GenBaza - Metryki Genpolu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- WaldemarChorążewicz

GenBaza
Witam.
Przyczyna jest jedna.
Zabrakło czasu na sfotografowanie ,ale...w
czasie nastepnej sesji(tydzień temu),Wawrzyniec
Mysliński sfotografował brakujące roczniki i teraz
poczekamy na obróbkę zdjęc(w tej roli niezmordowany Leszek
Ćwikliński). Zostaną zamieszczone w Genbazie w terminie ok.2 tygoodni
Waldek
Przyczyna jest jedna.
Zabrakło czasu na sfotografowanie ,ale...w
czasie nastepnej sesji(tydzień temu),Wawrzyniec
Mysliński sfotografował brakujące roczniki i teraz
poczekamy na obróbkę zdjęc(w tej roli niezmordowany Leszek
Ćwikliński). Zostaną zamieszczone w Genbazie w terminie ok.2 tygoodni
Waldek
GenBaza
Witam,
w ewangelickiej parafii w Pabianicach, sluby 049 - 1856-1859 brakuje zdjecia
39_1615_049_0035
Bardzo prosze o uzupelnienie.
w ewangelickiej parafii w Pabianicach, sluby 049 - 1856-1859 brakuje zdjecia
39_1615_049_0035
Bardzo prosze o uzupelnienie.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
AD Kielce
Przegladajac w GenBazie Parafie Ksiaz Maly zauwazylam brak zdjec kilku aktow urodzen z 1812r (od nr.34 do nr.40) Czy wynika to z braku stron w ksiedze, czy zostaly one pominite przy fotografowaniu?
AD_Kielce/Ksiaz_Maly/10_1812
brak stron: 62, 63, 64, 65 ... plik L_10150.JPG (to str.60 i 61),
nastepny plik L_10151.JPG (to str.66 i 67).
Krystyna
AD_Kielce/Ksiaz_Maly/10_1812
brak stron: 62, 63, 64, 65 ... plik L_10150.JPG (to str.60 i 61),
nastepny plik L_10151.JPG (to str.66 i 67).
Krystyna
- e_karczmarczyk

GenBaza
Witam.
Księga oznaczona jako: AD_Kielce / Busko / 13_1833-1841_zg - zawiera śluby, nie zgony.
Księga oznaczona jako: AD_Kielce / Busko / 13_1833-1841_zg - zawiera śluby, nie zgony.
Pozdrawiam, Ela
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
Podmagórscy,Jarosińscy,Nasińscy,Olszańscy,Zarzyccy,Cieślik,Gąsiorowscy,Brylscy,Żelaśkiewicz, Laskowscy-Kieleckie; Kraus, Tokarscy, Szwarling, Puzygier, Peszko, Mach-Łańcut; Michalewicz,Tkaczuk,Czajkowscy-Ukraina
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
GenBaza
GenBaza przybrała nową mamy nadzieję bardziej funkcjonalną szatę.
Przepraszamy za chwilowe niedogodności związane z migracją.
Mamy nadzieje że za kilka dni wszystko wróci do normy.
pozdrowienia
Leszek
p.s.
Proszę Włodka Sroczyńskiego o nie komentowanie moich wypowiedzi.
Jak już ustaliliśmy GenBaza nie jest dla niego.
L.
Przepraszamy za chwilowe niedogodności związane z migracją.
Mamy nadzieje że za kilka dni wszystko wróci do normy.
pozdrowienia
Leszek
p.s.
Proszę Włodka Sroczyńskiego o nie komentowanie moich wypowiedzi.
Jak już ustaliliśmy GenBaza nie jest dla niego.
L.
- Brozek_Oskar

GenBaza
Bardzo dobre posunięcie. Moim zdaniem szczególnie rozwijana lista zdjęć z danego roku jest bardzo dużym ułatwieniem dla indeksatora.
Pozdrawiam, Oskar.
Pozdrawiam, Oskar.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
-
Sroczyński_Włodzimierz

GenBaza
to dopisz kto z kim ustalał, żebym nie musiał wyjaśniać, że ja z Tobą nic na temat dla kogo jest, a dla kogo genbaza nie jest -nie ustalałem:)
GenBaza
Witam.
Przeglądając zasoby w Genbazie zauważyłam w księdze z AP_Pułtusk/Szyszki /1906/ brak zdjęć kart 33-61 (śluby). A ponieważ na stronie AP Pułtusk śluby z tego rocznika są zindeksowane, więc w księdze na pewno są, tylko w Genbazie komputerowy chochlik je zeżarł...
Pozdrawiam Olga
Przeglądając zasoby w Genbazie zauważyłam w księdze z AP_Pułtusk/Szyszki /1906/ brak zdjęć kart 33-61 (śluby). A ponieważ na stronie AP Pułtusk śluby z tego rocznika są zindeksowane, więc w księdze na pewno są, tylko w Genbazie komputerowy chochlik je zeżarł...
Pozdrawiam Olga
Ostatnio zmieniony czw 31 sty 2013, 15:46 przez ortom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Małgorzata_Kulwieć

