Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Luziński_Marcin

AP w Płocku - szukam pomocy
Witam uprzejmie,
Czy ktoś wybiera się może do AD (w temacie pomyłka) w Płocku? Prosiłbym o sprawdzenie czegoś w aktach parafii Mokowo w latach 1863-1867.
Marcin Luziński
Czy ktoś wybiera się może do AD (w temacie pomyłka) w Płocku? Prosiłbym o sprawdzenie czegoś w aktach parafii Mokowo w latach 1863-1867.
Marcin Luziński
AP w Płocku - szukam pomocy
O ile chodzi ci o Mokowo niedaleko Dobrzynia nad Wisła to akta tej parafii są w Archiwum Państwowym we Włocławku
- pozmirowski

Archiwum Diecezjalne w Płocku poszykuję pomocy
witam.
czy mógłby ktoś pomóc w uzyskaniu skanu a. urodzenia:
Milewo Wierzchonie parafia Karniewo
Puźmirowski Franciszek
lata 1830 -1839
może ktoś odpowie na prywatną pocztę.
Wiesław Późmirowski
czy mógłby ktoś pomóc w uzyskaniu skanu a. urodzenia:
Milewo Wierzchonie parafia Karniewo
Puźmirowski Franciszek
lata 1830 -1839
może ktoś odpowie na prywatną pocztę.
Wiesław Późmirowski
Archiwum Diecezjalne w Płocku
Mam pytanie - kto korzystał, jak się korzysta, czy można zamówić kwerendę, jakie są doświadczenia w korzystaniu z zasobów Archiwum Diecezjalnego w Płocku?
Pozdrawiam
Ola
Pozdrawiam
Ola
poszykuję pomocy w Archiwum Diecezjalnym w Płocku
Archiwum Diecezjalne w Płocku zaliczyłbym do przyjaznych genealogom. W zasadzie nie ma ograniczeń w fotografowaniu zasobów. Wskazane jest uzgodnienie telefoniczne wizyty (24-2626334). Rada, aby przybyć w miarę jak najwcześniej. Ostatni raz byłem zaraz po 8 i już była pani wydająca. Niestety ta pani pracuje krótko i już po 10 są problemy ze zdawaniem i pobieraniem nowych materiałów, bo ksiądz dyrektor nie zawsze jest osiągalny. Natomiast jeśli bierzemy coś na dłuższe czytanie, to chyba i do 16 można siedzieć. Kwerendę zamawiałem tylko raz i przyznam, że były problemy. Tam po prostu brak jest personelu.
- pozmirowski

poszykuję pomocy w Archiwum Diecezjalnym w Płocku
witam Olu.
zamawiałem pisemnie kwerendę i zawsze otrzymywałem odpowiedź od księdza dyrektora /oczywiście po opłaceniu / .
Kwerendy dotyczyły jedne osoby i parafii.
pozdrawiam.
Wiesław Późmirowski
zamawiałem pisemnie kwerendę i zawsze otrzymywałem odpowiedź od księdza dyrektora /oczywiście po opłaceniu / .
Kwerendy dotyczyły jedne osoby i parafii.
pozdrawiam.
Wiesław Późmirowski
-
Kubiak_Urszula

Archiwum Diecezjalne w Płocku potrzebuje pomocy
Witam moze ktos bedzie w archiwum diecezjalnym w Plocku,potrzebuje 1 akt urodzenia Tomasz Obiedziński akt 48/1829 rok parafia Gzy.Ula.
Ostatnio zmieniony pt 11 gru 2009, 22:59 przez Kubiak_Urszula, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marecki_Paweł

- Kontakt:
Witam!
Czy ktoś mógłby mi pomóc w uzyskaniu skanu odpisu lub odczytaniu informacji zawartych w akcie małżeństwa zawartym między Mikołajem Jarzębskim a Barbarą Kalińską w roku 1799 w Płocku zapis w sumariuszu ogólnym parafii Płock karta foliału nr.90
Za pomoc serdecznie dziękuję Grażyna
Czy ktoś mógłby mi pomóc w uzyskaniu skanu odpisu lub odczytaniu informacji zawartych w akcie małżeństwa zawartym między Mikołajem Jarzębskim a Barbarą Kalińską w roku 1799 w Płocku zapis w sumariuszu ogólnym parafii Płock karta foliału nr.90
Za pomoc serdecznie dziękuję Grażyna
Ostatnio zmieniony pt 22 sty 2010, 15:48 przez nowak, łącznie zmieniany 1 raz.
Archiwum Diecezjalne w Płocku poszukuję pomocy
T: Potrzebuje kogoś z Płocku
Potrzebuję kogoś które można kopiować oryginal dokumentu z 1418 roku pod nr 174 z Archiwum Diecezjalne w Płocku. To jest dzieje o pierwsze mieszkancow w wsi Podsedkowice.
Zenek
Potrzebuję kogoś które można kopiować oryginal dokumentu z 1418 roku pod nr 174 z Archiwum Diecezjalne w Płocku. To jest dzieje o pierwsze mieszkancow w wsi Podsedkowice.
Zenek
Archiwum Diecezjalne w Plocku
Gdyby ktos z Forumowiczów był w Płocku bardzo prosze o sfotografowanie aktu małżeństwa z parafii Klukowo
1829 akt 10 Stanisław Jerzmanowski i Marianna Zalewski
lub sprawdzenie i podanie mi rodziców Stanisława Jerzmanowskiego.
Stefan
plisst@poczta.onet.pl
1829 akt 10 Stanisław Jerzmanowski i Marianna Zalewski
lub sprawdzenie i podanie mi rodziców Stanisława Jerzmanowskiego.
Stefan
plisst@poczta.onet.pl
Witam.
Mam prośbę do osób odwiedzających AD w Płocku.
Szukam aktu urodzenia Szymona Kempisty s.Wojciecha i Apoloni Kołodziejczyk, urodzony Sokołów parafia Czerwin .ok roku 1819 moze ktos w ramach swoich poszukiwań mogłby sprawdzic ten akt.
Pozdrawiam
Ania B.
Mam prośbę do osób odwiedzających AD w Płocku.
Szukam aktu urodzenia Szymona Kempisty s.Wojciecha i Apoloni Kołodziejczyk, urodzony Sokołów parafia Czerwin .ok roku 1819 moze ktos w ramach swoich poszukiwań mogłby sprawdzic ten akt.
Pozdrawiam
Ania B.
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
Zenek
Zenek
Archiwum Diecezjalne w Płocku poszykuję pomocy
WITAM
Bardzo prosze o pomoc ,jestem zKATOWIC i nie mam mozliwości pojechania do PLOCKA do archiwum
Potrzbuje paru odpisów aktów ślubu ,gdyz w nich znajduje sie najwiecej informacji
Jesli ktos mi pomorze ,bede bardzo wdzieczna ,oczywiscie służę pomocą w KATOWICACH.
Bardzo prosze o pomoc ,jestem zKATOWIC i nie mam mozliwości pojechania do PLOCKA do archiwum
Potrzbuje paru odpisów aktów ślubu ,gdyz w nich znajduje sie najwiecej informacji
Jesli ktos mi pomorze ,bede bardzo wdzieczna ,oczywiscie służę pomocą w KATOWICACH.
Bardzo dziękuję
Pozdrawiam Szumowska Ilona
Pozdrawiam Szumowska Ilona