Archiwum Państwowe w Radomiu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam, sprecyzuję swoją prośbę, muszę od czegoś zacząć bo utknąłęm
poszukuję akt urodzenia swojego pradziadka Piotr Łapka ur.27.05.1881 rok miejsce ur. Kozienice ojciec Jan Łapka matka Józefa Łapka z domu Gołębiewska, gdyby się udało, to wiem że pradziadek miał brata Paweł Łapka identycznie jak ja i może brat pradziadka miał rodzinę, rodzinę która może żyje jeszcze gdzieś w Polsce lub w Świecie, nikt w rodzinie nie wie o nim nic, dwie osoby wiedzą że był i tyle, a ja ostatnio spać nie mogę, gdy się dowiedziałem o tym fakcie
PROSZĘ O POMOC, Serdecznie pozdrawiam, Paweł Łapka
-
andrzejkapron

-
janusz_pochwała

W 1885 r. aktu Szczepana nie ma.janusz_pochwała pisze:Witam .
Poszukuję aktu Szczepan Pochwała s.Franciszka i Elżbiety z Jaworskich ur.w parafia Iłża w 1886r ,może być rok w tą lub w tamtą stronę.
Prośba do osób odwiedzających AP w Radomiu.
Pozdrawiam .
Janusz
W 1887 r. znalazlam akt Stanislawy Pochwala, nie wiem czy go juz masz; jesli nie, chetnie podesle.
Natomiast skorodzidz nazwisk za rok 1886 jest tak zniszczony, wlasnie w okolicach litery "P", ze nie da sie odczytac. Jesli ktos pomoze Ci jakos odnalezc numer aktu (jesli w ogole tam jest), chetnie podesle sam akt.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
-
janusz_pochwała

Janusz,
na pw sie nie da. Tutaj jest link do tego aktu, jak sciagniesz na swoj komputer to daj znac, wykasuje.
https://picasaweb.google.com/fromkasiek ... directlink
Szukam kogos kto pomoglby mi w AP Katowice; nie znasz moze jakiejs dobrej duszy?
na pw sie nie da. Tutaj jest link do tego aktu, jak sciagniesz na swoj komputer to daj znac, wykasuje.
https://picasaweb.google.com/fromkasiek ... directlink
Szukam kogos kto pomoglby mi w AP Katowice; nie znasz moze jakiejs dobrej duszy?
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
-
janusz_pochwała

-
Mateusz_Szmitkowski

Witam
Mam prośbę do osób odwiedzających AP w Radomiu. Poszukuję aktu urodzenia Józefa Szmitkowskiego, ur. w 1880r. w miejscowości Brzustowiec. Prawdopodobnie chodzi o obecną miejscowość Brzostowiec w pow. grójeckim znajdującą się bądź w parafii Michałowice, bądź Mogielnica (w dwóch opracowaniach znalazłem różne informacje na ten temat).
Z góry dziękuję za pomoc. Ze swojej strony oferuję pomoc w poszukiwaniach w AP w Siedlcach.
Mam prośbę do osób odwiedzających AP w Radomiu. Poszukuję aktu urodzenia Józefa Szmitkowskiego, ur. w 1880r. w miejscowości Brzustowiec. Prawdopodobnie chodzi o obecną miejscowość Brzostowiec w pow. grójeckim znajdującą się bądź w parafii Michałowice, bądź Mogielnica (w dwóch opracowaniach znalazłem różne informacje na ten temat).
Z góry dziękuję za pomoc. Ze swojej strony oferuję pomoc w poszukiwaniach w AP w Siedlcach.
- sponikowski

Witam i proszę o pomoc osobę, która odwiedza lub zechce odwiedzić AP Radom.
Moja prośba dotyczy sprawdzenia wykazu (o ile jest udostępniany):
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/index. ... s&id=38886
pod kątem występowania nazwiska "Ponikowski" (lub podobnie brzmiących jak np "Panikowski", "Punikowski"...), a w przypadku stwierdzenia takowego (takowych) odnotowanie numerów stron, na których występuje nazwisko (co ułatwiłoby zamówienie mi w późniejszym czasie ich kopii).
Dziękuję z góry za zainteresowanie i pomoc - Sławek
Moja prośba dotyczy sprawdzenia wykazu (o ile jest udostępniany):
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/index. ... s&id=38886
pod kątem występowania nazwiska "Ponikowski" (lub podobnie brzmiących jak np "Panikowski", "Punikowski"...), a w przypadku stwierdzenia takowego (takowych) odnotowanie numerów stron, na których występuje nazwisko (co ułatwiłoby zamówienie mi w późniejszym czasie ich kopii).
Dziękuję z góry za zainteresowanie i pomoc - Sławek
- Brozek_Oskar

