Jak poszukiwać rodziny z Anglii?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Czy ktoś ma dostęp do strony ancestry.co.uk??
witam!!
mam takie pytanie czy ktoś ma dostęp do strony ancestry
mam takie pytanie czy ktoś ma dostęp do strony ancestry
Ostatnio zmieniony śr 10 wrz 2014, 23:56 przez Magda77, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj Magda !!
Zalazlam 3 osoby o nazwisku Burliga , dane dotycza urodzenia
Nazwisko panienskie miesiac i rok miejsce rejestracji urodzin
Matki
Michael J Burliga Coveny Oct Nov Dec 1949 Southwark Greater London, Middlesex
Lynn A Burliga Jones Jan Feb Mar 1956 Southwark Greater London, Middlesex
Denise F Burliga Jones Oct Nov Dec 1952 Southwark Greater London, Middlesex
tylko tyle informacji jest dostepnych.
Istnieje strona www. findmypast.com , jest to brytyjska genealogia na ktorej byc moze znalazlabys wiecej informacji ale ta strona jest platna , niemam do niej dostepu.
pozdrawiam
Mania
Zalazlam 3 osoby o nazwisku Burliga , dane dotycza urodzenia
Nazwisko panienskie miesiac i rok miejsce rejestracji urodzin
Matki
Michael J Burliga Coveny Oct Nov Dec 1949 Southwark Greater London, Middlesex
Lynn A Burliga Jones Jan Feb Mar 1956 Southwark Greater London, Middlesex
Denise F Burliga Jones Oct Nov Dec 1952 Southwark Greater London, Middlesex
tylko tyle informacji jest dostepnych.
Istnieje strona www. findmypast.com , jest to brytyjska genealogia na ktorej byc moze znalazlabys wiecej informacji ale ta strona jest platna , niemam do niej dostepu.
pozdrawiam
Mania
dziękuje
Ostatnio zmieniony śr 10 wrz 2014, 23:57 przez Magda77, łącznie zmieniany 1 raz.
Magda, jesli chcesz to moge Ci przyslac oryginalne listy . ale tam sa tez te same informacje .
Nie wykupilam abonamentu poniewaz nie mam zbyt wielu emigrantow w swojej rodzinie , na razie korzystam z 14 dniowego dostepu ktory jest bez oplaty i staram sie wyszukac wszystkiego co mnie interesuje.
Dobrze zrozumialas , napislam te dane w innej bardziej czytelnej formie ale niestety po wyslaniu na strone zostaly troche poprzesuniete.
Niestety nie ma tam dokladnej daty urodzenia , natomiast wszyscy zostali zarejestrowani w tym samym miejscu.
Jesli jeszcze moge w czyms pomoc to pisz.
pozdrawiam
Mania
Nie wykupilam abonamentu poniewaz nie mam zbyt wielu emigrantow w swojej rodzinie , na razie korzystam z 14 dniowego dostepu ktory jest bez oplaty i staram sie wyszukac wszystkiego co mnie interesuje.
Dobrze zrozumialas , napislam te dane w innej bardziej czytelnej formie ale niestety po wyslaniu na strone zostaly troche poprzesuniete.
Niestety nie ma tam dokladnej daty urodzenia , natomiast wszyscy zostali zarejestrowani w tym samym miejscu.
Jesli jeszcze moge w czyms pomoc to pisz.
pozdrawiam
Mania
Dziękuję za o
Ostatnio zmieniony śr 10 wrz 2014, 23:58 przez Magda77, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Czy mogła bym prosić o sprawdzenie Bazyli Romanów - syn Michała i Marty, urodzony w miejscowości Krzywe obecnie Ukraina ok.1890; Jego żona Józefa Romanów i syn Bogdan Romanów urodzony ok. 1914 roku.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Magdalena
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Magdalena
Bardzo przepraszam za zamieszanie.
Ale czy mogę prosić o sprawdzenie
Balewicz Leokadia z domu Piotrowicz - córka Piotrowicz Jana i Malwiny; urodzona ok. 1932r w Osada Bójniewicze obecnie Białoruś.
Jej mąż Balewicz Czesław ur ok.1934r
Piotrowicz Leon syn Piotrowicz Jana i Malwiny; urodzona ok. 1932r w Osada Bójniewicze obecnie Białoruś.
Czy istnieje możliwość sprawdzenia, czy żyją jeszcze Ich potomkowie?
Pozdrawiam Magdalena
Ale czy mogę prosić o sprawdzenie
Balewicz Leokadia z domu Piotrowicz - córka Piotrowicz Jana i Malwiny; urodzona ok. 1932r w Osada Bójniewicze obecnie Białoruś.
Jej mąż Balewicz Czesław ur ok.1934r
Piotrowicz Leon syn Piotrowicz Jana i Malwiny; urodzona ok. 1932r w Osada Bójniewicze obecnie Białoruś.
Czy istnieje możliwość sprawdzenia, czy żyją jeszcze Ich potomkowie?
Pozdrawiam Magdalena
MAgdalena ,
przepraszam niestety nie moge tego sprawdzic poniewaz w ancesrory.com.uk nie ma generalnie danych z bylych terenow polskich obecnie w obrebie terytorium Bialorusi.
Sama mam przodkow z tamtych terenow i jeszcze nie udalo mi sie odszukac wiele informacji.
przepraszam niestety nie moge tego sprawdzic poniewaz w ancesrory.com.uk nie ma generalnie danych z bylych terenow polskich obecnie w obrebie terytorium Bialorusi.
Sama mam przodkow z tamtych terenow i jeszcze nie udalo mi sie odszukac wiele informacji.
Mania53 miałam nadzieję na wiadomości gdyż moi krewni mieszkali po II Wojnie Światowej i zmarli w Anglii, i tam urodziły się Ich dzieci. Magdalena
1.Piotrowicz Franciszek syn Piotrowicz Leona i Janiny. Wiem jeszcze, że miał dwoje rodzeństwa i tylko tyle.
2.Balewicz Janusz syn Balewicz Czesława i Leokadii z domu Piotrowicz
Magdalena
2.Balewicz Janusz syn Balewicz Czesława i Leokadii z domu Piotrowicz
Magdalena
Magdalena , znalazlam metryke urodzenia
Name: Czeslaw J Balewicz
Mother's Maiden Surname: Piotrowicz -nazwisko panienskie matki
Date of Registration: Apr May Jun 1959 - data zarejestrowania
Registration district: Howden
Registration county: Yorkshire, Northumberland/Westmorland
Byc moze syn dostal imie po ojcu , moze to jest potomek CZeslawa i Leokadii.
Name: Czeslaw J Balewicz
Mother's Maiden Surname: Piotrowicz -nazwisko panienskie matki
Date of Registration: Apr May Jun 1959 - data zarejestrowania
Registration district: Howden
Registration county: Yorkshire, Northumberland/Westmorland
Byc moze syn dostal imie po ojcu , moze to jest potomek CZeslawa i Leokadii.
Maniu
Ostatnio zmieniony śr 10 wrz 2014, 23:58 przez Magda77, łącznie zmieniany 1 raz.