ZoSIA (NAC) i "szukajwarchiwach.pl "

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

radicalman

Sympatyk

Post autor: radicalman »

Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi, co stało się ze skanami z takich parafii jak Biłgoraj czy Tarnogród? Korzystałem a nie jestem w stanie ich teraz wyszukać.

Edit: skany są, ale nie da się ich wyszukać przy pomocy funkcji "Tylko jednostki/zespoły ze skanami" Przy opisach zespołów równiez widnieje licba skanów: 0.

R. Zań
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Ale jakie lata lub lepiej nr zespołu ? Bo np. Biłgoraj AP Lublin zespół 1646 jest i widzę skany
kasiakozłowska

Sympatyk
Adept

Post autor: kasiakozłowska »

radicalman pisze:Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi, co stało się ze skanami z takich parafii jak Biłgoraj czy Tarnogród? Korzystałem a nie jestem w stanie ich teraz wyszukać.

Edit: skany są, ale nie da się ich wyszukać przy pomocy funkcji "Tylko jednostki/zespoły ze skanami" Przy opisach zespołów równiez widnieje licba skanów: 0.

R. Zań
Zgadza się. Archiwum w Płocku parafia Gąbin jest tak samo. Przy wyszukiwaniu "tylko ze skanami" nie ma żadnej dostępnej pozycji. Dopiero wchodząc w konkretną jednostkę pojawia nam się informacja o skanach.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
A.Michałowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: A.Michałowski »

Zniknęły skany metryk z Hrubieszowa.Coraz gorzej.....
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

A.Michałowski pisze:Zniknęły skany metryk z Hrubieszowa.Coraz gorzej.....
Nie zniknęły. To jest jakiś błąd w wyszukiwarce. Pokazuje, że albo "brak wyników", albo, że skanów jest "0". Ale jak się wejdzie po kolei w jednostki, to skany są.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Dokladnie tez to stwierdziłem przynajmniej w zasobach Szwa z archiwum Łomzy Innych nie miałem potrzeby przeszukiwać.Na dzień dobry wita komunikat że zero skanów i to tam gdzie na pewno były. Po wejściu (otwarciu) takiej parafii okazuje się ze wszystkie co były sa nadal.
Worwąg_Sławomir

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Worwąg_Sławomir »

3 listopada napisałem w tej sprawie email do admina szwa i czekam na reakcję.
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Czy nie szkoda zdrowia i czasu na korzystanie z wyszukiwarki w szwa ? Może dla nietypowych zespołów ok, ale dla parafii ? Nie daj Boże tych większych gdzie wyskakuje wiele wyników. Lepiej chyba sprawdzić w bazie PRADZIAD wybrać w szwa właściwe archiwum, wpisać nr zespołu i być tam, gdzie chce się być. Ale to oczywiście wedle uznania
bielecki

Sympatyk

Post autor: bielecki »

Czemu, ta wyszukiwarka jest nieźle pomyślana i było z niej sporo pożytku. Tylko przestała działać, niech po prostu naprawią.
Greg40

Sympatyk

Post autor: Greg40 »

Dla Lubelszczyzny macie u nas bezpośrednie linki do zasobów szwa http://pomoce.lubgens.eu/viewpage.php?page_id=9
Grzegorz
Awatar użytkownika
Bea

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bea »

Oj tam, oj tam. Nie róbcie szumu.
Wyszukiwarka jest wporzo. Ostatnio dodali mnóstwo skanów. Ale nie pokazują tego na liczniku, więc skanów jest 0. Ale tylko teoretycznie. Jak się zajrzy do środka to są. Ale nie tylko skany - w pewnym bardzo interesującym archiwum zrobili całe drzewo folderów z dokładnym opisaniem zawartości (nie tylko nazwa zespołu, ale i nazwy działów, często z datami skrajnymi). To duże ułatwienie w poszukiwaniach. Nie będę wymieniać nazwy tego archiwum, bo jak ostatnio chlapnęłam, bo wzięli i cofnęli dostęp w ogóle...

Może chcą zrobić wielkie otwarcie ? Albo prezent na Gwiazdkę (Mikołaja ? Nowy Rok ? Urodziny Kogoś Ważnego ? na Świętego Wedla ?) :wink:
Powiadomią o zmianach jak będą gotowi.
Beata

mapki parafii warszawskich w latach 1826-1939: link
kulik_agnieszka

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: kulik_agnieszka »

Czyżby?
Agnieszka
Worwąg_Sławomir

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Worwąg_Sławomir »

Licznik przeskoczył z 25 828 446 na 27 087 543
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Kucharro

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Kucharro »

A w aktualnościach taki komunikat:
Informujemy, że najbliższa aktualizacja serwisu szukajwarchiwach.pl odbędzie się w połowie listopada.
http://szukajwarchiwach.pl/aktualnosci

Cezary
bielecki

Sympatyk

Post autor: bielecki »

Aktualizacja dokonana i opisana:

http://www.szukajwarchiwach.pl/aktualnosci/32

Najbardziej ucieszą się genealodzy z Lubelszczyzny i Mazowsza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”