Nazwisko: Olczyk

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Jan.Ejzert

Sympatyk
Adept

Post autor: Jan.Ejzert »

Potrzebuję pomocy aby nawiązać kontakt z panią Elżbietą Barbarą Olczyk zamieszkałą w Łodzi. Chodzi o wspólnych przodków.
Prawdopodobnie pani Elżbieta ma konto na Facebooku.
Pozdrawiam,
Czarek

Wesołowscy, Flatt, Zamojscy, Grochowscy, Ślascy.
ilkowska_iwona

Post autor: ilkowska_iwona »

Jak szukałam na temat swoich Olczyków to rzeczywiście Rosoczyca rządzi. Mój pradziadek to Franciszek Olczyk i żona Franciszka z d.Mikołajczyk. Mieli 2 córki. Chyba starsza była instrumentariuszką przy operacjach. Druga moja babcia Marianna Olczyk ur,21.03.1909 we wsi Socha. Wyszła za mąż za Stanisława Walczaka 09.11.1928 w łodzi w kościele św.Antoniego.Mieszkali na ul Wrześnieńskiej 29 w Łodzi. Z tego związku urodziła się moja mama Krystyna Walczak w 1930r. W 1932 przy porodzie syna Zygmunta zmarła w szpitalu na Radogoszczu. Dziecko żyło jeszcze 2miesiące. Na temat pradziadków kompletnie nic nie mogę znaleźć. Ani ur, ani ślubu i śmierci. Może ktoś coś wie i mu się skojarzy ze swoimi przodkami.
redmagic

Post autor: redmagic »

ilkowska_iwona pisze:Jak szukałam na temat swoich Olczyków to rzeczywiście Rosoczyca rządzi. Mój pradziadek to Franciszek Olczyk i żona Franciszka z d.Mikołajczyk. Mieli 2 córki. Chyba starsza była instrumentariuszką przy operacjach. Druga moja babcia Marianna Olczyk ur,21.03.1909 we wsi Socha. Wyszła za mąż za Stanisława Walczaka 09.11.1928 w łodzi w kościele św.Antoniego.Mieszkali na ul Wrześnieńskiej 29 w Łodzi. Z tego związku urodziła się moja mama Krystyna Walczak w 1930r. W 1932 przy porodzie syna Zygmunta zmarła w szpitalu na Radogoszczu. Dziecko żyło jeszcze 2miesiące. Na temat pradziadków kompletnie nic nie mogę znaleźć. Ani ur, ani ślubu i śmierci. Może ktoś coś wie i mu się skojarzy ze swoimi przodkami.
Niestety nie widzę żadnych podobieństw między naszymi potomkami ale rozbawiło mnie, że u mnie też Mikołajczyk wyszła za Olczyka - tylko kilkadziesiąt lat później ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”