Archiwum Petersburga on-line
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Szostak_Marcin

Czy byłby ktoś uprzejmy przesłać mi jeden skan aktu z parafii św. Katarzyny z archiwum w Petersburgu? Niestety zablokowana jest teraz możliwość rejestracji, a bardzo mi na nim zależy. Chodzi o akt chrztu Edwarda Szostaka z dnia 25 stycznia 1916 roku, rodzice Kazimierz i Aniela z domu Witkowska. Parafia św. Katarzyny.
-
Marcin.Rybicki

-
Rychter_Ida

- Szostak_Marcin

-
Marcin.Rybicki

https://spbarchives.ru/infres?p_p_id=ar ... _navigator#
Nie mogę zrobić zrzutu również, a dostęp jest otwarty do 30 kwietnia.
Nie mogę zrobić zrzutu również, a dostęp jest otwarty do 30 kwietnia.
- Szostak_Marcin

Niestety zdjęcie mi się nie wyświetla, ponieważ nie można się teraz rejestrować w archiwum, a ja nie mam konta.
Po za print screenem można jeszcze w inny sposób
Widok>źródło strony
edycja>znajdź, wpisujemy jpg lub jpeg
I mamy tam adres zdjęcia który poszukujemy i teraz po wklejeniu w pasek adresu można je zapisać.
Po za print screenem można jeszcze w inny sposób
Widok>źródło strony
edycja>znajdź, wpisujemy jpg lub jpeg
I mamy tam adres zdjęcia który poszukujemy i teraz po wklejeniu w pasek adresu można je zapisać.
-
Irena_Powiśle

Jaki numer ma ten akt? Spróbuje printscreen.
Oglądałam cały styczeń i nie znalazłam.
Jaki to ńumer skanu?
Znalazłam, jest to od 20 stycznia nie 25
Zrobiłam zdjęcie, proszę o mail na PW.
Oglądałam cały styczeń i nie znalazłam.
Jaki to ńumer skanu?
Znalazłam, jest to od 20 stycznia nie 25
Zrobiłam zdjęcie, proszę o mail na PW.
Ostatnio zmieniony wt 28 kwie 2020, 21:38 przez Irena_Powiśle, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Irena_Powiśle

-
Marcin.Rybicki

Może to brzmi dziwnie, ale nie mogę zarówno ściągnąć zdjęcia, jak i zrobić zrzutu zdjęcia. Nie wynika to z niskiej wiedzy informatycznej tylko z blokady założonej na moje konto celowo przez Rosjan.
Ostatnio zmieniony wt 28 kwie 2020, 22:14 przez Marcin.Rybicki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Rychter_Ida

- Szostak_Marcin

-
Rychter_Ida

- kronikarz_rodu

Panie Marcinie,Szostak_Marcin pisze:Czy byłby ktoś uprzejmy przesłać mi jeden skan aktu z parafii św. Katarzyny z archiwum w Petersburgu? Niestety zablokowana jest teraz możliwość rejestracji, a bardzo mi na nim zależy. Chodzi o akt chrztu Edwarda Szostaka z dnia 25 stycznia 1916 roku, rodzice Kazimierz i Aniela z domu Witkowska. Parafia św. Katarzyny.
I ja mam dla Pana ten akt, zrobiłam zrzut ekranu więc jakość może nie najlepsza ale da się odczytać. Ja także mam zablokowane ściąganie metryk i zostaje mi tylko zrzut ekranu. Nr aktu 98/1916 Sw. Katarzyna. Jak mogę go wysłać by doszedł?
Iwona
- piotr_nojszewski

- Kontakt:
Na stronie moze pan miec zablokowane zapisywanie. Ale print screen otwiera pan w aplikacji Paint i wkopiowuje. To nie dziala?Marcin.Rybicki pisze:Może to brzmi dziwnie, ale nie mogę zarówno ściągnąć zdjęcia, jak i zrobić zrzutu zdjęcia. Nie wynika to z niskiej wiedzy informatycznej tylko z blokady założonej na moje konto celowo przez Rosjan.
W windows 10 jest tez aplikacja Wycinanka. Wystarczy wpisac po kliknieciu w okienko windows "wyci..." Nie spotkalem sie, zeby nie zadzialala.
Sa tez inne aplikacje.
pozdrawiam
Piotr
Piotr