdrawiam serdecznie
Wasili Jursza
-
Jursza_Wasil

- Kontakt:
Witam Panie Michał!
Шилейко /Szylejko/
1795 Якуб=Ежи Шилейко (упоминается как ошм. «czeszn», он же ? в 1781-86гг. уп. как ошмянский коморник, его брат Доминик, ф-к Сабодишки иначе Буйвиды)
Cikawe, ze Szydeyko Jakub - 16/08/1786 - orszański cześnik, jego braciami pokazany Dominik (orszański komornik) i Erzy
Napewno chodzi o jednoj linii
Moge tylko dopelnić że szlachetnich Szylejkow-Szydejkow w metrykach kosciołów Oszmiańskiego dekanatu w latach 1798-1900 brak
Pozdrawiam
Wasili Jursza
Шилейко /Szylejko/
1795 Якуб=Ежи Шилейко (упоминается как ошм. «czeszn», он же ? в 1781-86гг. уп. как ошмянский коморник, его брат Доминик, ф-к Сабодишки иначе Буйвиды)
Cikawe, ze Szydeyko Jakub - 16/08/1786 - orszański cześnik, jego braciami pokazany Dominik (orszański komornik) i Erzy
Moge tylko dopelnić że szlachetnich Szylejkow-Szydejkow w metrykach kosciołów Oszmiańskiego dekanatu w latach 1798-1900 brak
Pozdrawiam
Wasili Jursza
-
Haponiuk_Daniel

Witam!
Czy może Pan spotkał się z takimi nazwiskami:
- Biczel (Bichel) okolice Trokiel
- Emilianowicz (Emilianovich) okolice Lipniszek
- Kaszczyc (może Kaszyc?) okolice Trokiel
- Balbaton okolice Lipniszek
Są to moje nazwiska, którzy mieszkali na Oszmianszczyźnie. Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
Daniel
Czy może Pan spotkał się z takimi nazwiskami:
- Biczel (Bichel) okolice Trokiel
- Emilianowicz (Emilianovich) okolice Lipniszek
- Kaszczyc (może Kaszyc?) okolice Trokiel
- Balbaton okolice Lipniszek
Są to moje nazwiska, którzy mieszkali na Oszmianszczyźnie. Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
Daniel
-
Jursza_Wasil

- Kontakt:
Witam,
ja dobre znam metryki kościołow Oszmiańskiego dekanatu (powiat więcej terenow dekanatu).
Nie oględał metryk Trokieli-Lipniszki.
W oszmiańskim dekanacie Biczel nie widzialem (szlachetnich niema 99 %), Emilianowicz coś było, Kaszczyc-Koszczyc est w parafii Oszmiany, Balbaton - nie widzialem
Pozdrawiam
Wasili
ja dobre znam metryki kościołow Oszmiańskiego dekanatu (powiat więcej terenow dekanatu).
Nie oględał metryk Trokieli-Lipniszki.
W oszmiańskim dekanacie Biczel nie widzialem (szlachetnich niema 99 %), Emilianowicz coś było, Kaszczyc-Koszczyc est w parafii Oszmiany, Balbaton - nie widzialem
Pozdrawiam
Wasili
- Michał_Zieliński

Bardzo dziękujęJursza_Wasil pisze:Witam Panie Michał!
Шилейко /Szylejko/
Pozdrawiam
Wasili Jursza