Wykaz osób z akt parafialnych Diecezji Łuckiej Ks. Żurka

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Magda2000

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Magda2000 »

Poproszę o sprawdzenie nazwiska Borycki i Charabin (Harabin) miejscowość Radów. Pozdrowienia Magda
pmis1

Sympatyk

Re: Wykaz osób z akt parafialnych diecezji łuckiej Ks. Żurko

Post autor: pmis1 »

Szukam daty śmierci Andrzeja Tomaszewskiego około 1943-45 roku w parafii Rożyszcze
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Maria_Klimas

Sympatyk

Post autor: Maria_Klimas »

Magda2000 pisze:Poproszę o sprawdzenie nazwiska Borycki i Charabin (Harabin) miejscowość Radów. Pozdrowienia Magda

Pani Magdo proszę o podanie parafii do jakiej należała miejscowość Radów.
Pozdrawiam Maria.
pmis1

Sympatyk

Pani Mario
Proszę o sprawdzenie nazwiska Lubiatowski, prawdopodobnie w parafii Kisielin, lub okolicy.
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
jagoda62

Sympatyk

Post autor: jagoda62 »

Pani Mario
czy w tomie II strony 39-49 i w tomie V strony 23-25 (bo ktoś z Balarki odnalazł swoje nazwiska ) nie ma jakiegoś wpisu o Ludwiku Chorążyczewskim i jego żonie (teraz już wiem na pewno) Paulinie , ale nie znam nazwiska panienieńskiego? I Deonizym Chorążyczewskim z Marią zd.Kopij (Kopiej) ?
Szukam nadal jakiś danych o Stanisławie Kopij(Kopiej) z Głęboczka ożenionym z Antoniną i nadal brak mi nazwiska panienieńskiego. Antonina zmarł ok.1904-1905. Stanisław ożenił się ponownie z Jadwigą Drzewiecką. Chrzty, śluby.
Pozdrawiam
Jagoda
Tom_mk

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Tom_mk »

Witam, Pani Jagodo czy wiadomo cos wiecej o Jadwidze Drzewieckiej?
Pozdrawiam
Tomasz Drzewiecki
jagoda62

Sympatyk

Post autor: jagoda62 »

Panie Tomku
Jadwiga mieszkała w Głęboczku.urodziła 2 córki :Reginę i Stanisławę..wszystko jest na stronie o Głęboczku.
Pozdrawiam.
Magda2000

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Magda2000 »

Radów to była parafia Ołyka do 1922. W tym roku wybudowano kościół w Radowie. Wiem że spłonął w czasie wojny.
Pozdrowienia i dziekuję za zainteresowanie Magda
Maria_Klimas

Sympatyk

[quote="Magda2000"]Poproszę o sprawdzenie nazwiska Borycki i Charabin (Harabin) miejscowość Radów. Pozdrowienia Magda[/quote

Nie ma w Wykazach.. tych nazwisk.

Pozdrawiam Maria
Maria_Klimas

Sympatyk

pmis1 pisze:Pani Mario
Proszę o sprawdzenie nazwiska Lubiatowski, prawdopodobnie w parafii Kisielin, lub okolicy.
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Panie Piotrze żadnego zapisu dla Andrzej Tomaszewski nie znalazłam.

Lubiatowski Stanisław s. Pawła i Anny Rybaków (15.05.1911/26) Franciszka Pałka c.Ambrożego i Katarzyny z Jaszczuków./Kalinowka/

Lubiatowski Aleksander (20.09.1935/42) i /Adela Mazur, r. Stanisław i Franciszka Pałka./Włodzimiwrz/
pozdrawiam Maria.
pmis1

Sympatyk

Witam Pani Mario
Dziękuję za cenne informacje. Stanisław musieł być bratem Ignacji Lubiatowskiej, która wyszła za mąż za Andrzeja Tomaszeskiego. Ich dzieci rodziły się w osadzie Babie koło Szczurzyna w parafii Kisielin. Po Pani inforamacji o slubach Stanisława i jego syna Aleksandra, myslę że Paweł i Anna Lubiatowscy musieli umierać na Wołyniu.
Czy po tych danych uda się Pani jeszce coś poszukać?
Z poważniem
Piotr z Poznania
J.Mierzwinski

Sympatyk

Post autor: J.Mierzwinski »

Dzień dobry
Poszukuję danych o mieszkańcach miejscowości Biała Krynica (Helesin) obok Szpanowa.
Prawdopodobnie była to inna parafia
Czy takie dane pojawiają się w Wykazach?
Pozdrawiam
Jarek M
pmis1

Sympatyk

Pani Mario
Witam ponownie i chcę uszczegółowić poszukiwania.
Proszę o sprawdzenie nazwiska Lubiatowski lub w innej pisowni Lebiatowski w miejscowości Oktawin w parafii Sielec (od 1937 par. Chrynów).
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Maria_Klimas

Sympatyk

jagoda62 pisze:Pani Mario
czy w tomie II strony 39-49 i w tomie V strony 23-25 (bo ktoś z Balarki odnalazł swoje nazwiska ) nie ma jakiegoś wpisu o Ludwiku Chorążyczewskim i jego żonie (teraz już wiem na pewno) Paulinie , ale nie znam nazwiska panienieńskiego? I Deonizym Chorążyczewskim z Marią zd.Kopij (Kopiej) ?
Szukam nadal jakiś danych o Stanisławie Kopij(Kopiej) z Głęboczka ożenionym z Antoniną i nadal brak mi nazwiska panienieńskiego. Antonina zmarł ok.1904-1905. Stanisław ożenił się ponownie z Jadwigą Drzewiecką. Chrzty, śluby.
Pozdrawiam
Jagoda
W II tomie brak zapisu dla podanych osób.
W V tomie zapisy są od litery 'M' brak zapisu.
W VI tomie;
Chorążyczewski ludwik(1884/33) Paulina Dawidowicz r. Wojciech i Ewa z Kownackich./Stepań/

Kopiej Stanisław(1895/11)Antonina Kamińska,r. Franciszek i Tekla z Krasinkiewiczów./Aleksandria/

Nie wiem czy to cos pomoże ale nigdy nie wiadomo .

Pozdrawiam Maria
Maria_Klimas

Sympatyk

J.Mierzwinski pisze:Dzień dobry
Poszukuję danych o mieszkańcach miejscowości Biała Krynica (Helesin) obok Szpanowa.
Prawdopodobnie była to inna parafia
Czy takie dane pojawiają się w Wykazach?
Pozdrawiam
Jarek M
Biała Krynica należała do parafii Żytyń a dekanat Rówieński.
W Wykazach...są zapisy dla parafii z dekanatu Równe; Aleksandria,Deraźne, Klewań, Równe,Tuczyn,Szpanów.

Pozdrawiam Maria
Zablokowany

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”