Pomoc w szukaniu info o dziadku

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Sidor

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Sidor »

Magda, pozostaje jeszcze Archiwum w Milanówku i koperty dowodowe. Może we wniosku o dowód osobisty znajdziesz jakieś informacje? A pytałaś o koperty dowodowe w najbliższym miejscu zamieszkania dziadka Archiwum Państwowym? Miałam taką sytuację, że pytałam w gminie o babcię i dziadka. Dziadka znaleźli, babci nie. Ale teczka babci ostatecznie znalazła się w Archiwum Państwowym. Przekazała ją gmina, więc pani z archiwum w gminie powinna mieć taka wiedzę, a nie miała.
Powodzenia
Pozdrawiam
Ula
małgorzata_wstawska
Ekspert

Post autor: małgorzata_wstawska »

„Wiem, że raz odwiedził siostrę na Ukrainie juz po wojnie…”- może zachowały się akta paszportowe?- wniosek do IPN

A miejsce pracy? Może zachowała się jego teczka osobowa? Ankiety personalne z lat 40-tych i 50-tych są bardzo bogate w szczegóły.

A Archiwum ZUS-u? Zmarł co prawda w wieku 59 lat, ale może babcia składała wniosek o jakieś świadczenie po nim, i będzie jego życiorys.

Pozdrawiam
Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”