miejscowość Basscrewstaury, Austria

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

m.rottenberg

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: m.rottenberg »

Właśnie napisałam list tak jak mi Pan poradził.
Pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Post autor: Aftanas_Jerzy »

andrzejkapron pisze:Pani Małgorzato lepiej trzymać się tego rodzinnie związanego Borszczowa, to duże podolskie miasto do 1918 r. należało do Austro-Węgier.

W Wojwodinie osiedlali się sami chłopi, mimo że Pan Jerzy wciska na siłę wynalezioną miejscowość.
Andrzej
Witam!
Niech Pani posłucha rady Pana Andrzeja i zajmie się też tym Borszczowem, ale nie rezygnuje z innych tropów, bo takie już są poszukiwania genealogiczne; wielokierunkowe, długotrwałe, pracochłonne, nieraz kosztowne, a pomimo to, często nieefektywne.
Jeszcze inne tropy pojawią się niebawem.
Gdy Pani otrzyma odpowiedź na list do Webmastera, to proszę mnie powiadomić, np na PRIV. Może trzeba będzie coś doradzić, lub napisać w obcym języku.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
m.rottenberg

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

j_aftanas pisze:
andrzejkapron pisze:Pani Małgorzato lepiej trzymać się tego rodzinnie związanego Borszczowa, to duże podolskie miasto do 1918 r. należało do Austro-Węgier.

W Wojwodinie osiedlali się sami chłopi, mimo że Pan Jerzy wciska na siłę wynalezioną miejscowość.
Andrzej
Witam!
Niech Pani posłucha rady Pana Andrzeja i zajmie się też tym Borszczowem, ale nie rezygnuje z innych tropów, bo takie już są poszukiwania genealogiczne; wielokierunkowe, długotrwałe, pracochłonne, nieraz kosztowne, a pomimo to, często nieefektywne.
Jeszcze inne tropy pojawią się niebawem.
Gdy Pani otrzyma odpowiedź na list do Webmastera, to proszę mnie powiadomić, np na PRIV. Może trzeba będzie coś doradzić, lub napisać w obcym języku.
Zdaję sobie sprawę że poszukiwana są mozolne i długotrwałe ale też fascynujące.
Będę badać każdy trop.

pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
Marciniak_Michał

Członek PTG

Post autor: Marciniak_Michał »

Może warto by było przejrzeć na ellisisland wyszystkich o nazwisku Rottenberg. Jest ich sporo, ale może któraś z osób podała takie samo lub podobne ostatnie miejsce zmieszkanie jak Stanislaw.

Może również zachowały się listy pasażerów wypływających z Triestu jak np. w Hamburga.

Pozdrawiam,

Michał
m.rottenberg

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Marciniak_Michał pisze:Może warto by było przejrzeć na ellisisland wyszystkich o nazwisku Rottenberg. Jest ich sporo, ale może któraś z osób podała takie samo lub podobne ostatnie miejsce zmieszkanie jak Stanislaw.

Może również zachowały się listy pasażerów wypływających z Triestu jak np. w Hamburghtt
Pozdrawiam,

Michał
Przejrzałam ellisisland , i jest mój Stanisław Rottenberg - i tu ma miejsce ostatniego pobytu Borszczów

http://img215.imageshack.us/img215/7093/13783093.gif
http://img215.imageshack.us/img215/6272/36312012.gif

chyba faktycznie tamten zapis miejscowości jest zniekształcony

Pozdrawiam
małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”