Witam! Czy ktoś mógłby okazać pomoc i sprawdzić akt urodzenia w parafii Skaryszew:
1831 Jan Ormański
oraz 1835 Julianna Gradzińska
Oczywiście jak to pewnie zwykle bywa z tą dokładnością wyliczania dat +\- 2 lata w każdą stronę (są to osoby bardzo młode w chwili wyliczania daty urodzenia 22 i 20 lat więc dużej rozbieżności być nie powinno), czyli lata 1829-1837
Byłbym bardzo wdzięczny za okazaną pomoc, ponieważ nie mam możliwości dostania się do AP Radom.
Za okazane zainteresowanie dziękuję.
Oskar Brożek
1831 Jan Ormański
oraz 1835 Julianna Gradzińska
Oczywiście jak to pewnie zwykle bywa z tą dokładnością wyliczania dat +\- 2 lata w każdą stronę (są to osoby bardzo młode w chwili wyliczania daty urodzenia 22 i 20 lat więc dużej rozbieżności być nie powinno), czyli lata 1829-1837
Byłbym bardzo wdzięczny za okazaną pomoc, ponieważ nie mam możliwości dostania się do AP Radom.
Za okazane zainteresowanie dziękuję.
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
-
apogorzelska

Witajcie
Czy ktoś zagląda czasem do AP w Radomiu? Od paru miesięcy szukam aktu urodzenia Jakuba Żukowskiego. Może się on znajdowac w zespole:
488/0 Urząd Stanu Cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Lewiczyn
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/index. ... d=lewiczyn
w zakresie lat 1876-1886.
Jeśli ktoś by był w archiwum i mógłby spojrzeć do tych metryk będe bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam Serdecznie
Ania
EDIT
Moja prośba już nieaktualna, forumowicz justan12 mi pomógł za co jeszcze raz dziękuje!!
Czy ktoś zagląda czasem do AP w Radomiu? Od paru miesięcy szukam aktu urodzenia Jakuba Żukowskiego. Może się on znajdowac w zespole:
488/0 Urząd Stanu Cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Lewiczyn
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/index. ... d=lewiczyn
w zakresie lat 1876-1886.
Jeśli ktoś by był w archiwum i mógłby spojrzeć do tych metryk będe bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam Serdecznie
Ania
EDIT
Moja prośba już nieaktualna, forumowicz justan12 mi pomógł za co jeszcze raz dziękuje!!
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
-
Gransztof_Anna

Witam,
mam prośbę do osób odwiedzających AP w Radomiu, czy mogę prosić o odnalezienie aktów małżeństwa w parafii Michałowice:
* Chyc (Hyc) Jakub i Senator Józefa, rok 1898 lub wcześniej;
* Zupa Józef i Szczepańska Antonina, rok 1898 lub wcześniej.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
Anna
mam prośbę do osób odwiedzających AP w Radomiu, czy mogę prosić o odnalezienie aktów małżeństwa w parafii Michałowice:
* Chyc (Hyc) Jakub i Senator Józefa, rok 1898 lub wcześniej;
* Zupa Józef i Szczepańska Antonina, rok 1898 lub wcześniej.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
Anna
Witam serdecznie
Zwracam się z prośbą do odwiedzajacych AP Radom.
Proszę o ile to możliwe o odszukanie aktu urodzenia : Jan Boruciński ur w Tynicy w 1883 r.
Akty znajdują się w zespole 149/0 USC Parafii Rzymskokatolickiej Odechów.
Niestety tylko takimi informacjami dysponuje.Będe wdzięczna za okazaną pomoc.
W zamian oferuje pomoc w AP iAD Zielona Góra
pozdrawiam Renata
Proszę o ile to możliwe o odszukanie aktu urodzenia : Jan Boruciński ur w Tynicy w 1883 r.
pozdrawiam Renata
Renato,julka66 pisze:Witam serdecznie
pozdrawiam Renata
jeżeli masz pewność co do roku, to śmiało możesz pisać do AP Radom, naprawdę szybko odpowiadają, a informacje podane przez Ciebie są wystarczające do odszukania przez nich aktu:
http://www.radom.ap.gov.pl/formularze/o ... ilnego.pdf
Skan na e-mail kosztuje 4zł.
pozdrawiam,
Ela