Wykaz osób z akt parafialnych Diecezji Łuckiej Ks. Żurka

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

jagoda62

Sympatyk

Post autor: jagoda62 »

Pani Mario
Dziękuję bardzo.to nowy dla mnie ślad do sprawdzenia.
Chciałabym wiedzieć,czy przy nazwisku Chorążyczewski Ludwik data 1884/33 to data urodzin czy data ślubu z Pauliną.co oznacza 33? I czy podani rodzice dotyczą Ludwika czy Pauliny.
Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Jagoda.
pmis1

Sympatyk

Post autor: pmis1 »

jagoda62 pisze:Pani Mario
Dziękuję bardzo.to nowy dla mnie ślad do sprawdzenia.
Chciałabym wiedzieć,czy przy nazwisku Chorążyczewski Ludwik data 1884/33 to data urodzin czy data ślubu z Pauliną.co oznacza 33? I czy podani rodzice dotyczą Ludwika czy Pauliny.
Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Jagoda.
Ta data to data ślubu, a"33" oznacza nr aktu z danego roku, czyli z 1884. Co do rodziców, to nie jestem pewien, ale myślę ze dotyczą Pauliny, bo są napisane po jej imieniu.
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Wpisani przy akcie małżeństwa rodzice są rodzicami pana młodego.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
jagoda62

Sympatyk

Post autor: jagoda62 »

wszystkim bardzo dziękuję
Pani Marii najbardziej
za odnalezienie tych danych
Chorążyczewski ludwik(1884/33) Paulina Dawidowicz r. Wojciech i Ewa z Kownackich./Stepań/
Kopiej Stanisław(1895/11)Antonina Kamińska,r. Franciszek i Tekla z Krasinkiewiczów./Aleksandria/
Śluby pasują do narodzin mojego dziadka Deonizego i babci Marii.
Antonina Kamińska - w rodzinie ktoś wymienił to nazwisko.

Podobno Antonina mieszkała w jakimś dworku , poznała Stanisława na weselu gdzie on był z bratem ?? nie znam imienia grajkami. Zakochali się i Antonina , wbrew rodzicom poślubiła Stanisława. Zmarła po urodzeniu czwartego dziecka w 1904(05) roku. Ostatnia córka to moja babcia Maria.

Może znalazłoby się coś o Antoninie Kamińskiej ? w latach ok.1860-1904.
Powiat łuck i kostopol.

bardzo dziękuję
Jagoda
Awatar użytkownika
meggy

Sympatyk

Post autor: meggy »

Pani Mario, czy występuje nazwisko Greiner, Grejner?

Pozdrawiam
Meggy
Maria_Klimas

Sympatyk

Post autor: Maria_Klimas »

meggy pisze:Pani Mario, czy występuje nazwisko Greiner, Grejner?

Pozdrawiam
Meggy
Greiner Antoni s.Wilhelma i Marii z Kazmierczuków(1.08.1920/63) Sylwia Rudnicka c. Wilhelma i Józefy Rudnickiej./Kalinówka/

Jest jeszcze nazwisko Grejber.

Pozdrawiam Maria
Maria_Klimas

Sympatyk

jagoda62 pisze:wszystkim bardzo dziękuję
Pani Marii najbardziej
za odnalezienie tych danych
Chorążyczewski ludwik(1884/33) Paulina Dawidowicz r. Wojciech i Ewa z Kownackich./Stepań/
Kopiej Stanisław(1895/11)Antonina Kamińska,r. Franciszek i Tekla z Krasinkiewiczów./Aleksandria/
Śluby pasują do narodzin mojego dziadka Deonizego i babci Marii.
Antonina Kamińska - w rodzinie ktoś wymienił to nazwisko.

Podobno Antonina mieszkała w jakimś dworku , poznała Stanisława na weselu gdzie on był z bratem ?? nie znam imienia grajkami. Zakochali się i Antonina , wbrew rodzicom poślubiła Stanisława. Zmarła po urodzeniu czwartego dziecka w 1904(05) roku. Ostatnia córka to moja babcia Maria.