GenBaza
Witam,
Chyba jeszcze nie działa jak trzeba bo nie mogę się zalogować. Twierdzi, że błędny login lub hasło. A do tej pory działało.
Pozdrawiam
Małgorzata
Chyba jeszcze nie działa jak trzeba bo nie mogę się zalogować. Twierdzi, że błędny login lub hasło. A do tej pory działało.
Pozdrawiam
Małgorzata
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Re: GenBaza
Wpisz login z GENPOL i hasłoMałgorzata_Kulwieć pisze:Witam,
Pozdrawiam
Małgorzata
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
- e_karczmarczyk

Witam.
Mnie też nie przyjmuje hasła, a jeszcze przedwczoraj normalnie korzystałam
Edit. Małgosiu, może Ci to pomoże:
Wpisałam jeszcze raz hasło na piechotę, a nie z pamięci przeglądarki, i działa. Nie bardzo rozumiem, w czym rzecz, ale najważniejsze, że już mam. Chyba wcześniej zamiast loginu wyswietlał się adres mailowy. Dlaczego???
Mnie też nie przyjmuje hasła, a jeszcze przedwczoraj normalnie korzystałam
Edit. Małgosiu, może Ci to pomoże:
Wpisałam jeszcze raz hasło na piechotę, a nie z pamięci przeglądarki, i działa. Nie bardzo rozumiem, w czym rzecz, ale najważniejsze, że już mam. Chyba wcześniej zamiast loginu wyswietlał się adres mailowy. Dlaczego???
Pozdrawiam, Ela
Witam!
Haslo mi przyjelo bez problemu, ale otwiera zdjecie i otwiera i otwiera.... i otworzyc nie moze
A ja w srodku indeksacji....
Czy to tylko moj problem komputerowy/wyszukarkowy?
Gosia
Wysłany: 29-01-2013 - 09:10 *
To jeszcze raz ja!
Rzczywiscie - przez google nie chce. a przez explorer dziala...
Gosia
* (moderacja - scalenie wypowiedzi wysyłanych, co kilka minut na Forum) aby dopisać informację proszę korzystać z funkcji przycisku
Haslo mi przyjelo bez problemu, ale otwiera zdjecie i otwiera i otwiera.... i otworzyc nie moze
A ja w srodku indeksacji....
Czy to tylko moj problem komputerowy/wyszukarkowy?
Gosia
Wysłany: 29-01-2013 - 09:10 *
To jeszcze raz ja!
Rzczywiscie - przez google nie chce. a przez explorer dziala...
Gosia
* (moderacja - scalenie wypowiedzi wysyłanych, co kilka minut na Forum) aby dopisać informację proszę korzystać z funkcji przycisku
- Małgorzata_Kulwieć

Witam,
Robiłam różne próby i doszłam do wniosku, że u mnie się wszystko pomieszało. Po kliknięciu w loguj - żąda adresu emailowego i hasła - a potem nie przyjmuje.
Ale jak się kliknie na górze w Metryki.GenBaza.pl a potem w AP_Grodzisk to pojawia się lista parafii po lewej stronie , a po prawej
Zawartość albumu: AP_Grodzisk
brak plików w wybranym katalogu
Ale jak sie kliknie AP_Grodzisk to rozwija się lista miejscowości i mimo iz po prawej cały czas jest napisane, że brak plików (w każdym wybranym) katalogu, to pliki są i logować sie nie musiałam. I zdjęcia się pokazują.
Nic nie rozumiem.
Małgorzata
Robiłam różne próby i doszłam do wniosku, że u mnie się wszystko pomieszało. Po kliknięciu w loguj - żąda adresu emailowego i hasła - a potem nie przyjmuje.
Ale jak się kliknie na górze w Metryki.GenBaza.pl a potem w AP_Grodzisk to pojawia się lista parafii po lewej stronie , a po prawej
Zawartość albumu: AP_Grodzisk
brak plików w wybranym katalogu
Ale jak sie kliknie AP_Grodzisk to rozwija się lista miejscowości i mimo iz po prawej cały czas jest napisane, że brak plików (w każdym wybranym) katalogu, to pliki są i logować sie nie musiałam. I zdjęcia się pokazują.
Nic nie rozumiem.
Małgorzata
- e_karczmarczyk

Może trzeba spokojnie poczekać na zakończenie wszystkich prac, związanych ze zmianą. Najważniejsze, że coś się otwiera 
Pozdrawiam, Ela