Geneteka wyszła poza Europę
IgorD.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Kilka poprawek zgłoszonych przeze mnie przez formularz zostało (po jakimś czasie, rzędu paru tygodni) wprowadzonych. Zakładam więc, że zgłoszenia docierają i są stopniowo przetwarzane.Mar_Herr pisze:Mam pytanie co do zgłaszania poprawek przez formularz. Czy tutaj wszystko działa ok? /.../
Dodawanie komentarzy zdecydowanie nie, ale poprawianie i dorzucanie informacji zdecydowanie tak.janden pisze:
Jutro jest Walne, znakomita okazja do spotkań i dyskusji, także o Genetece. Dlatego podrzucam kilka tematów do przemyśleń dla biorących udział w Walnym (a w szczególności dla nowego Zarządu):
1. W którą stronę powinna zmierzać Geneteka? Ma pozostać tym czym jest, czy też powinna się w jakiś sposób "uspołecznić" przez interakcję z korzystającymi (np. przez dodawanie komentarzy do rekordów czy zgłaszanie/wprowadzanie poprawek z poziomu wyników wyszukiwania)?

Nie mam i nigdy nie miałem tyle czasu na Genetekę. Bliższe prawdy byłoby może 15-25 godzin tygodniowo, ale nigdy nie liczyłem tego (pewnie, żeby się nie denerwować).Dławichowski pisze:3-4 godziny dzień w dzień wprowadza nowe dane
Błędami zgłaszanymi przez formularz zajmują się poszczególni administratorzy - świętokrzyskim zajmuję się ja. Wprowadzanie poprawek ma niższy priorytet niż np. dodawanie nowych indeksów, więc 2-3 tyg. na wprowadzenie poprawki to i tak by był dobry wynik.Chrzanowski_Stanisław pisze: czy ktoś jest zorientowany w temacie obsługi błędów zgłaszanych poprzez formularz ?

Nie zostało tak odebrane. To co napisałem, kieruję do osób, które wykorzystują pole "uwagi" w formularzu zgłoszeniowym do przekazania wszystkiego co mają na wątrobie, co myślą o indeksującym itd.Chrzanowski_Stanisław pisze: Nie podejrzewałem, że zadanie pytania zostanie odebrane jako wyżywanie.
Nie to miałem na celu.