Wincza Antoni, Wincza Tekla, Wincza Karolina - Litwa, Troki

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

Bożenko, pieknie dziękuję! Jestem Ci wdzięczna jak nie wiem co! Udało mi sie połączyć dwie potęzżne gałęzie drzewa, które mi nijak do siebie nie pasowały i nie chciały się przyłaczyć do drzewa. A teraz, dzięki Tobie wszystko mi się spasowało i spięło w jedną całość.
Jesczze raz ogromne dzięki!

Jednak przodkowie postanowili utrudnic mi zycie.

Zaczęłam szukać aktu urodzenia Tekli.

Jej rodzice Tomasz i Dorota wzięli ślub w 1808 r w Muśnikach (tam gdzie Tomasz się urodził i mieszkał. Dorota też.
Wydawałoby sie, że nic trudnego. Tekla tez powinna się w Muśnikach urodzić, zwłaszcza, że Dorota w 1813 r bierze powtórny ślub, również w Muśnikach z Józefem Awdyckim.
Wg. aktu ślubu Tekli, powinna się ona urodzic ok 1810-1811 r. No, to szukam w Musnikach w latach 1808 do 1814 i .... nie znajduję. Chyba, że nie widzę, co jest dość możliwe! Nie znajduję również w KIernowie.

Tak samo jak i aktu zgonu Tomasza, w Muśnikach i w Kiernowie. Schowali sie czy jak?
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”