Może znalazłoby się coś o Antoninie Kamińskiej ? w latach ok.1860-1904.
Powiat łuck i kostopol.

bardzo dziękuję
Jagoda
pani Jagodo jeszcze raz przejrzałam Wykazy ... i nic nie znalazłam.
Maria_Klimas

Sympatyk

pmis1 pisze:Pani Mario
Witam ponownie i chcę uszczegółowić poszukiwania.
Proszę o sprawdzenie nazwiska Lubiatowski lub w innej pisowni Lebiatowski w miejscowości Oktawin w parafii Sielec (od 1937 par. Chrynów).
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Coś poszukałam , może to Panu coś da;

Lebitowski Karol s. Ignacego i QAgnieszki z Maciagów(24.04.1940/21) Bronisława Mazur c.Józefa i marianny z Petrunów./Kalinówka/

Pluciński Joachim s.Jakuba i Marianny z Lubiatowskich(6.02.1938/8) Nina Chołod ur.23.01.1916. c. Aleksego i Karoliny Nicel./Kalinówka/

Pluciński Józef s. Jakuba i Marianny z Lubiatowskich(27.02.1925/63) Feliksa Krolikowska c.Józefa i Marianny z Śmiechow./Kalinowka/

Pluciński Karol s. Jakuba i Marianny z Lubiatowskich(26.12.1940/70) Elżbieta Duczyn c.Konstantego i Bronisławy z Działakiewiczów./Kalinówka/

Wparafi N/N jest zapis '; Pluciński Karol s. Jakuba i Marianny z Libiatowskich(26.12.1940/70)Elżbieta Dudczyn c.Konstantego i Bronisławy z Działakiewiczów.n/n z mojego rozeznania akta z N/N mogą należeć do parafii Lubmol.

Siankowski Karol s.Józefa i Jadwigi z Libietowiczów(3.02.1919/15) Michalina Kolmer c.Wincentego i Joanny z Płonskich./Kalinówka/

Sionkowski Jan s.Józefa i Jadwigi z Lubiatowskich(5.02.1906/18) Ewa Wdowiak c.Andrzeja i Marianny Pankowskich./Kalinówka.

Pozdrawiam Maria.
rsabisz

Post autor: rsabisz »

Dzień dobry,

Zastanawiam się nad zakupem książki ks. Żurka, ale nie mam pewności, czy znajdę tam interesujące informacje (i w których tomach). Wobec powyższego zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbę o sprawdzenie występowania następujących nazwisk: Sokołowski, Bystrzycki (alternatywnie Bystrycki) oraz Tuszyński. Wyżej wymienione rodziny zamieszkiwały miejscowości Łopuszno, Baryszówka, Wolica, które znajdowały się w parafiach: Oleksiniec, Wiśniowiec i Poczajów. Będę niezmiernie wdzięczny za każdą pomocną informację.

Pozdrawiam,
Rafał
pmis1

Sympatyk

Post autor: pmis1 »

Bardzo dziękuję Pani Mario.
Mam kolejny dowód, że w rodzinie Lubiatowskich nazwisko występowało w wielu odmianach.
Onalazła Pani śluby kuzynów poszukiwanej przeze mnie Ignacji Lubiatowskiej i jej ślubu z Andrzejem Tomaszewskim. Andrzej pochodził z Kupiczowa.
Jeszce raz dziękuję. Teraz muszę się skupić na Tomaszewskich.
Pozdrawiam
Piotr z Poznania
Maria_Klimas

Sympatyk

rsabisz pisze:Dzień dobry,

Zastanawiam się nad zakupem książki ks. Żurka, ale nie mam pewności, czy znajdę tam interesujące informacje (i w których tomach). Wobec powyższego zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbę o sprawdzenie występowania następujących nazwisk: Sokołowski, Bystrzycki (alternatywnie Bystrycki) oraz Tuszyński. Wyżej wymienione rodziny zamieszkiwały miejscowości Łopuszno, Baryszówka, Wolica, które znajdowały się w parafiach: Oleksiniec, Wiśniowiec i Poczajów. Będę niezmiernie wdzięczny za każdą pomocną informację.

