Krysiu, dzięki bardzo za pomoc i dobre chęci. Zrobię tak jak mi podpowiadasz tj. napiszę do AD Włocławek. Nie ukrywam, że będę też czekała na Twój odzew, jeżeli oczywiście znajdziesz poszukiwanego przeze mnie Kmiecia.
Pozdrawiam
Marianna
Figas Piotr - Kościelna Wieś, Bytoń
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam, w 1858 roku w Bytoniu umiera Jan Figas syn Piotra, przeszukałem zatem akta narodzin 1855 do 1858 roku wszystkich okolicznych parafii i nic. Sprawdziłem parafię Kościelna Wieś, Witowo, Bytoń, Byczynę, Osięciny, Dąbie, Radziejów, Piotrków Kuj., nie ma jedynie ksiąg ze Świerczyna. Nie mam już pomysłu gdzie można sprawdzić.
Maggie dziękuję bardzo. Super pomocna okazała się Twoja podpowiedź. W Lekarzewicach znalazłam akt zgonu mojej pra-prababci Jaskulskiej. Niestety nie ma w nim, oprócz wieku, miejsca urodzenia i imion rodziców. Nigdzie nie znalazłam jej aktu ślubu, który byłby kluczem do poszukiwania jej aktu urodzenie.
Prosiłabym Cię o koło ratunkowe, jeżeli wśród Twoich Jaskulskich pojawiła się Mariannę, która wzięła ślub z Franciszkiem Kmieciem. Mogły to być lata 1823-1833.
Pozdrawiam
Marianna

Prosiłabym Cię o koło ratunkowe, jeżeli wśród Twoich Jaskulskich pojawiła się Mariannę, która wzięła ślub z Franciszkiem Kmieciem. Mogły to być lata 1823-1833.
Pozdrawiam
Marianna