Poszukam może coś się jeszcze znajdzie. Może ktoś coś wie na temat tych ksiąg. W chwili obecnej zakładam że Ignacy Karliński i Tadeusz Karliński to rodzina. Dodam że ok 1805 roku w pobliskiej wsi pojawia się Andrzej Karliński co do którego nie mogę znaleść nic konkretnego skąd pochodził.
Ale za dużo karlińskich w jednym miejscu.
PK
Nazwisko: Karliński
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Steamroller_Fly

-
juliakalka
Jestem z rodziny Karlińskich z okolic Piotrkowa, z tego co opowiadała mi moja babcia Karlińskich w tych rejonach było bardzo dużo, na pewno ci z Mierzyna i Bęczkowic są daleko spokrewnieni z Stanisławem 'Burza' Karlińskim od strony matki.
Nie mamy przypisanego herbu bo linii tej rodziny jest tak dużo ze ciężko to w ogóle znalezc.
Jeżeli ktoś miałby informacje o Józefie Karlińskim (Ur. Prawdopodobnie w 1818) i Katarzynie Leszczyńskiej z 1839 proszę o informację!
Nie mamy przypisanego herbu bo linii tej rodziny jest tak dużo ze ciężko to w ogóle znalezc.
Jeżeli ktoś miałby informacje o Józefie Karlińskim (Ur. Prawdopodobnie w 1818) i Katarzynie Leszczyńskiej z 1839 proszę o informację!
Witam Cię,juliakalka pisze:Jestem z rodziny Karlińskich z okolic Piotrkowa, z tego co opowiadała mi moja babcia Karlińskich w tych rejonach było bardzo dużo, na pewno ci z Mierzyna i Bęczkowic są daleko spokrewnieni z Stanisławem 'Burza' Karlińskim od strony matki.
jak daleko ma być ta Katarzyna Leszczyńska?
Ja mam w Wieliczce: Katarzyna Leszczyńska ur. 21.10.1839 c. Jacentego i Marianny Borowiec.
Pojawia się tam też nazwisko Sredzinski.
strona: windaki.pl/metryki
Ludzie z daleka przyjeżdżali tutaj, nawet ze Lwowa, Jasła itd
Gienia