Archiwum Państwowe Łódź dygitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
"Moj" Tomaszow zmienil kolor na czerwony...czy to znaczy, ze juz jest gotowy do indelsacji? 
http://s6.genealodzy.pl/pliki/asc/aplodz.pdf
ps. wiem, wiem, cierpliwosc!!!
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
teraz już tylko kontakt do Martykasiek pisze:"Moj" Tomaszow zmienil kolor na czerwony...czy to znaczy, ze juz jest gotowy do indelsacji?
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
-
Majewska_Lilianna

Witam zostały zrobione zdjęcia ASC Kołacinek,Grochów, Kliczków Mały i Brodnia.
Zapraszamy chętnych do indeksacji
Zapraszamy chętnych do indeksacji
Ostatnio zmieniony sob 14 kwie 2012, 12:08 przez eliza1952, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
-
Włodzimierz

Włodzimierz pisze:W związku z podjęciem działań związanych z dygitalizacją zasobów AP w Łodzi stosowne było by porozumieć się w sprawie dygitalizacji akt przechowywanych w Łodzi i Grodzisku. Zgłosiłem dziś chęć indeksacji parafii Cielądz, Sierzchowy, Krzemienica, Czerniewice ale część z nich jest w Grodzisku. Prośba do zespołu z Grodziska o sfotografowanie tych akt o ile to możliwe.
Pozdrawiam
Włodzimierz
WitamPopkowicz_Bronisław pisze:Włodku,
sfotografowanie ksiąg zarówno tych parafii, o które prosisz, jak i we wszystkich podobnych przypadkach, niekoniecznie odnoszących się do AP Łódź, ale i innych "sąsiadów" jest jak najbardziej możliwe. Sądzę, że wobec braku dotychczas jednoznacznych uregulowań tej kwestii potrzebne jest podejście pragmatyczne. Proponuję ze swej strony jako koordynator sesji fotograficznych w AP GM, aby zgłoszenia takich potrzeb były kierowane do mnie przez kierowników zainteresowanych zespołów indeksacyjnych. Myślę, że podobne stanowisko zajmą Koledzy fotografujący w AP Łódź. Oczywiście jest to moja propozycja, jestem otwarty na propozycje innego rozwiązania tej kwestii.
Pozdrawiam
Bronisław
W związku z powyższym wydaje mi się, że to rozwiązanie jest bardzo dobre i proszę kierownika zespołu indeksacyjnego o wystosowanie prośby do kierowników stosownych zespołów. Dodam jeszcze, że część akt tych parafii znajduje się w Oddziale A. w Tomaszowie Mazowieckim.
Pozdrawiam
Włodzimierz
-
Żarecka_Augustyn_Krystyna

W AP Łódź Chruślin jest tylko na mikrofilmach do 1877 roku więc tego nie będę fotografowac ale w genetece są małżeństwa zrobione przez anusia1610 i teraz robi urodzeniaŻarecka_Augustyn_Krystyna pisze:Witaj Elizo! Chcę zapytać o Chruślin.Czy poza umieszczonymi( w wykazach) małżeństwami z lat 1808-1877 można się spodziewać jeszcze czegoś ??
Pozdrawiam ciepło - Krystyna Ż-A
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
-
Pawel_Jurewicz