Dąbrowscy z Niedrzewia, powiat kutnowski, gmina Strzelce

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

megson29

Sympatyk

Post autor: megson29 »

Włodku!
Dziękuję, spróbuję :-)
Annawziątek

Re: Jak odszukać datę śmierci?

Post autor: Annawziątek »

[quote="megson29"]Witam,

Od dłuższego czasu zajmuje mnie próba ustalenia losów przodków ze strony matki.
Kilka faktów udało mi się (również dzięki Państwa pomocy) ustalić, niestety jest też dużo tzw. białych plam.
Poszukuję informacji o Janie i Kazimierzu Dąbrowskich, synach Walentego Dąbrowskiego i Aleksandry z Marczewskich Dąbrowskiej.

Witam,
Aleksandra Dąbrowska z domu Marczewska urodzona w Bilczy w 1912r październik chyba 23, zmarła 10.10 1997 również w Bilczy, była moją babcia. Tylko pytanie czy o tą samą osobę chodzi?
Jeśli mogę więcej pomóc to chętnie pomogę, chociaż sama szukam przodków, właściwie zaczynam.
Pozdrawiam

A. Dąbrowska
megson29

Sympatyk

Post autor: megson29 »

Poszukuję informacji na temat Izabelli Dąbrowskiej z domu Andrzewskiej, żony Mariana Dąbrowskiego urodzonego 14 sierpnia 1898 roku w Bilczy. Nie posiadam innych informacji na jej temat.
Poszukując informacji o Marianie Dąbrowskim otrzymałam odpowiedź z Muzeum Auschwitz, że był mężem wspomnianej Izabelli. Przekopałam bazę geneteki, nie znalazłam nic.
Proszę o ewentualne wskazówki. Będę zobowiązana.
Magda
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

najprościej poprzez dopiski w aktach urodzeń nupturientów
moga być, może nich nie być, ale obowiązkowo wszystkie cztery do sprawdzenia - bo to najprościej
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”