Zaleszany woj. podkarpackie akta stanu cywilnego

Wszystkie sprawy związane z naszą pasją, w tym: FAQ - często zadawane pytania

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

LESZEK_K

Post autor: LESZEK_K »

do weronisia
Dziekuje za wiadomosc .Informacje z cmentarza w Zaleszanach sa mi znane.Interesuje mnie los mojego dziadka Michala Dziury
poniewaz z opowiesci rodzinnych wynikolo ze byl czlowiekiem znanym w Zbydniowie posiadal swoj samochod (w tych czasach)naprawial zegar w kosciele w Zaleszanach ktory pracuje do dnia dzisiejszego ,trudnil sie nawet medycyna.Z gory dziekuje za kazda wiadomosc.
SylwiaJ

Sympatyk
Ekspert

Post autor: SylwiaJ »

To co znalazłam:
Julianna Sibiga ur. 1884-01-08 w Zbydniowie, nieślubna córka Agnieszki Sibiga
Pozdrawiam
Sylwia
---
Szukam potomków pary: Antonina (Wolak) i Stanisław Dziedziak; okolice: Dębica, Lubzina
Nakoneczny_Natalia

Sympatyk

Post autor: Nakoneczny_Natalia »

Pani Doroto jeśli jest Pani nadal zaintersowana proszę napisać na priv. Może uda mi się pomóc. Spędziłam na tej parafii długie tygodnie na przeglądaniu akt.
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marek.Podolski »

SylwiaJ pisze:To co znalazłam:
Julianna Sibiga ur. 1884-01-08 w Zbydniowie, nieślubna córka Agnieszki Sibiga
Dzień Dobry

Dziękuję za informacje z Forum jak i indeksu.

Jest rozbieżność jej daty urodzenia. Tutaj jest 8-01-1884. Natomiast na jej grobowcu w Mielcu jest data 6-02-1884.

Prosiłbym o skan z tej metryki urodzenia. Dodatkowo proszę o skany Agnieszki i jej rodziców.

Tutaj foto grobowca:

https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Pozdrawiam
Marek
Nakoneczny_Natalia

Sympatyk

Panie Marku Julianna Sibiga urodzona 08.01.1884 w Zbydniowie. Chrzest 16.01.1884. Numer domu 11. Narodzone dziecko illegal (nie podany o ojciec) jest córka Agnieszki Sibigi( ta z kolei jest córka Antoniego Sibigi i Franciszki - córki Michala Turka. Ojciec chrzestny Kazimierz Tokarz, Balbina..... Adam Koszyczek. Dane pochodzą z ksiąg metrykalnych. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Nakoneczny_Natalia pisze:Panie Marku Julianna Sibiga urodzona 08.01.1884 w Zbydniowie. Chrzest 16.01.1884. Numer domu 11. Narodzone dziecko illegal (nie podany o ojciec) jest córka Agnieszki Sibigi( ta z kolei jest córka Antoniego Sibigi i Franciszki - córki Michala Turka. Ojciec chrzestny Kazimierz Tokarz, Balbina..... Adam Koszyczek. Dane pochodzą z ksiąg metrykalnych. Pozdrawiam
Dziękuję

Dodatkowe pytanie. Czy w akcie nie dopisano miejsca i daty jej ślubu?

Pozdrawiam
Marek
Nakoneczny_Natalia

Sympatyk

Niestety nie, wypisałam wszystkie informacje zawarte w akcie. Mogę wysłać skan z urywkiem dotyczącym opisywanej osoby. Czy Julianna mogła wyjść za mąż w Zbydniowie? Mogę przeglądnąć akta.
Pozdrawiam Natalia
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Nakoneczny_Natalia pisze:Niestety nie, wypisałam wszystkie informacje zawarte w akcie. Mogę wysłać skan z urywkiem dotyczącym opisywanej osoby. Czy Julianna mogła wyjść za mąż w Zbydniowie? Mogę przeglądnąć akta.
Pozdrawiam Natalia
Tak proszę o przeglądniecie akt w temacie zawarcia małżeństwa ze Stanisławem Wróbel.

Poproszę także o skan.

To są moi dziadkowie ze strony Mamy.

Pozdrawiam
Marek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ja i Genealogia, wymiana doświadczeń”