ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
radicalman

Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi, co stało się ze skanami z takich parafii jak Biłgoraj czy Tarnogród? Korzystałem a nie jestem w stanie ich teraz wyszukać.
Edit: skany są, ale nie da się ich wyszukać przy pomocy funkcji "Tylko jednostki/zespoły ze skanami" Przy opisach zespołów równiez widnieje licba skanów: 0.
R. Zań
Edit: skany są, ale nie da się ich wyszukać przy pomocy funkcji "Tylko jednostki/zespoły ze skanami" Przy opisach zespołów równiez widnieje licba skanów: 0.
R. Zań
-
Arek_Bereza

-
kasiakozłowska

Zgadza się. Archiwum w Płocku parafia Gąbin jest tak samo. Przy wyszukiwaniu "tylko ze skanami" nie ma żadnej dostępnej pozycji. Dopiero wchodząc w konkretną jednostkę pojawia nam się informacja o skanach.radicalman pisze:Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi, co stało się ze skanami z takich parafii jak Biłgoraj czy Tarnogród? Korzystałem a nie jestem w stanie ich teraz wyszukać.
R. Zań
Pozdrawiam Kasia
- A.Michałowski

- Małgorzata_Kulwieć

Nie zniknęły. To jest jakiś błąd w wyszukiwarce. Pokazuje, że albo "brak wyników", albo, że skanów jest "0". Ale jak się wejdzie po kolei w jednostki, to skany są.A.Michałowski pisze:Zniknęły skany metryk z Hrubieszowa.Coraz gorzej.....
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
-
jamiolkowski_jerzy

-
Worwąg_Sławomir

-
Arek_Bereza

Czy nie szkoda zdrowia i czasu na korzystanie z wyszukiwarki w szwa ? Może dla nietypowych zespołów ok, ale dla parafii ? Nie daj Boże tych większych gdzie wyskakuje wiele wyników. Lepiej chyba sprawdzić w bazie PRADZIAD wybrać w szwa właściwe archiwum, wpisać nr zespołu i być tam, gdzie chce się być. Ale to oczywiście wedle uznania
Dla Lubelszczyzny macie u nas bezpośrednie linki do zasobów szwa http://pomoce.lubgens.eu/viewpage.php?page_id=9
Grzegorz
- Bea

Oj tam, oj tam. Nie róbcie szumu.
Wyszukiwarka jest wporzo. Ostatnio dodali mnóstwo skanów. Ale nie pokazują tego na liczniku, więc skanów jest 0. Ale tylko teoretycznie. Jak się zajrzy do środka to są. Ale nie tylko skany - w pewnym bardzo interesującym archiwum zrobili całe drzewo folderów z dokładnym opisaniem zawartości (nie tylko nazwa zespołu, ale i nazwy działów, często z datami skrajnymi). To duże ułatwienie w poszukiwaniach. Nie będę wymieniać nazwy tego archiwum, bo jak ostatnio chlapnęłam, bo wzięli i cofnęli dostęp w ogóle...
Może chcą zrobić wielkie otwarcie ? Albo prezent na Gwiazdkę (Mikołaja ? Nowy Rok ? Urodziny Kogoś Ważnego ? na Świętego Wedla ?)
Powiadomią o zmianach jak będą gotowi.
Wyszukiwarka jest wporzo. Ostatnio dodali mnóstwo skanów. Ale nie pokazują tego na liczniku, więc skanów jest 0. Ale tylko teoretycznie. Jak się zajrzy do środka to są. Ale nie tylko skany - w pewnym bardzo interesującym archiwum zrobili całe drzewo folderów z dokładnym opisaniem zawartości (nie tylko nazwa zespołu, ale i nazwy działów, często z datami skrajnymi). To duże ułatwienie w poszukiwaniach. Nie będę wymieniać nazwy tego archiwum, bo jak ostatnio chlapnęłam, bo wzięli i cofnęli dostęp w ogóle...
Może chcą zrobić wielkie otwarcie ? Albo prezent na Gwiazdkę (Mikołaja ? Nowy Rok ? Urodziny Kogoś Ważnego ? na Świętego Wedla ?)
Powiadomią o zmianach jak będą gotowi.
-
kulik_agnieszka

-
Worwąg_Sławomir

A w aktualnościach taki komunikat:
Informujemy, że najbliższa aktualizacja serwisu szukajwarchiwach.pl odbędzie się w połowie listopada.
http://szukajwarchiwach.pl/aktualnosci
Cezary
Informujemy, że najbliższa aktualizacja serwisu szukajwarchiwach.pl odbędzie się w połowie listopada.
http://szukajwarchiwach.pl/aktualnosci
Cezary
Aktualizacja dokonana i opisana:
http://www.szukajwarchiwach.pl/aktualnosci/32
Najbardziej ucieszą się genealodzy z Lubelszczyzny i Mazowsza.
http://www.szukajwarchiwach.pl/aktualnosci/32
Najbardziej ucieszą się genealodzy z Lubelszczyzny i Mazowsza.