Ucieczki Kresowian

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
piotr_nojszewski

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 3 times
Kontakt:

Ucieczki Kresowian

Post autor: piotr_nojszewski »

Mała poprawka: humble nie honest.
Honest znaczyłoby uczciwy nie zaś skromny.
pozdrawiam
Piotr
Warakomski

Sympatyk

Post autor: Warakomski »

Kinga, Sammer jest zwyczajnym trollem. Już nie pierwszy raz próbowała zwieść pomagających na manowce. Twój post świadczy tylko o tym, że również pozwoliłaś wmanewrować się w grę zaproponowaną przez trolla, chyba że jesteś jego drugim wcieleniem.

„Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Inrernecie, w których prowadzi się dyskusje. Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.
Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, itp. Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie, w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie”

To co bezdyskusyjnie upewniło mnie, że mamy do czynienia z trollem, to wiadomość od niej na pw, gdzie raczej nikt do mnie nie pisze.
„Bardzo intryguje mnie ta opcja pradziadka unity.
Posiadam akt małżeństwa pradziadka i w nim nie ma żadnej informacji o pochodzeniu z wyższych sfer.”

Krzysztof
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 2 times
Otrzymał podziękowania: 14 times

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Witaj Krzysztofie,

nie do końca rozumiem Twój tok rozumowania - przytoczyłeś słowa Summer uznając je za trolling.
Osobiście również otrzymałam PW od Summer (przedstawiła się swoim imieniem) - normalną prośbę o wskazówkę dotyczącą dalszych poszukiwań, jakich wiele na tym forum. Po mojej odpowiedzi również uzyskałam od niej grzeczną odpowiedź. Nie widzę tu nic kontrowersyjnego. O co chodzi?
A czym jest Twoim zdaniem przyrównywanie genealogii Summer do genealogii koni?

Pozdrawiam,
Aneta
Warakomski

Sympatyk

Post autor: Warakomski »

Aneto, ok. ja również jestem trollem. Żeby już nie „zaśmiecać” tego forum znikam.
Krzysztof
Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: vnukinga »

Piotrze, masz calkowita racje! "Humble" nie "honest". Bylam blisko...
:)
Krzysztofie, tak, jestem Trollem jak Summer i wszyscy na tym forum, ktorzy zadaja pytania i poszukuja pomocy.
Wybacz, ale nie popisales sie swoimi wpisami. Byc moze wlasnie Tobie przydaloby sie to ow "humble" (Humble pie? ).
Troche pokory no i przeprosiny naszej kolezanki bylyby bardzo wskazane. (Najlatwiej obrazic sie, rzucic zabawki, zakrecic sie na piecie i odejsc z placu zabaw). Jestes dorosly (chyba?) to badz odpowiedzialny za swoje czyny i slowa.
Tak sie sklada, ze rozpoznaje Summer z roznych innych postow jak i wiadomosci prywatnych. Jest to osoba jak najbardziej prawdziwa, wrazliwa i bardzo kulturalna. Zanim zaczniesz rzucac na prawo i lewa oskarzenia i potwarze zastanow sie porzadnie czy masz ku temu jakiekolwiek podstawy. A rowniez i wtedy zalecalabym ostroznosc. Wypisujac bzdury i oczerniajac innych wystawiasz tylko samemu sobie niezbyt pochlebna opinie.

Pozdrawiam,
Kinga Vnuk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”