"Przywłaszczanie" przodków?

Wszystkie sprawy związane z naszą pasją, w tym: FAQ - często zadawane pytania

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Ostrowski-Jerzy

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Ostrowski-Jerzy »

Wiele spraw zaczynamy za późno ale najważniejsze jest że zaczeliśmy działać ! pamiętajcie wczesniej nie było takich mozliwosci archiwa za komuny były niedostepne i nie było internetu a słowo genealogia było słowem źle widzianym w ludowym społeczeństwie a zwłaszcza przez ludowa władzę. mam prośbę do adama nojszewskiego o kontak masz chyba Adamie sporą wiedzę o parafi Pniewnik i kortnica pozdrawiam szanowne zbiegowisko
zawadzka.jolanta

Sympatyk

Post autor: zawadzka.jolanta »

Ostrowski-Jerzy pisze: do adama nojszewskiego o kontak masz chyba Adamie sporą wiedzę o parafi Pniewnik i kortnica pozdrawiam szanowne zbiegowisko
Witaj! Jeśli chodzi o parafię Pniewnik to dysponuję wydanym przez L. Zalewskiego zbiorem aktów ("Nazwy osobowe mieszkańców...") i chętnie służę pomocą. Korytnica to również parafia moich przodków ale tutaj mam tylko dane z Geneteki ( a jest ich niestety mało) i chętnie skorzystałabym z pomocy. :) Jolanta
Awatar użytkownika
adam.nojszewski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: adam.nojszewski »

Ostrowski-Jerzy pisze:mam prośbę do adama nojszewskiego o kontak masz chyba Adamie sporą wiedzę o parafi Pniewnik i kortnica pozdrawiam szanowne zbiegowisko
O Korytnicy akurat mniej, ale o Pniewniku wiem dużo. Pisz na adam@nojszewski.com
pozdrawiam
Adam Nojszewski // @anojszewski // www.facebook.com/anojszewski
Awatar użytkownika
Virg@

Sympatyk

Post autor: Virg@ »

Jestem użytkowniczką witryny rodziny na „MyHeritage”, do rozbudowy której zaprosił mnie jej założyciel i administrator – wnuk siostry mojego macierzystego dziadka.

Witryna, ma ogółem 40 użytkowników, w tym 22 aktywnych i zawiera 1182 profile.
Wkurza mnie (mówiąc kolokwialnie) nie to, że inni rozbudowują swoje „drzewka” biorąc garściami żywcem całe gałęzie z tej witryny, lecz to, że niektórzy, w swojej gorliwości, rozbudowują witrynę o nowe profile (a czasem całe gałęzie w drzewie) z błędnymi, niezweryfikowanymi źródłowo danymi.
Przez to czasem wydaje mi się, że mój trud, związany z rozbudową tej witryny, idzie na marne.

No cóż, ćwicząc w sobie anielską cierpliwość - ponoć ćwiczenie czyni mistrza :D - pozdrawiam serdecznie –
Lidia
Piotr_Juszczyk

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Piotr_Juszczyk »

No tak. Ale pamiętajmy że mało kto się nie myli i błędy jeśli ktoś bierze to rozumiem albo sam wymyśla albo jeszcze z innych drzew, bo przecież nie od nas :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ja i Genealogia, wymiana doświadczeń”