Bardzo szanuję! Życzę wytrwałości, powodzenia i radości z indeksowania oraz odkryć, które się pojawiają dzięki temu.
Po Łanach Wielkich, jak jeszcze będą siły, to w ofercie jest jeszcze jakaś część Żarnowca i nasz wspólny (w przypadku moich Brożków rodowy) Mstyczów.
Z poważaniem
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Żarnowiec chętnie, bo już wiem, że moi Herucińscy najpierw mieszkali na Zabrodziu. Mstyczów też, ale tu jest mniej zagadek, bo chyba wszyscy ze strony mojej mamy mieszkali w Przełai. Imion i dat jednak nie znam, więc przydałoby się przekopać przez księgi.
Btw, z pewnością dłużej siedzisz w temacie niż ja, więc może czytałeś, ale jeśli nie, to polecam tekst o Malskich, którzy byli właścicielami Przełai, o czym do niedawna nie wiedziałam: http://dawnekieleckie.pl/florentyna-zie ... ol-malski/