Wykaz osób z akt parafialnych Diecezji Łuckiej Ks. Żurka

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Lesniak_elzbieta

Re: Wykaz osób z akt parafialnych diecezji łuckiej Ks. Żurko

Post autor: Lesniak_elzbieta »

Witam !
Czy mogłabym prosić o sprawdzenie w wykazach nazwisk Leśniak i Bakiewicz. Wiem, że zamieszkiwali w parafii Turzysk, której niestety nie ma w wykazach jednak chciałabym się dowiedzieć także o występowaniu osób o tych nazwiskach w innych parafiach.
Czy posiada ktoś informacje o występowaniu akt z parafii Turzysk w Archiwum w Łucku ?
Dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
krutkowski

Sympatyk

Post autor: krutkowski »

W archiwum w łucku z tej parafii są nasstępujące lata

Chrzty

Łuck – 1799-1822, 1828, 1848-1849, 1852, 1862-1863.

Śluby

Łuck – 1828, 1848-1849, 1852, 1862-1863.
Zgony
Łuck – 1828, 1848-1849, 1852, 1862-1863.
W archiwum w żytomierzu jest prawie cały XVIII wiek

Oraz spisy parafian z lukami od połowy XIX wieku
Pozdrawiam
kazik
Tom_mk

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Tom_mk »

Na stronie metrykiwolyn..
Rozalia Leśniak wystepuje w parafii Miedzyrzec i Tuczyn.
Nazwiska Bakiewicz, nie znaleziono.

Tomasz D.
Awatar użytkownika
Rosslyn1988

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Rosslyn1988 »

Dzień dobry, poszukuję informacji, w których tomach można znaleźć wykazy z parafii Ołyka (wieś Cumań) i Zofiówka (wieś Bogusławka). Nie jestem pewna, w której z tych dwóch parafii jest wieś Łopateń.
I czy ktoś z Państwa mógłby mi sprawdzić jedno nazwisko - Żukowski - między 1900 a 1940. Szczegóły mogę podać w wiadomości prywatnej.

Dziękuję serdecznie za pomoc!

Maria L.
magdalenamajkutewicz

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: magdalenamajkutewicz »

Dzień dobry!
Czy mogę prosić o sprawdzenie obecności w aktach następujących osób:
* Jan Szczepański, wg metryk ur. 1.01.1920r w Hołobach, jednak rodzinna wieść głosi, że był o kilka lat młodszy,a więc w grę wchodzą roczniki do ok 1927, jego rodzice to Walenty i Wiktoria z Zapisków.
* starsze lub młodsze rodzeństwo owego Jana, również na Wołyniu urodzone i tam w dzieciństwie zmarłe (przeżył tylko on jeden).
* ewentualny ślub rodziców Jana czyli wspomnianych Walentego i Wiktorii - nie wiem kiedy udali się na Kresy, Walenty pochodził z Koziebrodów, Wiktoria z Jelonek, jednak we wspomnianych parafiach nie znalazłam wzmianek o ślubie, możliwe że nie dostępne akta nie zahaczają o rok, kiedy to się odbyło, ale przyjmuję ewentualność, że ślub odbył się w nowym miejscu zamieszkania.
* innych członków rodziny Szczepańskich lub Zapisków, którzy mogli z rodziną Jana udać się na Kresy, okolice: Hołoby i Kiwerce (na odcinku tej drogi Walenty pracował jako dróżnik, czyli "opiekun drogi", choć tego również nie jestem w stanie urzędowo czy w innej formie poświadczyć).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Magdalena.
Maria_Klimas

Sympatyk

Post autor: Maria_Klimas »

Rosslyn1988 pisze:Dzień dobry, poszukuję informacji, w których tomach można znaleźć wykazy z parafii Ołyka (wieś Cumań) i Zofiówka (wieś Bogusławka). Nie jestem pewna, w której z tych dwóch parafii jest wieś Łopateń.
I czy ktoś z Państwa mógłby mi sprawdzić jedno nazwisko - Żukowski - między 1900 a 1940. Szczegóły mogę podać w wiadomości prywatnej.

Dziękuję serdecznie za pomoc!

Maria L.
W parafii Ołyka nie ma zapisu dla nazwiska Żukowski.
Udzielam odpowiedzi na na linku Wykaz osób z akt ..... dlatego żeby odszukać dane dla poszukiwanego nazwiska muszę przejrzeć 6 tomów i 150 pozycji spisów alfabetycznych trwa to dużo czasu, szkoda mojej pracy , odpowiadając na pw korzysta tylko jedna osoba. Na linku Wykazy... bardzo
dużo osób znalazło swoich bliskich przeglądając wypisane dane.

