Witam
Rozumiem, że zasoby metrykalne tej parafii sięgają aż 1604 r i wszystkie są tam na miejscu? Czy one nie powinny być przekazane chociażby do Archiwum Diecezjalnego? Ja poszukuję krewnych sprzed 1820 r. Maciej Loranty ur. w Nosówku ok. 1820 r, syn Jacka i Doroty Wojtanek/Wojtonek. Jeśli ktoś miałby jakieś informacje, proszę o kontakt.
A jeśli nie to na wiosnę wycieczka do Waśniówka. Pozostaje liczyć na przychylność i życzliwość Księdza Proboszcza
Waśniów
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Nowakowska_Katarzyna

Re: Waśniów
...wracam do parafii w nadziei , że może KTOŚ przejrzał metryki urodzenia z 1816 roku ?? Posiadam kopię [ alegat z 1840 r.par.Bodzentyn = ślub Michała Nowakowskiego ] z której nie wynika kto był ojcem dziecka - od zawsze Nowakowski Michał . Matką jest Helena Nowakowska Mierzejowska ( 30 lat )- obywatel Waśniowa .
Zgłosił Antoni Mierzejoski (30 lat) - obywatel Waśniowa. Może ...trudno gdybać dlatego bardzo mi zależy na wpisie chrztu w dniu 10.10.1816r.
Obecny Jacenty Delegowicz (50lat)iJakub Mierzejoski (50lat)-oboje obywatele Waśniowa.
podpisał X.Bonawentura Dobrowolski Urzędnik Stanu Cywilnego.
zgodność kopii z oryginałem ręczy X.Jan Kanty Zatorski Proboszcz Waśniowski z dnia 21.XI.1939r.
Może'coś' przegapiono przy tworzeniu kopii...prosze o podpowiedź gdzie szukać , telefony i listy do parafii nic nie wniosły.
pozdrawia Katarzyna N.
Zgłosił Antoni Mierzejoski (30 lat) - obywatel Waśniowa. Może ...trudno gdybać dlatego bardzo mi zależy na wpisie chrztu w dniu 10.10.1816r.
Obecny Jacenty Delegowicz (50lat)iJakub Mierzejoski (50lat)-oboje obywatele Waśniowa.
podpisał X.Bonawentura Dobrowolski Urzędnik Stanu Cywilnego.
zgodność kopii z oryginałem ręczy X.Jan Kanty Zatorski Proboszcz Waśniowski z dnia 21.XI.1939r.
Może'coś' przegapiono przy tworzeniu kopii...prosze o podpowiedź gdzie szukać , telefony i listy do parafii nic nie wniosły.
pozdrawia Katarzyna N.
-
Opalinski_Piotr

Odnawiam wątek. Czy ktoś z Państwa ma dostęp do metryk z Waśniowa ale tych sprzed 1890r.?
-
margaritare

Ja również poszukuję metryk z parafii Waśniów (I połowa XIX wieku). Są na parafii, ale nie idzie się tam ani dodzwonić, ani skontaktować mailowo. Czy ktoś ma dostęp do metryk?
Pozdrawiam,
Margarita
Pozdrawiam,
Margarita