Może ktoś w końcu AA i AP wpadnie na ten pomysł. Jakaż byłaby to wygoda, gdy nie wychodząc z domu można byłoby przeglądać odpowiednie archiwa
Byłby to również jakiś przychód (i myślę, że w cale nie taki mały dla tych instytucji).
Pozdrawiam darek
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Witam,Kaczmarek_Aneta pisze:Mnie również interesuje ten projekt, toteż wysłałam dzisiaj pytanie w tej sprawie do Kurii Radomskiej.
Przy okazji zapytałam o zasady udostępniania zdigitalizowanych materiałów.

Uważam, ze najpierw powinno się ustalic jaki jest stan posiadania poszczególnych parafii, żeby wiedzieć co jest, ile tego jest, gdzie się znajduje, co juz zostało zdigitalizowane, a co jeszcze nie. Przecież wystarczy rozeslać pisma do parafii, aby uzyskać odpowiedź no to co maja u siebie. W innym wypadku jak bedzie wiadomo, czy prace zostały już zakończone czy nie?Kaczmarek_Aneta pisze:Taki stan rzeczy związany jest z niemożnością całkowitego określenia zasobów ksiąg metrykalnych znajdujących się na parafiach

Nie wiem, jak Projekt wygląda od strony technicznej, co powinno się zrobić a czego nie - moim zdaniem najważniejsze jest to, że Projekt nie upadł i toczy się dalej.aerbert pisze:Uważam, ze najpierw powinno się ustalic jaki jest stan posiadania poszczególnych parafii, żeby wiedzieć co jest, ile tego jest, gdzie się znajduje, co juz zostało zdigitalizowane, a co jeszcze nie. Przecież wystarczy rozeslać pisma do parafii, aby uzyskać odpowiedź no to co maja u siebie. W innym wypadku jak bedzie wiadomo, czy prace zostały już zakończone czy nie?Kaczmarek_Aneta pisze:Taki stan rzeczy związany jest z niemożnością całkowitego określenia zasobów ksiąg metrykalnych znajdujących się na parafiach
Pozdrawiam,
Ola Erbert