Archiwum Państwowe Łódź dygitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Basiu,
Wedle info, ktore otrzymalalam, skany ksiag pochodzacych z AP zostana dodane kiedy zostana one zindeksowane. Indeksy, ktore sa umieszczone na genetece byly robione na podstawie ksiag pochodzacych z parafii.
Wedle info, ktore otrzymalalam, skany ksiag pochodzacych z AP zostana dodane kiedy zostana one zindeksowane. Indeksy, ktore sa umieszczone na genetece byly robione na podstawie ksiag pochodzacych z parafii.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Szukam:
Basiu, wydaje mi sie ze ten rok jest sfotografowany, ale jak rozumialam, nie bedzie go (ani pozostalych) dopoki ksiegi ze zbioru AP nie zostana zindeksowane. Rok 1865 na genetece jest z parafii.Bibi pisze:Agnieszko, dziękuję za wyjaśnienie, ale rok 1865 który mnie konkretnie interesuje jest w AP Łódź.
Nie wiem tylko, czy był sfotografowany.
Basia
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Szukam:
-
Radosław.Konca

Potrzebuję do ukończenia indeksacji rocznika 3 zdjęć z AP Łódź, parafia Jeżów:
1875: (podaję nr aktów) małżeństwa 16-17, zgony 103-106
1876: chrzty 185-188
Tych (i nie tylko tych, pozostałe już sam sobie uzupełniłem) zdjęć brak w serwisie Metryki, a że następny raz wybieram się do AP Łódź w październiku, to proszę o pomoc.
Z góry dziękuję,
RK
1875: (podaję nr aktów) małżeństwa 16-17, zgony 103-106
1876: chrzty 185-188
Tych (i nie tylko tych, pozostałe już sam sobie uzupełniłem) zdjęć brak w serwisie Metryki, a że następny raz wybieram się do AP Łódź w październiku, to proszę o pomoc.
Z góry dziękuję,
RK
-
Dabkowski_Grzegorz

Te zdjęcia z Jeżowa są w Genbazie, tak że to jest do zgłoszenia w wątku o brakach w metrykach. W każdym razie tutaj po rejestracji można je zobaczyć.
― Grzegorz
― Grzegorz
W związku ze zmianami w administracji Geneteki, indeksy z woj. łódzkiego proszę przesyłać na nowy adres geneteka.lodzkie @ genealodzy.pl
pozdrawiam
Tomek Turniak
Tomek Turniak
Wprawdzie od 28.11. nie działa wstawianie indeksów do Geneteki, ale poczta administratorów już działa.
W związku z tym osoby, które mają gotowe indeksy proszę o ich przesyłanie już teraz. Przygotowanie plików do wstawienia to znakomita większość pracy potrzebnej do opublikowania indeksu. Takie pliki będą sobie czekały na zakończenie napraw i potem będzie można je szybko opublikować.
W związku z tym osoby, które mają gotowe indeksy proszę o ich przesyłanie już teraz. Przygotowanie plików do wstawienia to znakomita większość pracy potrzebnej do opublikowania indeksu. Takie pliki będą sobie czekały na zakończenie napraw i potem będzie można je szybko opublikować.
pozdrawiam
Tomek Turniak
Tomek Turniak
-
krzysztof.krauze