Urszula_Pogoń pisze:Pani Kornelio, a jeśli nikt się nie zgłosi do indeksacji, to nie będą udostępnione w katalogu Parafie1 i nie będzie można ich zobaczyć? Sama niestety indeksuję inną parafię. A czy jest ktoś, kto mógłby coś sprawdzić w tych ostatnio sfotografowanych księgach -- parafia Książ Mały i Książ Wielki?
Zdjęcia udostępniamy po zindeksowaniu.
Tylko administrator GenBazy i A.P. Kielce ma obecnie dostęp do zdjęć.
Urszula_Pogoń pisze:Pani Kornelio, a jeśli nikt się nie zgłosi do indeksacji, to nie będą udostępnione w katalogu Parafie1 i nie będzie można ich zobaczyć? Sama niestety indeksuję inną parafię. A czy jest ktoś, kto mógłby coś sprawdzić w tych ostatnio sfotografowanych księgach -- parafia Książ Mały i Książ Wielki?
Wszystkie dopływy fotografowane przez Kornelię w AP Kielce, będą jeszcze przed zindeksowaniem dostępne w katalogu "parafie1".
Rubrycelli tych nie udało mi się odnaleźć w internecie w formie elektronicznej pomimo intensywnych poszukiwań.
Czy ktoś z Państwa miałby ochotę i czas dotrzeć do tych materiałów i wykonać fotokopie przynajmniej najstarszej z tych rubrycelli, by można było ją umieścić w zasobach Biblioteki Kresowej?
Witaj
Chęci i czas to nie problem ale w tym przypadku to nie wystarczy, trochę organizacyjnie pozmieniało się w AD Kielce na dzień dzisiejszy ciężko ocenić czy dygitalizacja jakiś zasobów z AD Kielce będzie jeszcze możliwa.
M.Terek
Pani Kornelio czy przewiduje pani fotografowanie Pilczycy ? Wiadomo mi że na parafii Pilczyca są księgi tej parafii od 1708 r kiedy można spodziewać się fotografowania Pilczycy od 1708 r
Przemek
przemko20161 pisze:Pani Kornelio czy przewiduje pani fotografowanie Pilczycy ? Wiadomo mi że na parafii Pilczyca są księgi tej parafii od 1708 r kiedy można spodziewać się fotografowania Pilczycy od 1708 r
Przemek
Dziękuję za wiadomość ,że w Pilczycy są księgi metrykalne od roku 1708. Ciekawe czy Proboszcz zezwoli nam je sfotografować .
Obecnie fotografuję w A.P. Kielce i nie potrafię określić kiedy będę mogła sfotografować księgi z Pilczycy..
A parafię Żeleźnicę kiedy pani sfotografuje ? Od znajomego z Oleszna słyszałem że w parafii Żeleźnica są metryki od 1600 r.
Lecz Żeleźnica jest dostępna od 1826 r a dlaczego metryk nie ma choćby od 1810 r na famylysearch a na genealogach parafia Żeleźnica w ogóle nie figuruje dlaczego ?
Przemek
Szanowna Pani Kornelio,
Ponawiam swoją prośbę o sfotografowanie parafii Ruszków z lat 1876-1889, bardzo chętnie zindeksuję. Zindeksowałam w tej parafii dostępne lata 1890 - 1904, jednak bardzo zależy mi na wyżej wymienionych latach. Może są w Archiwum Diecezjalnym? Dodam, że w tej parafii właśnie w tych latach urodził się Władysław Zygmunt Belina Prażmowski i jego brat Michał - bohaterowie narodowi.
pozdrawiam
Ewa
Pani Kornelio jak fotografuje pani A.P. Kielce czy fotografuje pani też Pilczycę ? Czy wiadomo coś pani o aktualizacji Pilczycy na famylysearch ? Czy można spodziewać się w dniu jutrzejszym zaktualizowanej Pilczycy na famylysearch ? Na famylysearch są metryki ur dopiero od 1893 rczy można liczyć na metryki urodzeń Pilczycy co najmniej od 1810 r lub wcześniej choćby dodając alegiaty. Nie ukrywam że bardzo mi zależy na aktualizacji Pilczycy.
Przemek
Ponownie informuję wszystkich pytających o fotografowanie ksiąg metrykalnych z parafii którymi się interesujecie;
cały zasób znajdujący się w A.P i A.D. Kielce został sfotografowany.
Obecnie na bieżąco fotografowane są tzw" dopływy " z tych U.S.C. które oddają stare księgi do Archiwum.
Nie mamy żadnego wpływu na aktualizację zasobu metrykalnego na Famylysearch.
Informacja o sfotografowanych dopływach jest podawana na GenBazie.
Kornelia Major
Ostatnio zmieniony śr 14 gru 2016, 21:46 przez Kornelia_Major, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojciechowska_Ewka pisze:Szanowna Pani Kornelio,
Ponawiam swoją prośbę o sfotografowanie parafii Ruszków z lat 1876-1889, bardzo chętnie zindeksuję. Zindeksowałam w tej parafii dostępne lata 1890 - 1904, jednak bardzo zależy mi na wyżej wymienionych latach. Może są w Archiwum Diecezjalnym? Dodam, że w tej parafii właśnie w tych latach urodził się Władysław Zygmunt Belina Prażmowski i jego brat Michał - bohaterowie narodowi.
pozdrawiam
Ewa
Tych lat nie ma w AP ani w AD, a jedynie u księdza.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski