Dokumenty hipoteczne ze Stryja. Gdzie i jak szukać?

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
alan.madej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: alan.madej »

Witam serdecznie,
Michał Doliński (ur. 1815, zm. 1888) miał zonę Rozalię Miliniewicz (ur. 1812).
Józef Doliński (ur. 1840, mój pra pra pradziadek) miał żonę Marię Hysiak vel. Hisiak (ur. 1840). Rodzeństwa miał więcej: Franciszek (ur. 1844), Teofil (ur. 1852), Katarzyna, Stanisław (ur. 1846, zm. 1866)

Wszyscy żyli w Stryju na terenie dzisiejszej Ukrainy.
Jeżeli informacje się pokrywają, to zapraszam do kontaktu na priv :-)

Pozdrawiam,
Alan
Ostatnio zmieniony czw 05 gru 2013, 16:05 przez alan.madej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bodek

Sympatyk

Post autor: Bodek »

Modesta,
tak na dzień dobry to wypadało by się podpisać.
Oj! Młody, młody ale dałeś z tymi datami przecież to było 150 lat temu. To ile lat ma teraz Modesta?
A... Franciszek urodził się w 1844 a nie 1884 roku. Józefów, Stanisławów, Marii czy Michałów Dolińskich urodzonych po 1900 roku w Stryju trochę było. Może nie jak "mrówków", ale było.
Ja i Alan na 100% mamy wspólne korzenie.
Alan- spokojnie.
Ogólnie robi się ciekawie...

Miłego dnia,
Bogdan
Modesta

Post autor: Modesta »

Już przepraszam ...nigdy nie szukałam ,,korzeni,, wybaczcie mój nieład,informacje jakie posiadam to takie że mój pra dziadek byl zarządca majątku Lubomirskich koło Włocławka około 1932 1934 przyjechał do Białegostoku razem z księciem mieszkali do momentu przejęcia majątku przez Niemców.Michał ur się 14 09 1900.

Pozdrawiam Modesta
Awatar użytkownika
alan.madej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: alan.madej »

Faktycznie, trochę się rozpędziłem :-]. Franciszek Doliński oczywiście urodził się w 1844 (błąd przy przepisywaniu).
Czy posiadasz jakieś akta dotyczące Michała? Gdzie się urodził, jak się nazywali jego rodzice?

Pozdrawiam,
A.
Modesta

Nie właśnie nie mam nic,pamietam że kiedyś był wywiad z moim dziadkiem na temat jego ojca ,korzeni pochodzenia nie moge znaleźć tego art,poszperam poszukam,ale od początku malo wiemy o przodkach ze strony Dolińskich .. posiadam zdjęcia ,ale to już z majątku z Białegostoku podzwonie po rodzinie może jeszcze ktoś ze starszych jeszcze pamięta ,bardzo bym chciała aby tak było.
pozdrawiam Modesta :)
Awatar użytkownika
Bodek

Sympatyk

Post autor: Bodek »

Uprzedziłaś mnie swoim wpisem... Właśnie to pisałem:
Wydaje mi się, że problem polega na tym, iż Modesta nie ma pojęcia gdzie się urodził Michał. Dlatego szuka tropu Dolińskich. A nóż się uda.
Przecież myśmy Alan trafili na siebie, może z tydzień temu. I co? BINGO! W indeksach kościoła katolickiego w Stryju w przedziale czasowym 1899-1905 nie urodził się Michał Doliński-przykro mi... Nie wiem jak w księgach unickich, ale one nie mają indeksów. chyba jednak nie Stryj.

Głowa do góry Modesta! Kto wie, może kiedyś się wyjaśni-pozdrawiam,
Bogdan
Modesta

Dziękuje mam nadzieje ,że się uda urodził się w Dębowicach..tyle jest informacji z PCK ..będę szukala może uda się coś znaleźć :) wam rownież życzę powodzenia
pozdrawiam Modesta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”