Armia Napoleona
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Armia Napoleona
Proszę uprzejmie o sprawdzenie;
- Józef Jastrzębowski (nie wrócił z kampanii moskiewskiej
- Andrzej Jastrzębowski
- Maciej Jastrzębowski
- Filip Dąbkowski i
- Walenty Grzybowski
wszyscy "towarzysze jedny kompanii".
Wawrzyniec
- Józef Jastrzębowski (nie wrócił z kampanii moskiewskiej
- Andrzej Jastrzębowski
- Maciej Jastrzębowski
- Filip Dąbkowski i
- Walenty Grzybowski
wszyscy "towarzysze jedny kompanii".
Wawrzyniec
- Diabołek81

Witaj Swietłano
Bardzo proszę o sprawdzenie: Józef Zalewski i nazwisko Zalewski/Zaleski. A może są jakieś wzmianki o 12 pułku ułanów/jazdy Księstwa Warszawskiego.
Pozdrawiam
Piotrek
Bardzo proszę o sprawdzenie: Józef Zalewski i nazwisko Zalewski/Zaleski. A może są jakieś wzmianki o 12 pułku ułanów/jazdy Księstwa Warszawskiego.
Pozdrawiam
Piotrek
Szukam: Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej - przed 1800 r zgony Ludwika Kowalskiego,Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1828 r Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
- Brozek_Oskar

Witam serdecznie,
Może znalazło by się coś dotyczącego Zadębskich (Zademskich) konkretniej Wojciecha, Wita, Wincentego bądź Marcina Zadębskiego. Niestety często zwali się też Dębscy, wobec tego może o takim nazwisku się odnajdą.
Prosiłbym bym jeszcze o nazwiska Domaszewicz i Łosowski (Łossowski).
Pozdrawiam, Oskar Brożek.
Może znalazło by się coś dotyczącego Zadębskich (Zademskich) konkretniej Wojciecha, Wita, Wincentego bądź Marcina Zadębskiego. Niestety często zwali się też Dębscy, wobec tego może o takim nazwisku się odnajdą.
Prosiłbym bym jeszcze o nazwiska Domaszewicz i Łosowski (Łossowski).
Pozdrawiam, Oskar Brożek.
Ostatnio zmieniony ndz 13 sty 2013, 15:27 przez Brozek_Oskar, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Zambrzycka Jadwiga,
nazwiska Zambrzycki (Zembrzycki) nie ma.
Helenamot,
nazwiska Deluga także nie ma.
nazwiska Zambrzycki (Zembrzycki) nie ma.
Helenamot,
nazwiska Deluga także nie ma.
Witam,
Mam prośbę o sprawdzenie nazwisk: Rakocki, Rakowski, Bandurski, Skwarski, Michalik, Chojnowski, Chymkowski, Chimkowski.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Mam prośbę o sprawdzenie nazwisk: Rakocki, Rakowski, Bandurski, Skwarski, Michalik, Chojnowski, Chymkowski, Chimkowski.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Rakocki Łukasz
Rakocki Łukasz
Myslinski,
nazwisk: Jastrzębowski,Dąbkowski, Grzybowski nie ma.
Diabołek 81,
Zalewskiego (Zaleskiego) w tej książce nie ma. Józef Zalewski (nie wiem czy Pański) pojawia się w książce o zesłanych na Syberię po powstaniach 1830 i 1863. Podaję link na ros. forum genealogiczne gdzie pod poz. 68 pod lit. Z jest w/w Zalewski. Jeżeli będzie potrzebna pomoc pisać na PW.
Brozek_Oskar,
nazwisk: Zadębski, Dębski, Domaszewicz, Łossowski - nie ma.
anowi 1958,
Andree, Andre w książce nie występuje.
Łucja,
nazwisk podanych przez Panią też nie ma. Oryginalny tytul książki:" Беларусь и война 1812 года. Документы."
O czym jest książka pisałam już w którymś poście wyżej. Nazwiska przykładowe dołączę w kolejnym poście.
Svetlana.
nazwisk: Jastrzębowski,Dąbkowski, Grzybowski nie ma.
Diabołek 81,
Zalewskiego (Zaleskiego) w tej książce nie ma. Józef Zalewski (nie wiem czy Pański) pojawia się w książce o zesłanych na Syberię po powstaniach 1830 i 1863. Podaję link na ros. forum genealogiczne gdzie pod poz. 68 pod lit. Z jest w/w Zalewski. Jeżeli będzie potrzebna pomoc pisać na PW.
Brozek_Oskar,
nazwisk: Zadębski, Dębski, Domaszewicz, Łossowski - nie ma.
anowi 1958,
Andree, Andre w książce nie występuje.
Łucja,
nazwisk podanych przez Panią też nie ma. Oryginalny tytul książki:" Беларусь и война 1812 года. Документы."
O czym jest książka pisałam już w którymś poście wyżej. Nazwiska przykładowe dołączę w kolejnym poście.
Svetlana.
- Brozek_Oskar

Bardzo dziękuję, już nie mam pomysłów gdzie mogę znaleźć informację o moim przodku Zadębskim, w swoich pamiętnikach opisywał Podróże z armią Napoleona i zesłania na Syberię. Może posługiwał się nieprawdziwym przybranym nazwiskiem. Nie wiem już gdzie mam szukać. Pozdrawiam, Oskar. 
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Diabołek 81,
link dla Pana. Zapomniałam dodać w poprzednim poście.
Brozek_Oskar,
spróbuję poszukać na stronach rosyjskich. Jeżeli natrafię na interesujące Pana nazwiska dam znać.
Svetlana.
link dla Pana. Zapomniałam dodać w poprzednim poście.
Brozek_Oskar,
spróbuję poszukać na stronach rosyjskich. Jeżeli natrafię na interesujące Pana nazwiska dam znać.
Svetlana.
Ostatnio zmieniony ndz 08 wrz 2013, 13:05 przez svetlanag, łącznie zmieniany 1 raz.
- Aftanas_Jerzy

Książkę można ściągnąć samemu:Łucja pisze:A nazwiska: Wierzycki, Domański, Sawicki, Bohusz? Można prosić?
Podaj może kilka nazwisk, które są w tej książce i coś więcej napisz o niej, jaki ona ma tytuł w oryginale?
Łucja
http://mirknig.com/knigi/history/118151 ... menty.html
Ja wybrałem operatora Gigabase.com (pierwsza pozycja).
Spis imienny nazwisk jest na str: 504, a nazw geograficznych - 523
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Jerzy Aftanas
- Brozek_Oskar

Dzięki Wielkie!svetlanag pisze: Brozek_Oskar,
Svetlana.
- Aftanas_Jerzy

Dodam zainteresowanym, że na stronie mirknig.com, do której link podałem w poprzednim poście, jest szereg innych pokrewnych pozycji dostępnych do ściągnięcia.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Jerzy Aftanas
Witam.
Lukrak,
nazwisk wymienionych przez Pana w książce nie ma.
Pozdrawiam, Svetlana.
Lukrak,
nazwisk wymienionych przez Pana w książce nie ma.
Pozdrawiam, Svetlana.
-
Zambrzycka_Jadwiga

Witaj, Svetlano.
Bardzo dziękuję za sprawdzenie Zambrzyckich.
Jadwiga
Bardzo dziękuję za sprawdzenie Zambrzyckich.
Jadwiga