Dwory i pałace wiejskie na Mazowszu.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Magdo, brak nazwisk: Chmielczyk, Klimczewski, Łapiński. Figuruje Klonowski Stanisław jako właściciel w 1909 roku jednego z dwóch majątków w Karniewie , gmina Regimin, powiat ciechanowski.
Ireno figuruje Teofil Rokicki herbu Lubicz w 1825 roku współwłaściciel z Józefem Czeremańskim herbu Cholewa majątku Rokicie, gmina Brudzeń Duży, powiat płocki.
Michale, nazwiska : Kożuchowski, Gronau (Grunau) oraz Goryszewski nie figurują.
Marku brak nazwiska Klimkowski.
Pozdrawiam
Piotr
Ireno figuruje Teofil Rokicki herbu Lubicz w 1825 roku współwłaściciel z Józefem Czeremańskim herbu Cholewa majątku Rokicie, gmina Brudzeń Duży, powiat płocki.
Michale, nazwiska : Kożuchowski, Gronau (Grunau) oraz Goryszewski nie figurują.
Marku brak nazwiska Klimkowski.
Pozdrawiam
Piotr
- sauk_irena

- Kaczmarek_Aneta

-
Boroch_Marek

Bardzo dziękuję Piotrze. 
Na razie nic mi do drzewa nie pasuje, ale może wyślij mi, proszę. Nigdy nie wiadomo, co się może jutro okazać. A nuż to jakiś ślad?
Pozdrawiam Cię. Jola Kozak
Na razie nic mi do drzewa nie pasuje, ale może wyślij mi, proszę. Nigdy nie wiadomo, co się może jutro okazać. A nuż to jakiś ślad?
Pozdrawiam Cię. Jola Kozak
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Dariuszu, nazwisko Chojnaccy pojawia się w opracowaniu w powiązaniu z dworem Nowe Święcice, gmina mała Wieś, powiat płocki. Wspomniane jest tylko, iż część wymienionego dworu powstała w 1895 roku dla Chojnackich i wraz z majątkiem należącym do nich nosiła nazwę Święcice Nowe Chojnackich. Nazwiska Choynacki, Ochnicki nie występują.
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
Piotr
-
Kołodziejczyk.Urszula

Piotrze bardzo proszę sprawdż nazwiska Ceglarski (Ceglarz),Dybka,Siwiecki, Soszyński (Sosieński),Tabor.
Trochę tych nazwisk jest ale moi wszyscy przodkowie pochodzą z Mazowsza.
Ulka
Trochę tych nazwisk jest ale moi wszyscy przodkowie pochodzą z Mazowsza.
Ulka
Aneto, opisany został pałac w Sobieniach Szlacheckich, gmina Sobienie –Jeziory, powiat otwocki. Wzniesiony na początku drugiej połowy XIX wieku dla Jezierskich.
Jeśli jesteś zainteresowana poszerzeniem wiedzy o w/w rodzinie mogę Ci przesłać skan materiału. Wilga nie występuje w przedmiotowym opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
Jeśli jesteś zainteresowana poszerzeniem wiedzy o w/w rodzinie mogę Ci przesłać skan materiału. Wilga nie występuje w przedmiotowym opracowaniu.
Pozdrawiam
Piotr
- Kaczmarek_Aneta

Tak, jestem zainteresowana 
Proszę Cię, Piotrze, o skan materiału na: mojekorzenie@wp.pl
Pozdrawiam i dziękuję,
Aneta
Proszę Cię, Piotrze, o skan materiału na: mojekorzenie@wp.pl
Pozdrawiam i dziękuję,
Aneta
Witam Serdecznie!!
Drogi Piotrze bardzo bym prosił o sprawdzenie czy występuje tam gdzieś nazwisko Konwerski ?
Pozdrawiam!
Krzysztof
Drogi Piotrze bardzo bym prosił o sprawdzenie czy występuje tam gdzieś nazwisko Konwerski ?
Pozdrawiam!
Krzysztof
Piotrze. Bardzo proszę o przysłanie skanu dot. Podczaskich na Mazowszu na adres: jolanta.kozak@gmail.com
Pozdrowienia. Jola Kozak
witam
czy moge prosic o sprawdzenie nazwisk : Zenowicz, Tolsdorf i wszystkie jego odmiany - Tolzdorf Tolstorf( błedy jak kroliki sie mnożyły ) , Melon , Kobierski, Ziółkowski. Z miejscowosci : Babsk; Milejowice, Sanniki ( saniki )
pzdrw
Beata
czy moge prosic o sprawdzenie nazwisk : Zenowicz, Tolsdorf i wszystkie jego odmiany - Tolzdorf Tolstorf( błedy jak kroliki sie mnożyły ) , Melon , Kobierski, Ziółkowski. Z miejscowosci : Babsk; Milejowice, Sanniki ( saniki )
pzdrw
Beata