Pozdrawiam Maria
Maria_Klimas

Sympatyk

magdalenamajkutewicz pisze:Dzień dobry!
Czy mogę prosić o sprawdzenie obecności w aktach następujących osób:
* Jan Szczepański, wg metryk ur. 1.01.1920r w Hołobach, jednak rodzinna wieść głosi, że był o kilka lat młodszy,a więc w grę wchodzą roczniki do ok 1927, jego rodzice to Walenty i Wiktoria z Zapisków.
* starsze lub młodsze rodzeństwo owego Jana, również na Wołyniu urodzone i tam w dzieciństwie zmarłe (przeżył tylko on jeden).
* ewentualny ślub rodziców Jana czyli wspomnianych Walentego i Wiktorii - nie wiem kiedy udali się na Kresy, Walenty pochodził z Koziebrodów, Wiktoria z Jelonek, jednak we wspomnianych parafiach nie znalazłam wzmianek o ślubie, możliwe że nie dostępne akta nie zahaczają o rok, kiedy to się odbyło, ale przyjmuję ewentualność, że ślub odbył się w nowym miejscu zamieszkania.
* innych członków rodziny Szczepańskich lub Zapisków, którzy mogli z rodziną Jana udać się na Kresy, okolice: Hołoby i Kiwerce (na odcinku tej drogi Walenty pracował jako dróżnik, czyli "opiekun drogi", choć tego również nie jestem w stanie urzędowo czy w innej formie poświadczyć).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Magdalena.
Pani Magdaleno dla Szczepański i Zapisek nie ma zapisu bo......w parafia Hołoby wykaz akt kończy się na literze R.

Pozdrawiam Maria.
Poszukuje

Post autor: Poszukuje »

Dzień dobry

Proszę sprawdzić nazwisko Apolinary Krasinkiewicz/Kraśninkiewicz i jego żonę Anielę. Mieszkali i zginęli we wsi Znamiarówka.

Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Dejna_Jan

Sympatyk

Post autor: Dejna_Jan »

Witam
proszę o info czy w tomie 6 znajduje się parafia św. Jan Chrzciciela w Dąbrowicy pow. Sarny (chodzi o wieś Jasieniec). W tomach 1-5 nie znalazłem..
Pozdrawiam
Jan
Maria_Klimas

Sympatyk

Dejna_Jan pisze:Witam
proszę o info czy w tomie 6 znajduje się parafia św. Jan Chrzciciela w Dąbrowicy pow. Sarny (chodzi o wieś Jasieniec). W tomach 1-5 nie znalazłem..
Pozdrawiam
Jan
W Wykazach.... dla dekanatu Sarny jest tylko parafia Stepań.
Prośba podajcie nazwę parafii bo tylko tak mogę sprawdzić poszukiwane nazwisko. W Wykazach... brak nazw miejscowości.
Pozdrawiam Maria
Dejna_Jan

Sympatyk

Witam
chodzi mnie o miasteczko Dąbrowica par. Jan Chrzciciela, dekanat włodzimierzecki, diecezja łucka, nazwisko Bańkowski i Aleksandrowicz

Pozdrawiam
Jan
Maria_Klimas

Sympatyk

Dejna_Jan pisze:Witam
chodzi mnie o miasteczko Dąbrowica par. Jan Chrzciciela, dekanat włodzimierzecki, diecezja łucka, nazwisko Bańkowski i Aleksandrowicz

Pozdrawiam
Jan
W 6 tomie brak zapisu dla Dabrowicy.

Występuje nazwisko;
Aleksandrowicz Jan(1878/6)Władysława Guldynowiczówna r. Bogumiła Aleksandrowicz,/Równe/

Bańkowski Adam(1903/19) Rozalia Miszkiewicz r. Antoni i Antonina Tuszyńska/Stepan/
Bankowski Aleksander (1895/14) Maria Basińska r. Antoni Antonina Tumińska./Stepań/
Bańkowski Hilary (1857/11) Helena z Lachowskich Winiarska wd r.Ludwik Marianna Chmielewska/Radziwiłłów/
Bańkowski Jozef (1893/45) Michalina Bugajewska r. Wincenty Paulina Janicka/Stepań/
Bańkowski Józef (1887/5) Zofia Lenkiewicz r.Stanisław Napoleon marianna Budlewska.Równe/
Bankowski Julian (1895/5)Aniela Namorska r. Andrzej Maria Wasiuczyńska/Radziwi lłów/
Bankowski Kazimierz (1910/34)Filipina r.Antoni Antonina Tuszyńska./Stepań/
Bańkowski Wincenty (1867/10) Paulina Janicka r.Walenty i Helena Felińska/Stepań/
Stepań Wincenty wd (1876/3) Anna z Dziekońskich Sawicka wd.r. Wincenty i Helena Felińska/Stepan/
to wszystko Pozdrawiam Maria
Dejna_Jan

Sympatyk

Witam

dzięki za info, ale wygląda na to że to nie są moi.

Pozdrawiam
Jan
paula3110

Sympatyk

Post autor: paula3110 »

Mogłabym poprosić o sprawdzenie:

Kozłowski Jan, Kozłowski Kazimierz, Pawlicka Antonina- Dubno, par.Dubno
Kania Józef,Kania Aleksandra, Kania Anna- Owadno, par.Włodzimierz
Siwak Paweł- Podhajczyki, par.Łuck

Dziękuję
Paulina
Maria_Klimas

Sympatyk

Poszukuje pisze:Dzień dobry

Proszę sprawdzić nazwisko Apolinary Krasinkiewicz/Kraśninkiewicz i jego żonę Anielę. Mieszkali i zginęli we wsi Znamiarówka.

Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Pani Iwono nie ma zapisu dla podanych osób.

Pozdrawiam Maria
Zablokowany

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”