Panie Edmundzie, badzo serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Z przykrością muszę stwierdzić, ze w moim poście wkrał się błąd literowy (literówka). Mój poszukiwany zmarły, to nie Michniewicz, ala Antoni Michnowicz. Oczywiście podane przez Pana dane o tych osobach, nie dotyczą rodziny. Za pomyłkę bardzo przepraszam. Jeszcze raz powtórzę szukany zgon dotyczy Antoniego MichnowiczaGoś_Edmund pisze:Panie Piotrze!
Sprawdziłem Kowel i niestety nic nie znalazłem, ale na pocieszenie muszę pokazać to co znalazłem w wybiórczych wypisach z kilku parafii, m.in. Mielnicy, ale bez metryk zgonów, tak samo w Kowlu brak jest takowych wypisów zgonów. Może podane to rodzinka.Michniewicz Dionizy, wdowiec, r.: Jan i Rozalia z Zadernowskich, i Waleria Tonszewska; zw. mał. w 1869r. (1869/5), dz.: Felicja Stanisława ur.1870/3, Kazimiera 1872/8, 4-ro w Hołobach: Jan1875/8, Aleksander 1877/7, Jadwiga 1881/36, Helena 1884/51.
Jest jeszcze Michniewicz Jan w Sokulu i Michniewicz Aleksander Mikołaj w Hołobach.
Z poważaniem Edmund Goś
Pozdrawiam
Piotr z Poznania