Proszę o sprawdzenie nazwisk : Brzezicki , Fediuk , Przysieczniuk
Z góry ślicznie dziękuję za odpowiedź
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Dokładniej Katarzyna Łucja Sosnowska, wiecej informacji nie ma z tym że o ile w wypadku dwóch poprzednich pań jest dopisek że były córkami Feliksa to tu takiej adnotacji brak. Może była współwłascicielką majątku Okniny niekoniecznie spokrewnioną tak blisko .Nazwisko zapisane jest jako Kadłubski.tomaszi pisze:Dziękuję za szybką odpowiedź, ciekawi mnie poniższy zapis:
"Krasuska Joanna c.Feliksa występuje w 1913 w opisie majątku Okniny , pow. ostrogski, pow. 277 ha, wraz z Magdalena Balicka oraz Katarzyna Sosnowską jako spadkobiercy Bolesława Kadłubskiego. Majątek ten był sprzedany kadłubskim w 1822"
Wspomniana wyżej Magdalena z Krasuskich Balicka c.Feliksa to moja praprababka zaś Joanna to jej siostra. Nazwisko Sosnowska jest dla mnie nowością podobnie jak informacja o spadku po Bolesławie... Kadłubskim a nie Kadłubiskim? Masz może jeszcze jakieś informacje o wspomnianym spadku lub o źródle tej wiedzy?
co do Jankowskich to również Wołyń - powiat Ostrogski lub Zasławski
Tomasz M.Dąbrowski

a administracji rosyjskiej nie było powiatu zaleszczyki ale chodzi pewnie o gubernie podolskąEwaH pisze:Witam.
Proszę o sprawdzenie pow. Zaleszczyki:
Gołębiowski Piotr, Derkacz Jan, Derkacz Andrzej, Derkacz Stefan, Skrzypnik Benedykt.
Pozdrawiam
Ewa