Edycja: Odpowiadałem na post Mirqa, który napisał o tym, że sprawdził akta z Solca i dotyczą one Solca nad Wisłą. Postu tego nie ma już i moje spostrzeżenie odnośnie Agnieszki jest teraz wyrwane z kontekstu.
Księgi parafialne na Family Search.org cz.1
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen
moyra777 pisze: Blizej nie okreslony ruch wyglada na dodanie dwoch parafii z Wroclawia i uzupelnienie paru w Poznaniu...
????
parafie wroclawskie sa dostepne od ponad roku; prosze nie podawac blednych informacji
nie orientuje sie odnosnie Poznania, wiec sie nie bede wypowiadac
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
-
Worwąg_Sławomir

-
Sułkowski_Jacek

-
zdzislaw15

Księgi Parafialne na Family Search.org
Witam!Czy na Family Search są księgi parafialne Łukowa.Pozdrawiam Zdzisław.
W nawiązaniu do wiadomości prywatnej, którą otrzymałem w sprawie dostępu do ksiąg z AD Radom, pozwolę sobie wypowiedzieć się publicznie: prawdą jest, że napisałem w lipcu poprzedniego roku, że zdjęcia mają być dostępne dla wszystkich, gdy ostatnie zostaną wykonane tj. za 6-8 miesięcy. Zdaję sobie sprawę z tego, że zgodnie z tą informacją miałoby to być już wkrótce. Ja jednak NIE BIORĘ udziału w tym projekcie, nie mam zatem informacji na jakim etapie digitalizacji są te księgi i kiedy będą dostępne. Na forum podałem jedynie ogólne informacje zawarte w odpowiedzi otrzymanej od Family Search na pytanie dot. dostępności metrykaliów radomskich. Chcę również dodać, że nie ma takiej możliwości, abym źle zinterpretował wiadomość, mieszkałem bowiem za granicą i studiowałem w języku angielskim.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania, proszę je kierować do Family Search, nie do mnie.
Powyższa informacja zdaje się być źródłem wątpliwości. W istocie przeczy ona temu co napisałem, ale proszę zwrócić uwagę na jej datę. Najwyraźniej od momentu jej opublikowania zaszły zmiany. Mam nadzieję.https://familysearch.org/learn/forums/en/showthread.php?t=6122 pisze:The Poland, Radom Diocese Church Books, 1654-1946 is a limited publication collection. FamilySearch has rights to publish images online to the following groups for this collection: Family History Library and Affiliate Libraries, Family History centers, LDS members, contributing organizations, and volunteers.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania, proszę je kierować do Family Search, nie do mnie.
-
Sułkowski_Jacek

Witam
Przypadkowo wszedłem na Bakową Górę
otwierają się jedne urodziny 1856-1871
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... c=14181454
pozostałe na razie nieczynne
pozdr
Przypadkowo wszedłem na Bakową Górę
otwierają się jedne urodziny 1856-1871
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... c=14181454
pozostałe na razie nieczynne
pozdr
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 2 times
- Otrzymał podziękowania: 14 times
Witam
Mozna ogladac rowniez
Ręczno zakres 1840 -1854 (urodzenia ,zgony)
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... c=14185471
oraz sluby,urodzenia ,zgony
Reczno (1852-1863)
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... c=14185527
Pozdrawiam
Ania Bernat
Mozna ogladac rowniez
Ręczno zakres 1840 -1854 (urodzenia ,zgony)
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... c=14185471
oraz sluby,urodzenia ,zgony
Reczno (1852-1863)
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... c=14185527
Pozdrawiam
Ania Bernat
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
-
SirBoGdAaN

Bogdanie.
Portal FSI służy m. innymi członkom kościoła mormońskiego w poszukiwaniu swoich przodków.
Nie istnieje osobny portal dla mormonów, a osobny dla reszty. To co mogą pokazać wszystkim, to pokazują, decydują o tym prawa dostępu, w przypadku konta LDS większe, dla gości mniejsze. Zdjęcia do których prowadzą linki są fizycznie w serwisie. To że nie masz do nich dostępu, nie oznacza, że ich nie ma, a jedynie że nie masz uprawnień takich jak członkowie kościoła.
Zwykle do mormonów są pretensje, że publikują za mało, Ty mówisz, że za dużo, bo po co linki do ksiąg, których nie można oglądać? Jak widać, co by mormoni nie zrobili, zawsze będą niezadowoleni.
PS. Ponawiam pytanie do odwiedzających CHR-y, czy w praktyce można przeglądać zdjęcia cyfrowe, o których mówimy, w CHR?
Jeśli tak, wówczas sens tego co jest publikowane byłby bardziej widoczny. Nie trzeba zamawiać z wyprzedzeniem mikrofilmu oraz można sprawdzić co mają w tej formie dostępu, tak jak sprawdzamy w bazie pradziad co AP ma u siebie.
Z chwilą zgody na publikację wystarczy wówczas zmienić wymagany poziom dostępu dla danych zasobów i w jednej chwili wszystkie linkowane zdjęcia będą dostępne. Ile trwa linkowanie zdjęć chyba nie muszę tłumaczyć. Wystarczy zajrzeć do geneteki gdzie linkowanie jest tylko do zasobu a nie konkretnego zdjęcia, bo za dużo roboty, a widocznie nie ma komu jej zrobić.
Portal FSI służy m. innymi członkom kościoła mormońskiego w poszukiwaniu swoich przodków.
Nie istnieje osobny portal dla mormonów, a osobny dla reszty. To co mogą pokazać wszystkim, to pokazują, decydują o tym prawa dostępu, w przypadku konta LDS większe, dla gości mniejsze. Zdjęcia do których prowadzą linki są fizycznie w serwisie. To że nie masz do nich dostępu, nie oznacza, że ich nie ma, a jedynie że nie masz uprawnień takich jak członkowie kościoła.
Zwykle do mormonów są pretensje, że publikują za mało, Ty mówisz, że za dużo, bo po co linki do ksiąg, których nie można oglądać? Jak widać, co by mormoni nie zrobili, zawsze będą niezadowoleni.
PS. Ponawiam pytanie do odwiedzających CHR-y, czy w praktyce można przeglądać zdjęcia cyfrowe, o których mówimy, w CHR?
Jeśli tak, wówczas sens tego co jest publikowane byłby bardziej widoczny. Nie trzeba zamawiać z wyprzedzeniem mikrofilmu oraz można sprawdzić co mają w tej formie dostępu, tak jak sprawdzamy w bazie pradziad co AP ma u siebie.
Z chwilą zgody na publikację wystarczy wówczas zmienić wymagany poziom dostępu dla danych zasobów i w jednej chwili wszystkie linkowane zdjęcia będą dostępne. Ile trwa linkowanie zdjęć chyba nie muszę tłumaczyć. Wystarczy zajrzeć do geneteki gdzie linkowanie jest tylko do zasobu a nie konkretnego zdjęcia, bo za dużo roboty, a widocznie nie ma komu jej zrobić.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.