To nie jest aż takie ważne - ja osobiście mam tam jeden akt rodzinny z 1893 r., pytałam bo być może nie potrafię ich tylko znaleźć. W jakiej zakładce zostały umieszczone?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Urszula_Pogoń pisze:To nie jest aż takie ważne - ja osobiście mam tam jeden akt rodzinny z 1893 r., pytałam bo być może nie potrafię ich tylko znaleźć. W jakiej zakładce zostały umieszczone?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Książ Wielki będzie widoczny Genbazie w katalogu Parafie1
w przyszłym miesiącu gdy Edward Jabłoński sprawdzi, a Kornelia dorobi poprawki.
Piotr_Juszczyk pisze:To ja chciałbym podnieść Pani Kornelio kwestię Wąchocka.
Wąchock został już zindeksowany w całości przez Kamila Stąporka z niewielką pomocą moją i innych osób z materiałów własnych i mormońskich. Wszystko jest w genetece.
Czy nie dałoby się w związku z tym że jest to już zindeksowana w całości miejscowość przyspieszyć zrobienia zdjęć w AP Kielce i udostępnienia ich w metrykach?
Wszystkie te materiały są już i tak zindeksowane, ale na zdjęciach są dodatkowe informacje których nie zindeksowano oraz część indeksów powstała ze spisów.
Pozdrawiam
Wąchock z zasobów A.P. Kielce mam w planach fotografowania w roku 2016. W tym roku niestety już nie zdążę , ale na
początku 2015 r postaram się sfotografować te księgi.
Właśnie przesłałam na adres Maćka Terek tak jak Kornelio prosiłaś zindeksowaną parafię Kocinę i ponownie bardzo proszę o Książ Wielki - może być także w języku rosyjskim.
Kornelia_Major pisze:
Wąchock z zasobów A.P. Kielce mam w planach fotografowania w roku 2016. W tym roku niestety już nie zdążę , ale na
początku 2015 r postaram się sfotografować te księgi.
Pozdrawiam,
Kornelia Major
Dziękuję w imieniu zainteresowanych za pozytywne odniesienie się do tej prośby.
marekd pisze:Panie Leszku !
Jak już Pan jest przy Sadomierzu, to w bibliotece seminaryjnej (pod drgiej strnie ulicy od głównej brany do Starego Miasta, ma ją b. stare metryki kilkunsatu parafii np. Skrzynna, Mniszka z lat długo sprzed Napoleona, i warto je sfotografować przy okazji.
pozdrawiam
A moze wie Pan czy są tam księgi z Gożlic z przed 1810 r.Poszukuję wpisów o Rejach z lat 1710 do 1810 i jeszcze wcześniejsze,gdzie moge je znaleść.Pozdrawiam Lilianna Rej
Witam
W poszukiwaniach utknąłem w martwym punkcie. Właśnie przez małą miejscowość w Świętokrzyskiem o nazwie OSTRÓW[współrzędne położenia] (50.855993, 20.087341) niedaleko Włoszczowej
interesują mnie metryki urodzenia z roku 1800-1812, niestety nie wiem czy takowe są już dostępne. Za wszystkie informację Pomoc z góry bardzo Dziękuję
Z najlepszymi pozdrowieniami
Marek
Witam, mam pytanie: jaki jest powód "dziury" w skanach ksiąg metrykalnych kieleckiej katedry? Brakuje ksiąg z lat 1880-1885. Nie zostały one zeskanowane? Zostały zeskanowane ale nie są opracowane? Czy też nie ma tych ksiąg w archiwum? Coś się wydarzyło? Czy jest jakas szansa uzyskania dostępu do tych ksiąg? Interesuje mnie konkretny akt małżeństwa nr 95 z roku 1881 - ślub Jana Czarneckiego i Antoniny z Wodzyńskich.
historyk1920 pisze:Witam
W poszukiwaniach utknąłem w martwym punkcie. Właśnie przez małą miejscowość w Świętokrzyskiem o nazwie OSTRÓW[współrzędne położenia] (50.855993, 20.087341) niedaleko Włoszczowej
interesują mnie metryki urodzenia z roku 1800-1812, niestety nie wiem czy takowe są już dostępne. Za wszystkie informację Pomoc z góry bardzo Dziękuję
Z najlepszymi pozdrowieniami
Marek