To chyba poczekam do następnego roku
Napisałam do nich we wrześniu i wczoraj dostałam zawiadomienie o odnalezieniu alegatów i o wysokości kwoty do zaplacenia.Dzisiaj rano wysłałam potwierdzenie wpłaty mailem.
A teraz muszę się uzbroić w cierpliwość i czekać.
Dziękuję Moniko za wiadomość.
Danka
Coś mi się zdaję, że ja też sobie poczekam Drugi tydzien już czekam na zamówione akta, i z każdym kolejnym dniem, wydaje mi się, że to będzie trwać długo. Niestety. Miał ktoś doświadczenie z AP Katowice?
Nie ma innego wyjścia niż uzbroić się w cierpliwość. Ja w tym roku, na efekt 2 godzinnej kwerendy czekałem 6 mies. Mmoże czekałbym dalej, gdybym nie zdecydował się trochę "przycisnąć" - przez ostatni miesiąc maile co tydzień, przez ostatni tydzień - codziennie. Wystarczyły dość łagodne, przypominające bez "DW wszystkich świętych".
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Jest taka dziewczyna, która robi kwerendy w Katowicach, z tego, co pamiętam jest taniej niż przez archiwum, a czas oczekiwania to max. 2 tygodnie: http://www.genealogiapolonica.pl/
Jeśli mój post jest niedozwolony, proszę o usunięcie, nie była moim celem reklama, nie mam nic z tą firmą wspólnego i nie czerpię z niej korzyści.
Mam pytanie. Jesli chce zamowic kolejne akta z AP to moge posluzyc sie wczesniejszym numerem sprawy? Znam konkretne daty i chcialbym kopie aktow urodzenia. Moze jakis formularz? Dodam, ze wczesniej zamawialem poczta.