Połaniec, Księgi archiwalne miasta

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
keret

Sympatyk
Adept

Post autor: keret »

Witaj Stanisławie

Biblioteka Seminarium Duchownego w Sandomierzu mają to zdygitalizowane płytki można kupić (było można) na miejscu cena nie pamiętam ile sobie życzą :
1.Metryki zaślubionych parafii Połaniec z lat 1665-1769
2.Metryki urodzonych parafii Połaniec z lat 1666-1725
3.Metryki urodzonych parafii Połaniec z lat 1759-1785.

nie pamiętam czy to wszystko, oczywiście to co wymieniłem można przejżeć na miejscu na komputerze

Maciej Terek
Janusz_Tomalski

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Księgi archiwalne miasta Połaniec

Post autor: Janusz_Tomalski »

Pieniążek_Stanisław pisze:A wiesz może gdzie są metryki Połańca z przed 1810 r.?
Z ciekawości i żeby wiedzieć kiedyś swego czasu rozpocząłem genealogie mojej najbliższej rodziny. Zebrałem, co mi się udało odszukać i stworzyłem drzewo. Z braku dalszych możliwości zatrzymałem się na bezpośrednim przodku,7 pokoleń i domniemanym roku 1730. Zacząłem od nowa wertowanie metryk, szukać ciotek, wujów, ich rodziców, wszystkich powiązanych koligacjami małżeńskimi, tych, o których słyszałem, tych, których nie powinienem pominąć. Zacząłem zapisywać wszystkich całymi rodzinami. Dziś mam udokumentowanych i powiązanych z sobą 10500 Parafian Połaniec w jednym wspólnym drzewie i nie jest to koniec mojej pracy w tej Parafii i z tym drzewem. Mam nadzieję, że informacje z metryk połanieckich z przed 1810 również kiedyś zdołam dopisać do tego drzewa.
Janusz
Do Stanisława Pieniążka:
Stanisławie czy mógłbym się dowiedzieć, kogo chciałbyś odnaleźć w metrykach połanieckich z przed 1810?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”