Praktycznie żadnych. Uwagi wstawiają forumowicze podając swoje źródła. Tak samo jak ja zrobiłem wyżej.
Geneteka, która nie przyjmuje takich źródeł to poważny błąd w metodologii
No może się ja nie znam
Pozdrawiam
Marek
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Dla jednych spełnia wymogi dla innych być może nie. Ale właśnie dlatego ma tyle kolumn, żeby zadowolić i jednych i drugich. Kto chce wypełnia wszystkie, kto nie chce tylko niektóre.danisha pisze:...-czy nie powinno się tego zacząć od szablonu ,który jak się okazuje nie spełnia obecnych wymogów-ma za dużo rubryk zupełnie niepotrzebnych...
Po co pozbywać się cennych informacji i ograniczać możliwość ich prezentacji??? Łatwiej będzie ich nie czytać. Dla większości są to jednak cenne informacje, zwłaszcza, że Geneteka w dużej części nie zapewnia podglądu dokumentu źródłowego.danisha pisze:....( dwie rubryki na nazwisko oprócz vel,płeć i dokładna data ). Zajmuje to dużo miejsca .
Ponieważ nie jestem informatykiem, więc nie mam zielonego pojęcia, czy nie udało by się tego pozbyć?

Witajdanisha pisze:Wspaniale, że coś się zmienia w Genetece.Wiele dobrych, nowych pomysłów i wspaniałych ludzi, którzy chcą je wprowadzać w czyn.
Pytanie jednak mam takie-czy nie powinno się tego zacząć od szablonu ,który jak się okazuje nie spełnia obecnych wymogów-ma za dużo rubryk zupełnie niepotrzebnych( dwie rubryki na nazwisko oprócz vel,płeć i dokładna data ). Zajmuje to dużo miejsca .
Ponieważ nie jestem informatykiem, więc nie mam zielonego pojęcia, czy nie udało by się tego pozbyć?
Co Wy na to?
No, jeśli nie można, to nie można .Ale gdyby...?
Dana