APW O/Grodzisk Maz. digitalizacja i indeksacja PTG/APW
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Rzeszotek_Łukasz

-
Rzeszotek_Łukasz

Bronek
Mam teraz następną pozycję do sfotografowania ASC Boguszyce to też jest kontynuacja zasobu AP Łódź myślę,że znajdą się chętni do indeksacji.
W Grodzisku jest kilka parafii,które są kontynuacją zasobów AP Łódź więc bardzo liczę na współpracę.
Zobaczę może uda mi się wpaść na kolejną sesję zdjęciową do Grodziska.
Mam teraz następną pozycję do sfotografowania ASC Boguszyce to też jest kontynuacja zasobu AP Łódź myślę,że znajdą się chętni do indeksacji.
W Grodzisku jest kilka parafii,które są kontynuacją zasobów AP Łódź więc bardzo liczę na współpracę.
Zobaczę może uda mi się wpaść na kolejną sesję zdjęciową do Grodziska.
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
- Popkowicz_Bronisław

-
apogorzelska

Jest jakiś zespół indeksujący Raszyn? Jeśli tak to chętnie się przyłącze, ale tylko j. polski 
Ania
Ania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
-
Nowocin_Beata

Czy ktoś chce pomóc przy indeksacji Parafii Jasieniec? Tylko język polski 1808-1859. Brak odpowiedzi od znajomej z portalu, skłania mnie do myśli, że jestem jednoosobowym zespołem indeksującym metryki z Parafii Jasieniec. Pozostały częściowo urodzenia i zgony. Mile widziana pomoc.
Pozdrawiam, Beata.
Pozdrawiam, Beata.
Pozdrawiam, Beata.
-
Sroczyński_Włodzimierz

oj Beata, a Ty nie powinnaś skupić się na weryfikacji i tylko weryfikacji?
chodzi o dwa zespoły tzn
i USC gmina 1808-1825 i parafia 1826-1859? to paręnaście tysięcy z samej parafii...sporo:(
jakąś część w przyszłym tygodniu mogę spróbować (końcówkę urodzeń?), ale potrzebne mi by były
zdjęcia do pobrania (zip/tar)
xls z małżeństwami
brak presji czasu
dobry weryfikator
ale za to poweryfikuj inne nie jasienieckie, żeby..no nie zosatwić początkujących samym sobie, a nas z niezweryfikowanymi wynikami prac początkujących:)
chodzi o dwa zespoły tzn
i USC gmina 1808-1825 i parafia 1826-1859? to paręnaście tysięcy z samej parafii...sporo:(
jakąś część w przyszłym tygodniu mogę spróbować (końcówkę urodzeń?), ale potrzebne mi by były
xls z małżeństwami
brak presji czasu
dobry weryfikator
ale za to poweryfikuj inne nie jasienieckie, żeby..no nie zosatwić początkujących samym sobie, a nas z niezweryfikowanymi wynikami prac początkujących:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Marcin1988

-
Nowocin_Beata

Włodku!Sroczyński_Włodzimierz pisze:oj Beata, a Ty nie powinnaś skupić się na weryfikacji i tylko weryfikacji?
chodzi o dwa zespoły tzn
xls z małżeństwami
brak presji czasu
dobry weryfikator
Bardzo mi miło, że proponujesz postawienie następnego kroku tj. z indeksacji do weryfikacji. Uważam, że jestem osobą początkującą. Weryfikuje moją pracę Bronisław Popkowicz. Ja nie umiem weryfikować,nie wiem jak to się robi.
Zależy mi, żeby zindeksować całą Parafię Jasieniec. Pisałam w temacie AP Radom prośbę o zdjęcia Jasieńca z Radomia i nikt mi nawet nie odpowiedział. Wzięłam sprawy we własne ręce i bardzo cieszę się, że w rozmowie osobistej Proboszcz zgodził się na sfotografowanie zasobów Parafii. Dojdą do indeksacji metryki sprzed 1808 i po 1875 UMZ.
Dlatego też, apeluję o pomoc przy obecnym zasobie.
Poza tym, bardzo moje oko cieszy ilość metryk z rejonu grójeckiego!!!
Dziękuję wszystkim fotografującym!!! Brawo, brawo, brawo!!!
Włodku, jeżeli nadal podtrzymujesz chęć pomocy, to w każdej chwili mogę Ci podesłać linki do metryk.
Pozdrawiam, Beata. :D