Łany Wielkie Parafia

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Brozek_Oskar »

Bardzo szanuję! Życzę wytrwałości, powodzenia i radości z indeksowania oraz odkryć, które się pojawiają dzięki temu. :)

Po Łanach Wielkich, jak jeszcze będą siły, to w ofercie jest jeszcze jakaś część Żarnowca i nasz wspólny (w przypadku moich Brożków rodowy) Mstyczów. :)

Z poważaniem
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
aneta.janas

Sympatyk
Adept

Post autor: aneta.janas »

Dziękuję bardzo :)

Żarnowiec chętnie, bo już wiem, że moi Herucińscy najpierw mieszkali na Zabrodziu. Mstyczów też, ale tu jest mniej zagadek, bo chyba wszyscy ze strony mojej mamy mieszkali w Przełai. Imion i dat jednak nie znam, więc przydałoby się przekopać przez księgi.

Btw, z pewnością dłużej siedzisz w temacie niż ja, więc może czytałeś, ale jeśli nie, to polecam tekst o Malskich, którzy byli właścicielami Przełai, o czym do niedawna nie wiedziałam:
http://dawnekieleckie.pl/florentyna-zie ... ol-malski/
Pozdrawiam,
Aneta

Moje parafie: Łany Wielkie, Żarnowiec, Mstyczów, Niedźwiedź, Książ Wielki, Tczyca
nazwiska: Janas, Lipiński, Heruciński, Leszczyńska, Marszycka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”