Nazwiska w moim drzewie (Andrzej Nejman)

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

AlinaS

Post autor: AlinaS »

Witam
Moja babcia Konstancja zmarła w 1921r z domu Kałamejka, po mężu Zwietrzała. dziadek Franciszek Zwietrzała zmarł w 1934r
Z tego co wiem siostra Konstancji to Marianna szukam wszelkich informacji
pozdrawiam
Alina
Nejman_Andrzej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Nejman_Andrzej »

Witam,

wysłałem już prywatną wiadomość do Ciebie w tej sprawie.

Pozdrawiam
Andrzej
Awatar użytkownika
Quit

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Quit »

Ja mam nazwisko Zakrzewski w swoim drzewie. Nie wiem czy beda jakies powiazania, jako, ze ja utknelam w poszukiwaniach na miejscowosci Łowiczek (niedaleko Olszynki /k Aleksandrowa Kujawskiego) na roku 1898, a moj "ostatni" Zakrzewski jest z roku +/- 1859 - i niestety nie mam miejscowosci. NIestety moge szukac jedynie online :(
----------------------
/Iwona
scornell1

Post autor: scornell1 »

Witam! Miałeś duża pomoc z moich Nyka i Superczynski zapisów rodzinnych. I może być w stanie podać kilka informacji na temat Lewandowskiego rodziny wokół Czeczewo. Istnieje sporo wymienione w drzewie genealogicznym mojej rodziny Nyka. Szukasz czegoś konkretnego, że mogę spojrzeć w górę? Nie piszę po polsku dobrze, ale możesz wysłać do mnie e-mail w trybie offline, jeśli chcesz.

Steve
Pieczątkiewicz_Krzysztof

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Pieczątkiewicz_Krzysztof »

Quit pisze:Ja mam nazwisko Zakrzewski w swoim drzewie. Nie wiem czy beda jakies powiazania, jako, ze ja utknelam w poszukiwaniach na miejscowosci Łowiczek (niedaleko Olszynki /k Aleksandrowa Kujawskiego) na roku 1898, a moj "ostatni" Zakrzewski jest z roku +/- 1859 - i niestety nie mam miejscowosci. NIestety moge szukac jedynie online :(
Jest kilku Zakrzewskich na moim drzewie. Kościelec, Wierzbie , Izbica - to miejscowości w Kujawach w których oni występują.
Krzysztof Pieczątkiewicz
Nejman_Andrzej

Sympatyk
Nowicjusz

Witam,

moi krewni o nazwisku Zakrzewscy mieszkali w Bydgoszczy.

Pozdrawiam
Andrzej
Nejman_Andrzej

Sympatyk
Nowicjusz

Witam,

mała aktualizacja listy nazwisk z mojego drzewa genealogicznego. Dodałem kilka nazwisk - oznaczyłem je gwiazdką.

Pozdrawiam
Andrzej
Kanak_Dominika

Post autor: Kanak_Dominika »

Witam, interesuje mnie nazwisko Radzikowski. Miejscowości, w których wiem że żyli moi Radzikowscy: Kock, Białobrzegi, Szczebrzeszyn, Łukowa. Najstarszy znany mi Radzikowski to Jakub, ekonom folwarku Białobrzegi, ur. około 1804.
Proszę o informacje.

Pozdrawiam
mmietkiewicz

Kwarcińscy

Post autor: mmietkiewicz »

Dzień dobry,

Szukam informacji o dokładnej dacie śmierci oraz miejscu pochówku mojej praprababci Anny Strużyńskiej (z d. Kwarcińskiej, ur. 17 cze 1867 w Mostkach parafia Mąkolno).
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wiadomości w tej sprawie.

Pozdrawiam,
Miętkiewicz Martyna
zelezny

Sympatyk

Post autor: zelezny »

Martynko,

To Twój pierwszy post na forum stąd zanotuj sobie zatem miejsce zgonu https://www.google.com/maps/place/62-61 ... 18.6099999 oraz datę zgonu swojej 2xPrababci Anny - poniedziałek 12 września 1949 roku, a Jej grobu o ile istnieje szukaj tu https://www.google.com/maps/place/Cment ... 18.5669066

Pozdrawiam

Janek
mmietkiewicz

Post autor: mmietkiewicz »

zelezny pisze:Martynko,

To Twój pierwszy post na forum stąd zanotuj sobie zatem miejsce zgonu https://www.google.com/maps/place/62-61 ... 18.6099999 oraz datę zgonu swojej 2xPrababci Anny - poniedziałek 12 września 1949 roku, a Jej grobu o ile istnieje szukaj tu https://www.google.com/maps/place/Cment ... 18.5669066

Pozdrawiam

Janek
Dziękuję Janku za tak szybką odpowiedź.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”