Moje drzewo genealogiczne - nazwiska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- janus_daniel

Cembrzyński - to nazwisko rodowe mojej tesciowej. Jej ojciec oraz jego rodzice (Roman i Katarzyna z d. Żak) wywodzą się z Zagórza (Sosnowca-Zagórza). Wiem, ze w sąsiedniej parafii, w Sławkowie także byli Cembrzyńscy, ale nie wiem, czy te dwie linie są z soba powiązane
Pozdrawiam
Sylwia
---
Szukam potomków pary: Antonina (Wolak) i Stanisław Dziedziak; okolice: Dębica, Lubzina
Sylwia
---
Szukam potomków pary: Antonina (Wolak) i Stanisław Dziedziak; okolice: Dębica, Lubzina
Jeżeli o mnie chodzi to moja prababcia Aniela z Zajączkowskich Stach pochodziła z Olkusza i w moim kręgu zainteresowań są jak u Pani takie nazwiska: Zajączkowski, Madera, Łytka, Kicińscy, Stobrawa, Rostarczyk, Węglarz, Perdak, Skubis itp. Czy mogłabym nawiązać kontakt z Panią. Pozdrawiam Honorata Nalborczyk-Wieliczko
- Świątek_Katarzyna

-
Nagórski_Bogusław

-
Kubusia210

-
Bogumiłakonop

- Marek.Podolski

-
Sławek_Binczak

Wiele z nazwisk p. Pauliny występuje powszechnie w parafii Koziegłówki przez cały XVIII i XIX wiek:
Cupiał, Czekaj, Duda, Dziedzic, Flak, Knap, Knapik, Konopka, Madejski, Marchewka, Nawara, Sołtysik, Stobrawa, Ślęzak.
Moja praprababka Marianna Madejska pochodziła stamtąd. Wśród jej przodków są Knapikowie, Ślęzakowie. Księgi tej parafii są na Family Search.
Pozdrawiam, Sławek
Cupiał, Czekaj, Duda, Dziedzic, Flak, Knap, Knapik, Konopka, Madejski, Marchewka, Nawara, Sołtysik, Stobrawa, Ślęzak.
Moja praprababka Marianna Madejska pochodziła stamtąd. Wśród jej przodków są Knapikowie, Ślęzakowie. Księgi tej parafii są na Family Search.
Pozdrawiam, Sławek
Szukam aku zgonu Anny z Kozłowskich Bahrynowskiej. Lata 1904-1908. Podejrzewane miejscowości: Stryj, Skole, Lwów, Stary Sambor i okolice.
- Marek.Podolski

Kubusia210 pisze:A ponad to indeksuje parafię z podkarpacia, w której występują m. in. takie nazwana: Kulig,,Skowron, Dziedzic, Dziedzioł .
Pozdrawiam
Jakub
A jaką to parafię indeksujesz?
Ja spisuję parafię Chorzelów od 1811 r. https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Pozdrawiam
Marek
-
Kubusia210

A jaką to parafię indeksujesz?
Ja spisuję parafię Chorzelów od 1811 r. https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Pozdrawiam
Marek
Miejscowości: Sowina (woj. Podkarpackie) i Bieździadka (woj. Podk.) te obydwie miejscowości należą do parafii Bieździedza (woj. Podk.)
Pozdrawiam
Jakub
Pozdrawiam
Marek
Miejscowości: Sowina (woj. Podkarpackie) i Bieździadka (woj. Podk.) te obydwie miejscowości należą do parafii Bieździedza (woj. Podk.)
Pozdrawiam
Jakub
Jakub Józef Musiał
- Marek.Podolski

Budnych mam tylko jedną współczelną rodzinę. Spokrewnieni z Piętami. Chyba Śląsk.Świątek_Katarzyna pisze:Czy ci Budni występują się również na Mazowszu, czy tylko w Małopolsce lub Śląsku?
NAGÓRSKI_BOGUSŁAW pisze:Witam z Krakowa !
Moim ciotecznym dziadkiem był Mikołaj Mucha (zm. 1938- Kraków) urodzony w okolicach Alwerni - mąż siostry mojej babci Marianny Michalskiej z Rawy Mazowieckiej. Ślub wzięli w Warszawie w 1902 roku.
Pozdrawiam
Bogusław
Emigrant z Wróblewa o nazwisku Mucha ożenił się we Francji z siostrą mojego pradziadka.
Dąbków mam bardzo dużo z parafii Olkusz. Zamieszkiwali głównie okolice Starczynowa. Krawczyk rodzina spokrewniona z Buczyńskimi. Włodarczyk małżeństwo z Barczyk w Olkuszu, ale potem się wyprowadzili.Madejczyk- Olkusz 1817 małżeństwo z Stobrawa.Kubusia210 pisze:Witam! Czy mogłabyś coś więcej powiedzieć o nazwiskach z Twojego drzewa: Dąbek, Krawczyk, Włodarczyk, Madejczyk. A ponad to indeksuje parafię z podkarpacia, w której występują m. in. takie nazwana: Kulig,,Skowron, Dziedzic, Dziedzioł .
Pozdrawiam
Jakub
Pierzchała- Olkusz 1786 małżeństwo z Janikowską.Bogumiłakonop pisze:Witam.
Zainteresowało mnie nazwisko Pierzchała. Mój dziadek - Stanisław ,pradziadek - Piotr. Urodzili się w woj.świętokrzyskim- Bałtów .
Czy mogłaby Pani coś więcej napisać o swoich Pierzchałach.
Dziękuję i pozdrawiam.
Moja 5xprababka to Łucja Odrzywolska urodzona około 1770 roku (nie wiem niestety gdzie). Po mężu nazywała się Maciejowska i mieszkała w Filipowicach. Nie wiem niestety z jakich Odrzywolskich pochodziła i nie wiem jak się tego dowiedzieć.sloniatko60 pisze:Mam w swoim Drzewie: Izabela córka Zygmunta Odrzywolski herbu „Nałęcz” i Izabelli z d. Bystrzonowska. Izabella Odrzywolska wyszła za mąż za Józef Sigmund.
Stąd, moje zainteresowanie Odrzywolskimi.
Pozdrawiam
Marek
pozdrawiam Paulina