Wykaz osób z akt parafialnych Diecezji Łuckiej Ks. Żurka
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Wykaz osób z akt parafialnych diecezji łuckiej Ks. Żurko
Szukam daty śmierci Andrzeja Tomaszewskiego około 1943-45 roku w parafii Rożyszcze
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
-
Maria_Klimas

Pani Mario
czy w tomie II strony 39-49 i w tomie V strony 23-25 (bo ktoś z Balarki odnalazł swoje nazwiska ) nie ma jakiegoś wpisu o Ludwiku Chorążyczewskim i jego żonie (teraz już wiem na pewno) Paulinie , ale nie znam nazwiska panienieńskiego? I Deonizym Chorążyczewskim z Marią zd.Kopij (Kopiej) ?
Szukam nadal jakiś danych o Stanisławie Kopij(Kopiej) z Głęboczka ożenionym z Antoniną i nadal brak mi nazwiska panienieńskiego. Antonina zmarł ok.1904-1905. Stanisław ożenił się ponownie z Jadwigą Drzewiecką. Chrzty, śluby.
Pozdrawiam
Jagoda
czy w tomie II strony 39-49 i w tomie V strony 23-25 (bo ktoś z Balarki odnalazł swoje nazwiska ) nie ma jakiegoś wpisu o Ludwiku Chorążyczewskim i jego żonie (teraz już wiem na pewno) Paulinie , ale nie znam nazwiska panienieńskiego? I Deonizym Chorążyczewskim z Marią zd.Kopij (Kopiej) ?
Szukam nadal jakiś danych o Stanisławie Kopij(Kopiej) z Głęboczka ożenionym z Antoniną i nadal brak mi nazwiska panienieńskiego. Antonina zmarł ok.1904-1905. Stanisław ożenił się ponownie z Jadwigą Drzewiecką. Chrzty, śluby.
Pozdrawiam
Jagoda
-
Maria_Klimas

-
Maria_Klimas

Panie Piotrze żadnego zapisu dla Andrzej Tomaszewski nie znalazłam.pmis1 pisze:Pani Mario
Proszę o sprawdzenie nazwiska Lubiatowski, prawdopodobnie w parafii Kisielin, lub okolicy.
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Lubiatowski Stanisław s. Pawła i Anny Rybaków (15.05.1911/26) Franciszka Pałka c.Ambrożego i Katarzyny z Jaszczuków./Kalinowka/
Lubiatowski Aleksander (20.09.1935/42) i /Adela Mazur, r. Stanisław i Franciszka Pałka./Włodzimiwrz/
pozdrawiam Maria.
Witam Pani Mario
Dziękuję za cenne informacje. Stanisław musieł być bratem Ignacji Lubiatowskiej, która wyszła za mąż za Andrzeja Tomaszeskiego. Ich dzieci rodziły się w osadzie Babie koło Szczurzyna w parafii Kisielin. Po Pani inforamacji o slubach Stanisława i jego syna Aleksandra, myslę że Paweł i Anna Lubiatowscy musieli umierać na Wołyniu.
Czy po tych danych uda się Pani jeszce coś poszukać?
Z poważniem
Piotr z Poznania
Dziękuję za cenne informacje. Stanisław musieł być bratem Ignacji Lubiatowskiej, która wyszła za mąż za Andrzeja Tomaszeskiego. Ich dzieci rodziły się w osadzie Babie koło Szczurzyna w parafii Kisielin. Po Pani inforamacji o slubach Stanisława i jego syna Aleksandra, myslę że Paweł i Anna Lubiatowscy musieli umierać na Wołyniu.
Czy po tych danych uda się Pani jeszce coś poszukać?
Z poważniem
Piotr z Poznania
-
J.Mierzwinski

-
Maria_Klimas

W II tomie brak zapisu dla podanych osób.jagoda62 pisze:Pani Mario
Pozdrawiam
Jagoda
W V tomie zapisy są od litery 'M' brak zapisu.
W VI tomie;
Chorążyczewski ludwik(1884/33) Paulina Dawidowicz r. Wojciech i Ewa z Kownackich./Stepań/
Kopiej Stanisław(1895/11)Antonina Kamińska,r. Franciszek i Tekla z Krasinkiewiczów./Aleksandria/
Nie wiem czy to cos pomoże ale nigdy nie wiadomo .
Pozdrawiam Maria
-
Maria_Klimas

Biała Krynica należała do parafii Żytyń a dekanat Rówieński.J.Mierzwinski pisze:Dzień dobry
Poszukuję danych o mieszkańcach miejscowości Biała Krynica (Helesin) obok Szpanowa.
Prawdopodobnie była to inna parafia
Czy takie dane pojawiają się w Wykazach?
Pozdrawiam
Jarek M
W Wykazach...są zapisy dla parafii z dekanatu Równe; Aleksandria,Deraźne, Klewań, Równe,Tuczyn,Szpanów.
Pozdrawiam Maria