Archiwum Państwowe w Płocku - indeksacja
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
kowalskamalgorzata

Summariusz Glinojeck
Witam
Chciałam zapytać czy jest może w trakcie indeksacji parafia Jeżewo/brakujące lata/-powiat sierpecki
Pozdrawiam Małgorzata
Chciałam zapytać czy jest może w trakcie indeksacji parafia Jeżewo/brakujące lata/-powiat sierpecki
Pozdrawiam Małgorzata
-
Piotr_Romanowski

indeksacja - parafia Jeżewo
Wysłałam do Geneteki wykaz ślubów, małżeństw i zgonów z roku 1871, następne lata wkrótce. Jest to spis z sumariusza.
Pozdrawiam
Małgorzata
Pozdrawiam
Małgorzata
Re: Archiwum Państwowe w Płocku - indeksacja
[quote="Piotr_Romanowski"]Witam.
Jeśli ktoś chciałby zacząć indeksować jakąś parafię z zasobu AP w Płocku to mogę zrobić zdjęcia i przesłać.
Poza tym posiadam trochę sumariuszy z obszaru diecezji płockiej z przełomu XVIII i XIX wieku.
Pozdrawiam Piotrek
Panie Piotrze
Czy jest możliwość Bulkowo lata sprzed 1826 roku?
Ala
Jeśli ktoś chciałby zacząć indeksować jakąś parafię z zasobu AP w Płocku to mogę zrobić zdjęcia i przesłać.
Poza tym posiadam trochę sumariuszy z obszaru diecezji płockiej z przełomu XVIII i XIX wieku.
Pozdrawiam Piotrek
Panie Piotrze
Ala
Witam!
Czy ma ktoś może sumariusz parafii Biała?
Pozdrawiam Grażyna
Pozdrawiam Grażyna
-
Piotr_Romanowski

Pani Grażyno posiadam sumariusz z par. Biała jest nawet wolny do indeksacji jeśli pani chce. Proszę o maila na prywatną pocztę.nowak pisze:Witam!
Pozdrawiam Grażyna
Al_Mia pisze:Asc z gm. Bulkowo 1808-1825 są dostępne na stronach szukaj w archiwach natomiast sumariusz ogólny z tej parafii do 1807 r będzie niebawem w genetecePiotr_Romanowski pisze:Witam.
Pozdrawiam Piotrek
Panie Piotrze
![]()
Ala
pr
[
Asc z gm. Bulkowo 1808-1825 są dostępne na stronach szukaj w archiwach natomiast sumariusz ogólny z tej parafii do 1807 r będzie niebawem w genetece
pr[/quote]
Piotrze
Niestety nie ma skanów z tych lat z Bulkowa na stronie szukajwarchiwach
buu
Ala
Asc z gm. Bulkowo 1808-1825 są dostępne na stronach szukaj w archiwach natomiast sumariusz ogólny z tej parafii do 1807 r będzie niebawem w genetece
pr[/quote]
Piotrze
Niestety nie ma skanów z tych lat z Bulkowa na stronie szukajwarchiwach
buu
Ala
-
Romanowski_Piotr

Sumariusz jest i w AP, i w AD. Problem w tym, że sprzed 1807 roku nie ma żadnych ksiąg metrykalnych z Uniecka, za wyjątkiem sumariusza.Bibi pisze:Czy Ktoś z Was posiada może zdjęcia sumariusza parafii Unieck 1697-1807?
Sumariusz jest w AP a akta w AD ? Dlaczego takie utrudnienie? A może w AD też mają sumariusz ?
pozdrawiam
Basia
Piotr
- Bea

Iwono, to czy brakuje ksiąg czy nie, możesz sprawdzić w bazie pradziad:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php?
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php?