Pozdrawiam,
Rafał
w Wykazach... brak zapisow dla parafii Poczajów.
Oleksiniec tom VI jest Sokołowski.Tuszyński.
Wiśniowiec tom II jest Bystrycki,Sokołowski,Tuszyński.

Pozdrawiam Maria
J.Mierzwinski

Sympatyk

Post autor: J.Mierzwinski »

Dzień dobry
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Czarnota oraz Flaszyński.
Rodziny te mieszkały najprawdopodobniej w okolicach Równe

Pozdrawiam
Jarek
derdaa

Sympatyk

Post autor: derdaa »

Dzień dobry,
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Rybczyński, Hulewicz, Frydrych/Fridrich, Woźnicki w parafii Kuniów, Dubno, Ostórg, Mizocz.
Z góry serdecznie dziękuję,
Ania
rsabisz

Post autor: rsabisz »

Maria_Klimas pisze:
rsabisz pisze:Dzień dobry,

Pozdrawiam,
Rafał
w Wykazach... brak zapisow dla parafii Poczajów.
Oleksiniec tom VI jest Sokołowski.Tuszyński.
Wiśniowiec tom II jest Bystrycki,Sokołowski,Tuszyński.

Pozdrawiam Maria
Bardzo Pani dziękuję.
Pozdrawiam,
Rafał
Maria_Klimas

Sympatyk

J.Mierzwinski pisze:Dzień dobry
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Czarnota oraz Flaszyński.
Rodziny te mieszkały najprawdopodobniej w okolicach Równe

Pozdrawiam
Jarek
W okolicach Równe brak tych nazwisk;
Czarnota Zygmunt r.Aleksandr mieszczanin, szewc lat48 i Marianny Chomickiej lat 38;.Zygmunt ur w Lubartowie , ochrz.18.06.1899r/193 w Łubartowie , zamieszkały w Łuku chrzestni Grzegorz Mika i Katarzyna Mazurek(śl.29.12.1929/62) Janina Panecka zam. w Lubartowie woj Lubelskie/Włodzimierz/ wiek rodziców jest 1929r rok slubu syna Zygmunta.

Swirgol Michał 1906 (11937/11) Krystyna Flaczynska 1917 r.Jan i Apolonia z Kałużyńskich; dz; jan 23.04.1937/46./Kołki/

Czarnota Henryk i Helena Chamera; dz;Z0fia 11.08.1938/254/- Władtsław 19.04.1941/143 m.z Chemerow./Łuck/

Czarnota Stefan 1904(1939/257) Anna Litwiniuk 1907, r.Adam i Antonina zkoziarskich dz;Julian 24.04.1939/42,- Danuta 17.11.1931/386./Łuck/

Czarnota Zofia c.Henryka i Heleny z d.Chamera zamieszkałych w w Kolonii Boratyn Czeski gm. Połonka pow. Łuck, zawód ojca szewc ur.11.08.1938/254, chrzes. Stefan Czarnota i Zofia Maraszek, żona jana./Łuck/

Flaszyński Władysław (1911/19)Leopolda Kozicka,r.Zygmunt i Juliana z Postów./Szpznów/

Flaszyński Zygmunt (1885/10) Juliana Pastwa.r.Jan i Aniela z Lewickich./Szpanów/

Flaszyńska Henryka Halina c.Stańisława ur.23.05.1904 iAntoniny Mierzwińskiej ur.6.04.1908r,- ur.1.10.1932 w Wandopolu gm. Równe ochrz w Szpanowie 30.10.1932/44 chrz;Michał Nieczyporowicz i Józefa Flaszyńska./Szpanów/

Flaszyński Zygmunt s.Stańisława i Antoniny Mierzwińskiej, ur.2.12.1929 w cukrowni Żytyń, ochrz;26.12.1929/74 chrz; Józef las i Paulina Nyczyporowicz./Szpanów/

Flaszyński JanJózef-nieslubny syn. Jozefy Flaszyńskej ur.17.02.1910 zm.cukrownia Żytyń ur.7.04.1934/26--zmarł 24.07.1934/13./Szpanów/

Pozdrawiam Maria
Zablokowany

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”