Proszę mi pomóc znaleźć metrykę
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
pomoc w odnalezieniu info o Janina Paulewicz Nowa Laka
Dzien Dobry, Mam nadzieje ze ktos mi moze pomoc odnalezc wiecej informacjii o mojej babci Janinna Marianna Paulewicz urodzona w sierpniu 1907 roku w Nawa Laka kolo Wolbromia. Wziela slub w 1932 roku w Wolbromiu z Jan Nowakowski z Ksiaza Wielkiego, urodzony 16.11.1907. Nie moge znalezc zadnych wiadomosci o Joannie Paulewicz rodzicach ktorzy wiem ze oboje nazywali sie Paulewicz ale nie byli spokrewnieni. Joanna miala brata Wicka (handlowal konmi), siostre (nie wiem imienia) i druga siostre o imieniu Aniela (Anielka) Paulewicz. Informacje or dacie slubu miedzy Janem Nowakowskim i Joanna Paulewicz w 1932 zamiescil Krzysztof_Imiolek. Mam nadzieje ze Krzysztof przeczyta moj post i odpisze dostarczjac wiecej informacjii.
Dziekuje.
Mariola
Dziekuje.
Mariola
Dzień dobry.
Głowy nie dam, ale może ktoś z lepszą znajomością potwierdzi, że to twoja babcia, chociaż zdaje mi się, że to Joanna
Akt 180/1907
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=1.25
Głowy nie dam, ale może ktoś z lepszą znajomością potwierdzi, że to twoja babcia, chociaż zdaje mi się, że to Joanna
Akt 180/1907
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=1.25
Pozdrawiam, Irek
W akcie ślubu z Janem Nowakowskim też jest Joanna.
Ten Wick to prawdopodobnie Wincenty ur w 1894r./Łobzów/par. Wolbrom (akt 14) rodzice ci sami co u Joanny (Jan Paulewicz i Tekla Pinder).
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 0&zoom=1.5
Anieli nie znalazłam. Inne siostry Joanny to Marianna, Balbina, Bronisława i Krystyna oraz dwie (zmarły w wieku dziecięcym): Waleria i Wiktoria.
Czy Aniela wyszła za mąż?
Ten Wick to prawdopodobnie Wincenty ur w 1894r./Łobzów/par. Wolbrom (akt 14) rodzice ci sami co u Joanny (Jan Paulewicz i Tekla Pinder).
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 0&zoom=1.5
Anieli nie znalazłam. Inne siostry Joanny to Marianna, Balbina, Bronisława i Krystyna oraz dwie (zmarły w wieku dziecięcym): Waleria i Wiktoria.
Czy Aniela wyszła za mąż?
Bożena
-
Leszczyński_Oskar

Poszukiwanie aktu ślubu par. Mochowo
Dzień dobry, poszukuję aktu ślubu Jana Leszczyńskiego i Józefy Zglenickiej. Wedle indeksu który znalazłem wzięli ślub w parafii Mochowo (powiat sierpiecki). Ślub wzięli w 13 lutego 1797 i jak dotychczas nie znalazłem żadnego zapisu w skanach które znalazłem na FS.
Jeżeli to w czymś pomoże to mieli oni między innymi syna Franciszka ur. 1804 w Kozirógu Rzecznym (par. Tłuchowo). W tej samej parafii urodziła się reszta ich dzieci.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Jeżeli to w czymś pomoże to mieli oni między innymi syna Franciszka ur. 1804 w Kozirógu Rzecznym (par. Tłuchowo). W tej samej parafii urodziła się reszta ich dzieci.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
-
Romanowski_Piotr

-
Leszczyński_Oskar

-
Leszczyński_Oskar

Poszukiwanie akt urodzenia powiat Sierpiecki i Lipnowski
Dzień dobry poszukuję aktu urodzenia Jana Łyszczyńskiego (Łysczynskiego/Leszczyńskiego) podejrzewam że mógł się urodzić między 1750, a 1781 w parafii Mochowo lub Tłuchowo.
Wedle aktu ślubu z parafii Mochowo (rok 1797) nazwany uczciwym (Honestus), poślubiający szlachetną (Nobilis) Józefę Zglenicką
Nie wiem czy ta informacja coś zmienia ale wolę dopisać jeżeli faktycznie na coś może wpłynąć
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Wedle aktu ślubu z parafii Mochowo (rok 1797) nazwany uczciwym (Honestus), poślubiający szlachetną (Nobilis) Józefę Zglenicką
Nie wiem czy ta informacja coś zmienia ale wolę dopisać jeżeli faktycznie na coś może wpłynąć
-
Leszczyński_Oskar

Poszukiwanie akt urodzenia powiat Sierpiecki i Lipnowski
Dzień dobry poszukuję aktu urodzenia Józefy Zglenickiej podejrzewam że mogła się urodzić między 1770, a 1782 w parafii Mochowo lub Tłuchowo.
Wedle aktu ślubu z parafii Mochowo (rok 1797) nazwana jest szlachetną (nobilis) i wyszła za uczciwego (honestus) Jana Łyszczyńskiego.
Nie wiem czy te informacje coś zmieniają ale wolę je tutaj umieścić
Moderacja
Oskarze, do poszukiwania metryk służy ten wątek. Twoje prośby przeniosłem
Irek - moderator
Wedle aktu ślubu z parafii Mochowo (rok 1797) nazwana jest szlachetną (nobilis) i wyszła za uczciwego (honestus) Jana Łyszczyńskiego.
Nie wiem czy te informacje coś zmieniają ale wolę je tutaj umieścić
Moderacja
Oskarze, do poszukiwania metryk służy ten wątek. Twoje prośby przeniosłem
Irek - moderator
-
Sierzbista_karol

Szukanie aktu urodzenia Genowefy Sierbista
Witam potrzebuje pomocy w znalezieniu aktu urodzenia Genowefy Sierbista urodzonej w 1919 w parafii Dziektarzewo .
Córka Franciszka i Stanisławy ( może być zapisana jako Marianna) Sierbistów.
Jest na genetece podany numer jej aktu oraz wszystkie informacje ale bez linku do aktu .
Pozdrawiam
Karol.
Moderacja
Karolu, na przyszłość korzystaj proszę z wątku
https://genealodzy.pl/forum-genealogicz ... 7766.phtml
Twoja prośba też zostanie z nim w najbliższym czasie scalona
Irek - moderator
Córka Franciszka i Stanisławy ( może być zapisana jako Marianna) Sierbistów.
Jest na genetece podany numer jej aktu oraz wszystkie informacje ale bez linku do aktu .
Pozdrawiam
Karol.
Moderacja
Karolu, na przyszłość korzystaj proszę z wątku
https://genealodzy.pl/forum-genealogicz ... 7766.phtml
Twoja prośba też zostanie z nim w najbliższym czasie scalona
Irek - moderator
-
Józef_Pawłowski

Szukanie aktu urodzenia Genowefy Sierbista
Pozdrawiam:
Józef Pawłowski