Posiadam dostęp: Parafia, mikrofilm .. - pomogę
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Proszę o podanie miejsca położenia parafii Rogowo oraz nazwy parafii kolejnego przodka. W ogólnopolskim wykazie miejscowości Rogowo występuje 22 razy. Niewykluczone, że dałoby się powiązać wymienione postacie z poszukiwanym przeze mnie Mateuszem Stawskim, młynarzem, żyjącym w latach 1819-1877, zmarłym w Trzebcy – obecny powiat Pajęczno (łódzkie).Witaj Zenku
.. w swoim drzewie posiadam Władysławę Stawską ur 1881, córkę Walentego ur ok 1855 parafia Rogowo, wnuczkę Jana z parafii .... ? ?
Może Pomiechowo będzie dobrym tropem ?
Zenon S.
- MariaŁopaciuk

Rogowo, powiat Rypin, województwo kujawsko-pomorskieStawski pisze:.. Proszę o podanie miejsca położenia parafii Rogowo oraz nazwy parafii kolejnego przodka
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rogowo_(po ... %C5%84ski)
Niestety nic więcej o przodkach o nazwisku Stawski powiedzieć nie mogę ..... jestem w ciągłym poszukiwaniu
Władysława Stawska ur. w roku 1881 Kobrzeniec parafia Rogowo w roku 1901 poślubia Władysława Stolarskiego .... w ten sposób wchodząc w moja rodzinę. Jest córką Walentego, włościanina ur. 1855 ?
i Marianny Obarowskiej, a wnuczką Jana. Akt ślubu jej rodziców jak na razie jest nieosiagalny ...
Dane w akt USC dla parafii Rogowo w AP Włocławek ...
Pozdrawiam
Zachertów ,Wegnerów Freundów Eisertów i Grubertów bardzo dużo wypisałem głownie numery aktów
Grubertowie wcale nie chcą umrzeć tylko rodzą kolejne dzieci i juz jestem w 1857 roku,
Hurra znalazł sie wreszcie jakis Gabel i odrazu slub Roberta Gabel zrobiłem wypis
Podajcie mi na PW emaile i cierpliwie czekajcie juz prawie kończę i bedę jakos wysyłal.
Grubertowie wcale nie chcą umrzeć tylko rodzą kolejne dzieci i juz jestem w 1857 roku,
Hurra znalazł sie wreszcie jakis Gabel i odrazu slub Roberta Gabel zrobiłem wypis
Podajcie mi na PW emaile i cierpliwie czekajcie juz prawie kończę i bedę jakos wysyłal.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
Jones_Magdalena

-
lubczyk_zofia

Witam serdecznie!!wołczuch pisze:Za jakiś będę miał dostęp do ksiąg
Rakowiec (Szczerzec) - rzymkat
Wołczyszczowice (Sądowa Wisznia) - grekokat
Sanniki (Sądowa Wisznia) - grekokat
Mistyce (Sądowa Wisznia) - grekokat
Wołczatycze (Chodorów) - grekokat
Chodorów (Chodorów) - grekokat
Mogę coś znaleźć i sfotografować
Informacje na temat Wąwolnicy dostępne są na stronie lubelskie korzenie lubgens.eu w formie indeksów, Garbowa prawie nie ma, cztery roczniki Garbowa są na stronie LTG. Garbów w AP Lublin jest już zdigitalizowany i w niedalekiej przyszłości ma być dostępny w szukajwarchiwach. Wiem bo jestem zainteresowana. Zofia
Witamwołczuch pisze:Jakby kogoś interesowało, będę miał dostęp do mikrofilmu:
Gródek Jagielloński, rzym-kat, urodzenia 1905-1937
W Grodku Jagiellońskim interesujme mnie nazwisko Opaliński. Jeżeli nie sprawi klopotu proszę o zdjęcia . Z góru dziękuję i pozdrawiam Jan Szumski ( janszum@poczta.onet.pl )
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Witamwołczuch pisze:Jakby kogoś interesowało, będę miał dostęp do mikrofilmu:
Gródek Jagielloński, rzym-kat, urodzenia 1905-1937
Proszę o zwrócenie uwagi na nazwiska Kusy, Czerwonka i Fedan.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Jacek Łopiński, Szczecinek
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl