Awaria serwera. Problemy z działaniem strony
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Nieprawda.Kazikk pisze:Doczekać się fachowej odpowiedzi graniczy z cudem.
Doczekać się jakiejkolwiek odpowiedzi graniczy z cudem.
Tu nawet nie chodzi o cierpliwość lub jej brak. Chodzi bardziej o brak jakichkolwiek informacji. Jest tylko informacja o samym fakcie, że się zepsuło. Ale brak info o tym gdzie się zepsuło, czemu, kto popsuł, kto naprawi, kiedy i co się w ogóle teraz dzieje. Informacji takich brak, zero, null. Po drugiej stronie głuchy telefon. Czy w ogóle ktoś z PTG coś wie na ten temat?
Kamil Tetkowski
Zbieram informacje o wszystkich Tetkowskich!
Zbieram informacje o wszystkich Tetkowskich!
- Krystyna_Domańska

Problemy z wysłaniem indeksów
Witam
Chciałam poinformować wszystkich indeksujących że poczty administratorów już działają .
Chciałam poinformować wszystkich indeksujących że poczty administratorów już działają .
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
- Michał_Zieliński

- Otrzymał podziękowania: 14 times
Problem Kasi nie leży po stronie Genealodzy.PL , ale jest związany ze zmianą linków przez Wielkopolską Bibliotekę Cyfrową. Zamiast sprawdzić i pomóc dziewczynie, prościej jest pobiadolić i podgrzać atmosferę.Kazikk pisze:Witaj Kasiu.
Doczekać się fachowej odpowiedzi graniczy z cudem.
Też czekam.Jedyne co mi przekazano to to abym cierpliwie czekał.
Tak też Kasiu nic nam innego nie pozostało jak w nieskończoność czekać.
Pozdrawiam Kazik
Dostęp do publikacji jest w tym miejscu http://www.wbc.poznan.pl/dlibra/doccontent?id=56413 , ale więcej niż na Genealodzy.pl tam nie będzie.
Grzegorz
- Wlodzimierz_Macewicz

- Kontakt:
1. kliknięcie na ,,cytuj'' przy czyimś liście kieruje na stronę z forum
2. przy kliknięciu na ,,skan'' przy rekordzie z księgi metrykalnej skutkuje dalej informacją ze ,,Zawartość katalogu jest niedostępna''
3. przejście do fotokopii przez metryki i wybór województwa, a potem księgi tez skutkuje komunikatem ,,Zawartość katalogu jest niedostępna''
po raz pierwszy zauważyłem błąd 30 listopada (zaczęło się to zapewne wcześniej), dziś jest 11 grudnia
wstrzymam się od komentarza
2. przy kliknięciu na ,,skan'' przy rekordzie z księgi metrykalnej skutkuje dalej informacją ze ,,Zawartość katalogu jest niedostępna''
3. przejście do fotokopii przez metryki i wybór województwa, a potem księgi tez skutkuje komunikatem ,,Zawartość katalogu jest niedostępna''
po raz pierwszy zauważyłem błąd 30 listopada (zaczęło się to zapewne wcześniej), dziś jest 11 grudnia
wstrzymam się od komentarza
-
Albin_Kożuchowski

Witam
Nie jestem ani członkiem PTG, ani nic mnie nie łączy z tym forum oprócz tego, że jestem tu tylko gościem. I nie rozumiem różnych pretensji do osób zarządzających tym forum. Ludzie działają społecznie, starają się jak mogą. A tu wielu chciałoby mieć natychmiastowy dostęp do tych czy innych danych, nie widząc, że są problemy techniczne. Tylko żądania, pretensje, po prostu robi się piekiełko. Niekiedy są rzeczywiście awarie, z którymi nie mogą poradzić najlepsi fachowcy. Po prostu trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać, a nie psioczyć. I chyba najwięcej pretensji mają ci, co niczego od siebie nie wnieśli w działalność forum, tylko są biorcami efektów pracy innych forumowiczów.
Nie jestem ani członkiem PTG, ani nic mnie nie łączy z tym forum oprócz tego, że jestem tu tylko gościem. I nie rozumiem różnych pretensji do osób zarządzających tym forum. Ludzie działają społecznie, starają się jak mogą. A tu wielu chciałoby mieć natychmiastowy dostęp do tych czy innych danych, nie widząc, że są problemy techniczne. Tylko żądania, pretensje, po prostu robi się piekiełko. Niekiedy są rzeczywiście awarie, z którymi nie mogą poradzić najlepsi fachowcy. Po prostu trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać, a nie psioczyć. I chyba najwięcej pretensji mają ci, co niczego od siebie nie wnieśli w działalność forum, tylko są biorcami efektów pracy innych forumowiczów.
Pozdrawiam AlbinKoz.
- Jarosław_Młynik

-
Bednarczyk_Kamil

- Wlodzimierz_Macewicz

- Kontakt:
wejscia do niektórych katalogów z metrykami są, a do niektóych nie ma
np. Warszawa śłużew
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... y=202&kt=1
komunikat o zawartości niedostępnej
okazuje się że nie cały służew jest niedostępny np. rok 1824 jest, a pozostałe do 1825 są niedostępne
Białobrzegi OK
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... =1906&kt=1
czy to nie jest przypadkiem wina ustawień dostępności (atrybutów) do katalogów dla serwera WWW?
np. Warszawa śłużew
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... y=202&kt=1
komunikat o zawartości niedostępnej
okazuje się że nie cały służew jest niedostępny np. rok 1824 jest, a pozostałe do 1825 są niedostępne
Białobrzegi OK
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... =1906&kt=1
czy to nie jest przypadkiem wina ustawień dostępności (atrybutów) do katalogów dla serwera WWW?
-
Łuniewska_Ewa