Language Tree
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ja swoje intencje zdążyłem już wyjaśnić, według ciebie Zbyszku moje pytania miały widać jakiś inny podtekst skoro wychodzi ci z niech arogancja. Nie jesteś pierwszym, który mi ją zarzuca i niestety nie jesteś pierwszym, który na pytanie "gdzie tu widzisz arogancję" nie wypowiada się wprost. Problem polega na tym, że zakładasz coś czego nie ma.
Przypomnę więc:
arogancja - zuchwała pewność siebie połączona z lekceważeniem innych
W żadnym miejscu nie lekceważę Basi, dlatego jestem pewny, że arogancki nie jestem.
Tymczasem od ciebie bije taka pewność, co do tego co miałem na myśli i lekceważenie moich dotychczasowych wyjaśnień w tej sprawie, że sam zaczynasz podpadać pod tą definicję.
Przypomnę więc:
arogancja - zuchwała pewność siebie połączona z lekceważeniem innych
W żadnym miejscu nie lekceważę Basi, dlatego jestem pewny, że arogancki nie jestem.
Tymczasem od ciebie bije taka pewność, co do tego co miałem na myśli i lekceważenie moich dotychczasowych wyjaśnień w tej sprawie, że sam zaczynasz podpadać pod tą definicję.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
-
Worwąg_Sławomir

- Krzysztof_Wasyluk

Ciekawe rzeczy widać, czemu na moim monitorze tego nie mogę wyczytać z przebiegu dyskusji? Ja od początku pytam o uzasadnienie oceny, nie czekam na trzy osoby i nie stwierdzam, że jak trzy osoby coś stwierdzą, to stanie się to w sposób magiczny prawdą, bo to tak nie działa. Czekam na to uzasadnienie od każdej osoby i okazuje się, że nic na razie nie napisały. Zastanawiam się czemu, skoro to ponoć takie oczywiste? Czyżby uzasadnienie ukazać miało, że nie kierowały się w ocenie rzeczowością, a osobistymi uprzedzeniami? Nie piszę tu od wczoraj, mogłem się narazić wielu osobom. Wystarczy mi napisać, że mnie się nie lubi, to jest orzeczenie typowo ocenne i subiektywne. Jeśli jednak ktoś pisze, że jestem arogancki, to taką ocenę daje się weryfikować i podjąć próbę jej zobiektywizowania, czyli ustalenia faktów. Na razie wiem tylko, że kilka osób za aroganta mnie uważa, a nie, że jestem arogantem.
To jak, znajdzie się wreszcie ktoś potrafi uzasadnić swoje oceny, czy będzie trwała zabawa w pomidor?
To jak, znajdzie się wreszcie ktoś potrafi uzasadnić swoje oceny, czy będzie trwała zabawa w pomidor?
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
-
Worwąg_Sławomir

Re: Language Tree
Jeśli to nie jest lekceważenie rozmówcy, to ja już nie wiem, co może nim być.dpawlak pisze:Nie uczyli w szkole o rodzinie językowej ugrofińskiej?
Powinno być na języku polskim.
Oczywiście, Darku, Twój narcyzm i samouwielbienie nigdy nie pozwoli Ci na krytyczne spojrzenie wobec samego siebie i swojego zachowania, więc udowadnianie Ci czegokolwiek w tym względzie jest bezcelowe.
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
Czytałeś Sławku cały wątek? Jest tam intencja z jaką zadałem pytanie. Nadal wmawiasz mi intencje inne niż faktycznie miałem, nie umiesz tego wykazać, wystarcza Ci, że ją mi przypiszesz i zasłaniasz się że wykazywanie byłoby bezcelowe. Teraz jeszcze zostałem narcyzem, czyli kolejna zabawa w pomidor. Czy post bez epitetu w stronę oponenta uważasz za stracony? Ja za taki uważam post bez argumentów.
Nic dodac nic ujac.
Dziekuje Slawku.
Zbyszek Maderski
Dziekuje Slawku.
Zbyszek Maderski
-
Worwąg_Sławomir

Nie napisałem tego, co napisałem, na podstawie Twojego jednego zdania, ale na podstawie całokształtu Twojej aktywności na tym forum, a że moja opinia nie jest odosobniona, więc nie czuję, że czynię Ci krzywdę swoim subiektywizmem.dpawlak pisze:Czytałeś Sławku cały wątek? Jest tam intencja z jaką zadałem pytanie. Nadal wmawiasz mi intencje inne niż faktycznie miałem, nie umiesz tego wykazać, wystarcza Ci, że ją mi przypiszesz i zasłaniasz się że wykazywanie byłoby bezcelowe. Teraz jeszcze zostałem narcyzem, czyli kolejna zabawa w pomidor. Czy post bez epitetu w stronę oponenta uważasz za stracony? Ja za taki uważam post bez argumentów.
Twoje zaś tłumaczenie, że miałeś co innego na myśli, postrzegam jako brak umiejętności (brak rozumienia pojęcia?) właściwego zachowania się. Brak typowy dla osób, na które patrzy się z zażenowaniem.
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
Bedac tylko obserwatorem tej dyskusji powiem szczerze ze osobiscie poczulabym sie z urazona gdyby ktos napisal mi : "Nie uczyli w szkole ....?? Taka forma z "nie" na poczatku sugeruje mi, ze jestem niedouczona czy tez moze iz chodzilam do slabej szkoly i wywolalaby u mnie poczucie winy, czyli przykrosc. Tymczasem Barbara miala jak najlepsze intencje. Dlatego zgadzam sie, ze jest to forma arogancka i napastliwa.. Wystarczylo by napisac: "gdy chodzilem do szkoly to pamietam ..."
I nie ma co tu kopii kruszyc, dbajmy o formy, by bylo nam przyjemnie dyskutowac na tym i kazdym forum (nie tylko w domu z bliskimi), by kazdy mogl z radoscia podzielic sie z wszystkimi swoimi odkryciami.
Czego sobie i nam wszystkim zycze.
Pozdrawiam
Elzbieta
I nie ma co tu kopii kruszyc, dbajmy o formy, by bylo nam przyjemnie dyskutowac na tym i kazdym forum (nie tylko w domu z bliskimi), by kazdy mogl z radoscia podzielic sie z wszystkimi swoimi odkryciami.
Czego sobie i nam wszystkim zycze.
Pozdrawiam
Elzbieta
Witam,
zgadzam się z Elą - Darku to było niegrzeczne ,skoro jak piszesz w domu wpojono Ci dobre wychowanie to należy go przestrzegać wszędzie, na forum również. Zamiast wyszczekania lepsza jest wiedza (którą niewątpliwie posiadasz) i elokwencja.
pozdrawiam monika
zgadzam się z Elą - Darku to było niegrzeczne ,skoro jak piszesz w domu wpojono Ci dobre wychowanie to należy go przestrzegać wszędzie, na forum również. Zamiast wyszczekania lepsza jest wiedza (którą niewątpliwie posiadasz) i elokwencja.
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka