Figas Piotr - Kościelna Wieś, Bytoń

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

MariannaF

Sympatyk
Mistrz

Post autor: MariannaF »

Krysiu, dzięki bardzo za pomoc i dobre chęci. Zrobię tak jak mi podpowiadasz tj. napiszę do AD Włocławek. Nie ukrywam, że będę też czekała na Twój odzew, jeżeli oczywiście znajdziesz poszukiwanego przeze mnie Kmiecia.
Pozdrawiam
Marianna
MariannaF

Sympatyk
Mistrz

Maggie, dziękuję za podpowiedz. Zabieram się za szukanie.
Pozdrawiam
Marianna
jarekf20

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jarekf20 »

Witam, w 1858 roku w Bytoniu umiera Jan Figas syn Piotra, przeszukałem zatem akta narodzin 1855 do 1858 roku wszystkich okolicznych parafii i nic. Sprawdziłem parafię Kościelna Wieś, Witowo, Bytoń, Byczynę, Osięciny, Dąbie, Radziejów, Piotrków Kuj., nie ma jedynie ksiąg ze Świerczyna. Nie mam już pomysłu gdzie można sprawdzić.
MariannaF

Sympatyk
Mistrz

Maggie dziękuję bardzo. Super pomocna okazała się Twoja podpowiedź. W Lekarzewicach znalazłam akt zgonu mojej pra-prababci Jaskulskiej. Niestety nie ma w nim, oprócz wieku, miejsca urodzenia i imion rodziców. Nigdzie nie znalazłam jej aktu ślubu, który byłby kluczem do poszukiwania jej aktu urodzenie.
Prosiłabym Cię o koło ratunkowe, jeżeli wśród Twoich Jaskulskich pojawiła się Mariannę, która wzięła ślub z Franciszkiem Kmieciem. Mogły to być lata 1823-1833.
Pozdrawiam
Marianna
:k: :k: :k: :k: :k:
maggie

Sympatyk

Post autor: maggie »

Marianna,

Niestety nie mam Maryanny Jaskulskiej. Franciszek Kmiec pojawia sie w metryce smierci Elzbiety Jaskulskiej w Lekarzewicach w 1851.
Pisze ze jest gospodazem w Lekarzewicach, wieku nie moge odczytac.

Czy widzialas co ci wyslalam na pm?

Maggie
MariannaF

Sympatyk
Mistrz

Dzięki Maggie za wiadomość na pm. Tobie też wysłałam.
Marianna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”