Dokumentacja pracownicza, ZUS
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Heropolitanska_Izabela

Rysiu, a druga strona? widzę tylko pierwszą.rysiu pisze:Witam,
zamieszczam negatywną odpowiedź ze ZUS-u.Rysiu.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/vY3 ... f4c8HNCu2T
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
-
Heropolitanska_Izabela

jeszcze raz zamieszczam str.pisma ze ZUS-u.rysiu pisze:Oto tekst z drugiej str.jest taki :kolejnych ustaw oraz aktach prawnych ogranicza to uprawnienie w konkretnie określonych przypadkach wynikających z ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych i ustawie o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
podpis urzędnika
Pozdrawiam Rysiu.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/PQ7 ... DYGZjsBAJp
-
Heropolitanska_Izabela

W moim przypadku było to zwykłe pismo, żadnego tytułu, w nagłówku tylko "Dotyczy pisma z dnia...Heropolitanska_Izabela pisze:Czy z ZUSu przyszło pismo czy decyzja? Jeżeli zwykłe pismo niezatytułowane "decyzja" to za za ok. miesiąc, może trochę później spróbuję coś napisać. Ale w tej chwili jestem bardzo zajęta.
Pozdrawiam
w sprawie udostępnienia dokumentów:..."
i tu wymienione osoby, o które pytałam.
Czy można się w takim razie do Pani zgłosić? Jeśli tak, to jak lepiej, wysłać teraz korespondencję z ZUS-em i przypomnieć się gdzieś za miesiąc czy ogółem odezwać się za ten ok. miesiąc?
Izabela
-
Heropolitanska_Izabela

Dziękuje Pani Bardzo.Heropolitanska_Izabela pisze:Do Strykera
W zeszłym roku w sierpniu wskutek przygotowanego przeze mnie odwołania od decyzji Oddziału ZUS w Gdańsku nasz Kolega uzyskał dokumenty dot. swojego pradziadka i prababci.
Wczoraj udało się w końcu zobaczyć teczkę Babci i Dziadka (łączona).
Niestety za dużo "ciekawych" dokumentów tam nie było jak to niektórzy opisują
ps. Dziadek zmarł w 1991 , Babcia 2014.
pozdr.
Marcin
-
Heropolitanska_Izabela

Dzień dobry. Przeczytałem cały wątek, jednak jestem dość początkujący w temacie, tak więc z góry przepraszam, jeśli pytam o coś oczywistego. Próbujemy wraz z moją babcią dotrzeć do informacji dotyczących jej dziadka urodzonego w 1878, w Galicji, na terenie dzisiejszej Ukrainy. Z informacji znalezionych na forum zrozumiałem jednak, że dane ZUS dotyczące go nie będą już raczej nigdzie dostępne - umarł w 1949 r. czyli grubo ponad 50 lat temu. Myślę, że jakąś emeryturę raczej pobierał, bo kilka lat wcześniej wznowiono już działanie ZUS-u po wojnie. W czasach austriackich i w II RP pracował na kolei.
Z góry dziękuję za pomoc,
Bartosz
Bartosz
-
Piotr_Romanowski

Jeśli żona zmarła po nim to może się zdarzyć tak, że w jej teczce będą jego dokumenty... u mnie tak było.bwrubel pisze:Dzień dobry. Przeczytałem cały wątek, jednak jestem dość początkujący w temacie, tak więc z góry przepraszam, jeśli pytam o coś oczywistego. Próbujemy wraz z moją babcią dotrzeć do informacji dotyczących jej dziadka urodzonego w 1878, w Galicji, na terenie dzisiejszej Ukrainy. Z informacji znalezionych na forum zrozumiałem jednak, że dane ZUS dotyczące go nie będą już raczej nigdzie dostępne - umarł w 1949 r. czyli grubo ponad 50 lat temu. Myślę, że jakąś emeryturę raczej pobierał, bo kilka lat wcześniej wznowiono już działanie ZUS-u po wojnie. W czasach austriackich i w II RP pracował na kolei.
Bartosz
-
Janiszewska_Janka

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Przepraszam, już milczę
Ostatnio zmieniony ndz 20 lut 2022, 17:06 przez Janiszewska_Janka, łącznie zmieniany 1 raz.