Geneteka - Genealogiczna Kartoteka (wyszukiwanie)

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

marzec_jadwiga

Sympatyk

Post autor: marzec_jadwiga »

Dzięki serdeczne!!!

Jadwiga
Awatar użytkownika
Rafael

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Rafael »

Ciekawe :)
Pozdrawiam
Rafał

Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Awatar użytkownika
Bialas_Malgorzata

Sympatyk
Adept

Post autor: Bialas_Malgorzata »

test wypadł extra
dzięki

M.
Rodriguez

Sympatyk

Post autor: Rodriguez »

to dobra zmiana ;)

Mam tylko jeden pomysł, nie wiem co na to powiecie?
Może w momencie wyświetlania wyników dobrze jakby w poszczególnych zakładkach "urodzenia", "małżeństwa", "zgony" pojawiała się liczba aktów w każdej kategorii? Żeby nie trzeba było klikac na wszystkie zakładki.
pbasik

Sympatyk
Ekspert

Post autor: pbasik »

Super nowości!
Dziękuję :)

pozdrawiam
Basia.
miras121

Sympatyk
Mistrz

Post autor: miras121 »

Cieszę się, że wprowadzono usprawnienia. Wiadomo, że apetyt jest jeszcze większy, ale rozumiem, że sprawy wydajnościowe przy takiej ilości danych mocno ograniczają pole manewru. Podziękowania i gratulacje za ten krok do przodu.
Ostatnio zmieniony czw 19 sty 2017, 23:18 przez miras121, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marzanna62 »

Bardzo czytelna wyszukiwarka. Wielce przydatna opcja z imieniem i sortowanie kolumn.
Marzanna

Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Dziękuję wszystkim osobom zaangażowanym w zmiany w genetece. Efekt rewelacyjny, jak spełnienie marzeń.

Pozdrawiam serdecznie.

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Gosiad7

Sympatyk

Post autor: Gosiad7 »

Bardzo fajnie..intuicyinie ulozona strona...gratulacje i szczunek dla komputerwcow.
Malgorzata

P.S.Czy sa plany indeksacji metryk z powiatu Gostynin(Mazowieckie) W NAJBLIZSZYM CZASIE?
Awatar użytkownika
Obidka

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Obidka »

Generalnie super! Mam tylko jedną małą uwagę - przy danej parafii podane są daty np. bazy urodzeń od... do... Z tego co pamiętam ze starej geneteki, w mojej parafii są "dziury" kilku lub kilkunastoletnie, teraz tego nie widać. Jeśli szukamy kogoś urodzonego mniej więcej w tym czasie po nazwisku, to teraz po prostu go nie znajdziemy, a poprzednio było wiadomo, że dany okres nie jest zindeksowany. Chyba, że to jest gdzieś zaznaczone, a ja tego nie widzę.
Nazwiska w kręgu zainteresowań: Obidzińscy, Rutkowscy, Goździewscy, Trętowscy, Ponikiewscy, Szczepkowscy, Gutowscy. Miejsca: okolice Ciechanowa i Różana.
Bibi

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Bibi »

Super sprawa, właśnie przetestowałam :)
Wielkie dzięki.
pozdrawiam
Basia
Barbara_Kubcka

Sympatyk
Legenda

Post autor: Barbara_Kubcka »

Obidka pisze:Generalnie super! Mam tylko jedną małą uwagę - przy danej parafii podane są daty np. bazy urodzeń od... do... Z tego co pamiętam ze starej geneteki, w mojej parafii są "dziury" kilku lub kilkunastoletnie, teraz tego nie widać. Jeśli szukamy kogoś urodzonego mniej więcej w tym czasie po nazwisku, to teraz po prostu go nie znajdziemy, a poprzednio było wiadomo, że dany okres nie jest zindeksowany. Chyba, że to jest gdzieś zaznaczone, a ja tego nie widzę.
Wystarczy kliknąć na znaczek przy "Wszystkie miejscowości" i rozwinie się lista z datami :D
Pozdrawiam
Barbara
Łuniewska_Ewa

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Łuniewska_Ewa »

Rewelacja, dziękuję i pozdrawiam.
marjolena

Sympatyk
Ekspert

Post autor: marjolena »

Obidka pisze:Generalnie super! Mam tylko jedną małą uwagę - przy danej parafii podane są daty np. bazy urodzeń od... do... Z tego co pamiętam ze starej geneteki, w mojej parafii są "dziury" kilku lub kilkunastoletnie, teraz tego nie widać. Jeśli szukamy kogoś urodzonego mniej więcej w tym czasie po nazwisku, to teraz po prostu go nie znajdziemy, a poprzednio było wiadomo, że dany okres nie jest zindeksowany. Chyba, że to jest gdzieś zaznaczone, a ja tego nie widzę.
Po wybraniu konkretnej parafii klikamy „wyszukaj”. Wyświetlają się wszystkie indeksy. Dla każdej zakładki - urodzenia, małżeństwa, zgony – widnieje powyżej swego rodzaju oś czasu, na której zaznaczono zindeksowane roczniki.
Np. http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... rdertable=

Pozdrawiam
Mariola
Awatar użytkownika
Obidka

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Obidka »

Oj, faktycznie. Dziękuję za podpowiedź. Starość i niedowidzenie niestety.
Nazwiska w kręgu zainteresowań: Obidzińscy, Rutkowscy, Goździewscy, Trętowscy, Ponikiewscy, Szczepkowscy, Gutowscy. Miejsca: okolice Ciechanowa i Różana.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”